Winmau World Masters: Geen Nederlanders meer in het toernooi WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau World Masters: Geen Nederlanders meer in het toernooi

Winmau World Masters: Geen Nederlanders meer in het toernooi

De tweede dag van de Winmau World Masters begon met nog 3 Nederlanders in de race, maar eindigde zonder aanwezigheid van oranje inbreng. Toon Greebe kon zijn vertrouwde spel niet laten zien tegen Martin Phillips en werd hard afgestraft. Chris Landman wist iedere set een leg te pakken tegen de Duitser Gabriel Clemens, maar met slechts 1 leg per set verlies je 0-3 in sets.

Ook Yoeri Duijster slaagde er niet in om een overwinning te boeken op Glen Durrant. De Engelsman gooide uitstekend en noteerde o.a. een 10-darter en een gemiddelde van ruim 100,00. De Nederlander stond niet verkeerd te gooien maar was desondanks niet opgewassen tegen het geweld van Duijster.

Alle wedstrijden werden op het podium gespeeld. Dat betekent dat de wedstrijden live te volgen waren op televisie via de Engelse Eurosport. Voor iedereen die dit niet ontvangt waren alle wedstrijden ook te volgen via deze livestreams.

Verslagen van de jeugdfinales lees je terug in dit artikel.
Verslagen van de wedstrijden bij de dames lees je terug in dit artikel.

Winmau World Masters
Speelprogramma dinsdag 26 september
Mark McGeeney - Neil Duff 3-2 in sets (2-1, 0-2, 1-2, 2-1, 2-1)
McGeeney stond met zijn rug tegen de muur en moest een 160-finish gooien om in de partij te blijven. Bij legwinst voor Neil Duff was het namelijk voorbij voor de als eerste geplaatste McGeeney. Hij deed echter wat er van hem werd verwacht, gooide de 160-finish en trok in de volgende set de partij naar zich toe.

Toon Greebe - Martin Phillips 0-3 in sets (1-2, 0-2, 0-2)
De Nederlander kwam geen moment in zijn spel. Phillips daarentegen was vanaf het begin scherp en gooide keurige scores. Slechts één leg kon de Bosschenaar afsnoepen van Phillips en dus won man uit Wales met 3-0 in sets.

Ross Montgomery - James Hurrrell 0-3 in sets (1-2, 0-2, 0-2)
De eerste legs werden eerlijk verdeeld en bij het aanleggen voor de dubbel en de winst van de eerste set gebeurt er iets opmerkelijk bij Montgomery. De dubbels worden zeer ruim gemist en hij heeft zichtbaar last van de elleboog aan zijn werparm. Hurrell profiteert en pakt de eerste set. Montgomery lijkt af en toe zijn arm onder controle te hebben maar blijft worpen houden die uitzonderlijk ruim worden gemist voor zijn doen. James Hurrell verliest geen leg meer in wint met 3-0 in sets.

Chris Landman - Gabriel Clemens 0-3 in sets (1-2, 1-2, 1-2)
De Duitser pakt de eerste set met 2-1 en in de tweede set gooit hij een fraaie 140-finish via tweemaal triple 18 en dubbel 16. De Nederlander kan weinig inbrengen in deze partij en pakt iedere set slechts één leg. Clemens weet de partij met 3-0 in sets te winnen en plaatst zich voor de halve finale van morgen.

Tony O'Shea - Jim Williams 2-3 in sets (0-2, 1-2, 2-0, 2-1, 1-2)
The Silverback zag zichzelf op een 0-2 achterstand in sets komen. O'Shea pakte een set terug maar zag Williams toen meerdere matchdarts krijgen in de vierde set. Hij overleefde ze echter allemaal en kwam zelfs terug tot 2-2 in sets na een potje double trouble van beiden. Even leek het erop dat hij de ultieme comeback zou maken en er alsnog met de winst vandoor zou gaan. Dat bleek toch niet het geval want Jim Williams won de partij uiteindelijk dan toch.

Mark McGrath - Cameron Menzies 1-3 in sets (0-2, 2-0, 0-2, 1-2)
Op de BDO British Open van afgelopen weekend won hij al van o.a. Martin Adams en Glen Durrant. We hebben het over Cameron Menzies. De Schot verkeerd in uitstekende vorm en liet dit ook vanavond weer zien. Met een gemiddelde dat tot op heden de hoogste van de dag is verslaat hij Mark McGrath met 3-1 in sets en plaatst zich voor de kwartfinale van de Winmau World Masters 2017.

Krzysztof Ratajski - Alan Soutar 3-0 in sets (2-1, 2-1, 2-1)
Ratajski heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Winmau World Masters. Hij won drie sets met 2-1 van Alan Soutar en staat daarom morgen weer op het podium in Bridlington.

Yoeri Duijster - Glen Durrant 0-3 in sets (0-2, 1-2, 1-2)
Duijster was de laatste Nederlander die nog in het toernooi van de Winmau World Masters zat op dinsdagavond, maar helaas kon ook hij het niet bolwerken tegen Glen Durrant. De Nederlander gooide een uitstekende partij maar trof de sterkste speler uit het veld gekeken naar het gemiddelde. Durrant gooide o.a. een 10-darter en een gemiddelde dat boven de 100,00 lag waarmee hij Duijster met 3-0 in set opzij zette.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws