Home BDO/WDF Hoofdnieuws World Masters: Van Tergouw prolongeert titel. Koroleva beste meisje.

World Masters: Van Tergouw prolongeert titel. Koroleva beste meisje.

Vandaag werd in de Lakeside Country Club aangevangen met de finales van de Winmau World Masters jeugd. Allereerst speelde het 12-jarige Engelse supertalent Beau Greaves tegen de Russische Veronica Koroleva. Greaves won eerder dit jaar de Yorkshire Classic en stond twee jaar geleden ook al in de Winmau World Masters finale, waar ze toen nog te kort kwam tegen de Ierse Robyn Byrne krijgt ze vandaag dus een herkansing. Helaas voor Greaves ging het ook vandaag weer mis in de finale. Met 4-3 kwam ze net tekort tegen Veronica Koroleva.

Vervolgens was het de beurt aan Justin van Tergouw, die met verve zijn titel wist te prolongeren. Hij won met maar liefst 4-1 van de 16-jarige Owen Maiden uit Engeland door een 116-finish in de laatste leg. Maiden kreeg onlangs van de organisatie van de Finder Darts Masters een wildcard voor het jeugdtoernooi. 

Voor degenen die de finales hebben moeten missen, is deze terug te kijken op YouTube.

Programma vanaf 12.00 uur
Veronica Koroleva (61,86) 4-3 Beau Greaves (65,28)
Greaves mist twee legdarts om via een break 2-0 voor te komen. Koroleva heeft aan twee legdarts wel genoeg om er 1-1 van te maken via een 48-finish. Koroleva weet, mede door een matige leg van Greaves, wel te breken voor een 2-1 voorsprong. Via een 62-finish en 18-darter breekt Greaves echter meteen terug. Koroleva dwingt met een 69-finish een beslissende leg af, nadat Greaves dubbel 5 miste voor een 87-finish. Koroleva zet hem met een singel 19 weg op 26, al dan niet door een telfout, maar wint vervolgens de wedstrijd via 10 en dubbel 8.

Justin van Tergouw (79,62) 4-1 Owen Maiden (70,47)
Justin komt via een break op 2-0. Via een 16-darter komt de titelverdediger op 3-0 en lijkt Justin hard op weg naar zijn tweede Winmau World Master zege op rij. Justin mist vijf matchdarts voor een whitewash, waardoor Maiden met wat geluk 1-3 weet te maken. Justin zet dit echter meer dan recht door even 116 uit te gooien voor een 4-1 zege.