Winmau "De Zwaan kampioen, Van de Pas en Harms laatste 16" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Winmau "De Zwaan kampioen, Van de Pas en Harms laatste 16"

De vrijdag is wederom een succesvolle dag geworden op de Winmau World Masters voor enkele Nederlanders. Jeffrey de Zwaan wist de titel bij de junioren te pakken door in de finale de Belg Kenny Neyens te verslaan met 4-3. Mede dankzij deze prestatie hebben beide jeugdspelers vandaag wildcards ontvangen voor de Zuiderduin Masters. Benito van de Pas en Wesley Harms wisten zich daarnaast te plaatsen voor de laatste 16 welke morgen zullen worden gespeeld. Ook Tamara Schuur zien we morgen terug die zich gisteren wist te plaatsen voor de halve finale bij de dames. - - Ann-Kathrin Wigmann V Fallon Sherock

Finale jongens
Kenny Neyens V Jeffrey de Zwaan 3-4
Opmerkelijk was dat de scheidsrechter van deze partij pas 13 jaar was. De openingsleg was voor Jeffrey de Zwaan waarna hij in de tweede leg een 180-er gooide. De Belg weet echter terug te komen en maakt er 1-1 van. Beiden gooien volop 140-ers maar de voorsprong gaat naar de Nederlander, 2-1. Weer komt Kenny Neyens terug op gelijke hoogte waarna de Belg voor het eerst in de partij de voorsprong neemt en 3-2 maakt. De Zwaan maakt echter weer 3-3 en ook de beslissende leg gaat naar de Nederlander die mocht beginnen na het winnen van de bull. Hiermee neemt Jeffrey de Zwaan de titel van Jimmy Hendriks over die de Winmau World Masters vorig jaar won.

Laatste 32 heren
Geert de Vos V Sam Head 1-3 in sets (1-2, 1-2, 2-1, 1-2)

Benito van de Pas V Garry Thompson 3-2 in sets (0-2, 2-1, 1-2, 2-1, 2-1)
Garry Thompson wint de eerste set met 2-0 in legs en de tweede set gaat tot een beslissende leg. Van de Pas weet de tweede set te pakken via dubbel 7 nadat Thompson de bulls-eye mist. De tweede set gaat weer aan de neus van de Nederlander voorbij maar in de vierde set brengt Benito de wedstrijd weer in balans. In de vijfde en beslissende set gaan de heren naar een beslissende leg. Via dubbel 4 wint de Nederlander de partij en plaatst hij zich voor de laatste 16.

Scott Mitchell V Andy Boulton 3-1 in sets (2-0, 2-1, 1-2, 2-0)

Martin Atkins V Dave Prins 2-3 in sets (0-2, 2-1, 0-2, 2-0, 1-2)

Ross Montgomery V Mark Barrilli 3-2 in sets (1-2, 2-1, 1-2, 2-1, 2-1)

Jan Dekker V Jim Williams 1-3 in sets (0-2, 2-0, 1-2, 0-2)
Jim Williams start de partij sterk door de eerste set met 2-0 naar zijn hand te zetten maar Jan Dekker weet terug te komen en met dezelfde cijfers pakt hij de tweede set en maakt hij er 1-1 van. In de derde set komt de Nederlander vervolgens op voorsprong, maar Williams maakt weer gelijk en deelt vervolgens een harde tik uit door een 121-finish te gooien. Deze klap kwam Dekker niet meer te boven en met 2-0 gaat ook de laatste en beslissende set naar Jim Williams die daarmee de partij met 3-1 wint en zich plaatst voor de laatste 16 van morgen.

Gary Robson V Glen Durrant 3-0 in sets

Robbie Green V Phil Nixon 1-3 in sets

Wesley Harms V Jeffrey De Graaf 3-0 in sets (2-0, 2-1, 2-1)
Wesley Harms neemt het in een oranje duel op tegen de kersverse open Roemenie winnaar Jeffrey de Graaf. Sparky drukt meteen in de eerste leg zijn stempel op de wedstrijd door een maximale te noteren. Met een 81 finish gaat de eerste set naar Harms. In de openingsfase van de tweede set gaat het gelijk op maar gaat de leg toch naar Harms. Jeffrey de Graaf maakt nog 1-1 maar kan niet voorkomen dat ook de tweede set naar Sparky gaat. Ook in de derde set gaat Harms aan de leiding, met twee 140 scores kan de Graaf de druk nog opvoeren door 1-1 te maken. Wesley Harms komt als sterkste uit dit oranje onderonsje en pakt met een 3-0 (sets) overwinning de wedstrijd.

Steve Douglas V John Walton 3-2 in sets (2-1, 2-1, 1-2, 1-2, 2-0)

Alan Norris V James Wilson 0-3 in sets

Scott Waites V Paul Brown 0-3 in sets

Stephen Bunting V Rick Hofstra 3-2 in sets
De Fries Hofstra begint goed, met een 17 en een 14 darter komt hij 1-0 voor in sets tegen Stephen Bunting voor een plaats bij de laatste 16 waar Benito van de Pas wacht. De Engelsman weet echter op de zelfde manier met een 17 en een 14 darter terug te slaan en met 2-0 de tweede set te pakken waarmee alles weer in evenwicht is. Met een 112 finish komt Rick Hofstra in de derde set op een 0-1 voorsprong. Dubbel 18 brengt de Fries op een 2-1 voorsprong in sets. De Nederlander weet nog de hoogste finish te noteren met een 146 maar moet toch de Engelsman voor laten gaan, Stephen Bunting treft met een 3-2 overwinning in sets Benito van de Pas bij de laatste 16.

Martin Adams V Rohit David 1-3 in sets

Richie George V Thomas Junghans 1-3 in sets

Tony O'Shea V David Pallett 3-1 in sets