Zuiderduin Masters "Benito van de Pas wint in sensationele partij" WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Zuiderduin Masters "Benito van de Pas wint in sensationele partij"

Zuiderduin Masters "Benito van de Pas wint in sensationele partij"

Nadat gisteren de aftrap van de Zuiderduin Masters heeft plaatsgevonden gaan we vanmiddag om 12:30 uur verder met de zaterdag middagsessie. Alle spelers die hun eerste partij gisteren hebben verloren zien we vanmiddag terug in actie om hun tweede en laatste poulewedstrijd te spelen. Vanavond komen alle spelers in actie die hun openingswedstrijd wel met een overwinning wisten af te sluiten. In beide gevallen levert dit weer mooie wedstrijden op die hieronder staan weergegeven.

Klik hier om naar het fotoalbum te gaan van vandaag.

Joey ten Berge - Willy van de Wiel 5-3

De openingswedstrijd van zaterdag gaat tussen twee vrienden maar aan het bord zal er toch een de winst moeten pakken. De heren houden elkaar gedurende de wedstrijd in evenwicht en missen enkele hoge finishes waardoor een kraker van een wedstrijd uitblijft. Joey mist dubbel 18 vanaf 156 en Willy laat kansen liggen vanaf 108 en 114. Daar waar het er alle schijn van had dat de partij zou uitlopen naar naar 4-4, liet Free Willy kansen liggen en en ging de winst alsnog met 5-3 naar Joey ten Berge.

Tamara Schuur - Irina Armstrong 4-3

Irina Armstrong weet de eerste leg te pakken maar vervolgens is het Tamara Schuur die het initiatief neemt. Ze weet een mooie voorsprong op te bouwen en loopt uit naar 3-1 waarna ze pijlen krijgt voor de winst. Ze weet haar kansen echter niet te benutten en Irina Armstrong komt terug op gelijke hoogte tot 3-3. In de laatste leg weet Tamara haar welverdiende overwinning dan alsnog binnen te halen.

Salmon Renyaan - John Walton 3-5

Salmon Renyaan pakt de eerste leg in de partij maar toch is het John Walton die wegloopt naar een 4-1 voorsprong. De Nederlander weet echter een comeback in te zetten en komt terug tot 3-4. Hij lijkt er een laatste en beslissende leg uit te kunnen slepen maar op dat moment slaat de Engelsman toe en wraakt Walton de wedstrijd binnen met 5-3.

Sven Groen - Jimmy Hendriks 1-4

Sven Groen vind de eerste dubbel maar evenals eerder op de dag lijkt dit geen garantie voor succes. Jimmy Hendriks komt langszij en mist nog nipt een 136-finish door na twee keer triple 16 de dubbel 20 te niet te raken. Toch weet de huidige wereldkampioen bij de jeugd de wedstrijd gecontroleerd uit te gooien en een 4-1 overwinning te boeken.

Geert de Vos - Gary Robson 5-2

Geert de Vos is de enige Belg die tijdens de Zuiderduin Masters in actie komt maar hij weet de eer van zijn land goed hoog te houden. In zijn duel met Gary Robson wist Geert een zeer sterke indruk te maken en dit resulteerde in een 5-2 overwinning in het voordeel van onze zuiderbuur.

Benito van de Pas - Tony West 5-4

Beide heren weten in een mooie wedstrijd de strijd met elkaar aan te gaan waarbij ze elkaar keer op keer in balans houden. Na acht gespeelde legs staat er dan ook 4-4 op het scorebord en dus moet de negende leg de beslissing gaan brengen. Vanaf 116 loopt The Tornado vast op dubbel 20 waarna Van de Pas 128 uitgooit op de bull's eye om alsnog de partij in zijn voordeel te beslissen.

Jimmy van Schie - Tim van de Poel 4-1

Tim van de Poel weet direct een break te forceren maar hij brengt de boomlange Jimmy van Schie hiermee niet van zijn stuk. Jimmy pakt direct de break terug en loopt vervolgens uit naar 3-1. De vijfde leg van de partij is niet sterk van beiden maar Jimmy van Schie trekt aan het langste eind en sleept de partij binnen met een 4-1 winst.l

Remon Hurrebrink - Robbie Green 1-5

Robbie Green begint de partij ijzersterk en zonder al te veel problemen brengt hij de stand naar 3-0 in zijn voordeel. Hurricane Hurrebrink heeft vervolgens een 127-finish nodig om nog een leg af te snoepen. Helaas voor de Nederlander blijft het bij die ene leg want met 5-1 gaat de winst naar Robbie Green.

Christian Kist - Ross Montgomery 3-5

Ross Montgomery gooit een zeer degelijke wedstrijden zonder cadeautjes weg te geven. Christian Kist moet dan ook alles uit de hoge hoed halen om een paar legs te pakken. De Nederlander slaagt hierin met een 156-finish in de derde leg en een 104-finish in de zesde leg. Op dat moment staat hij ondanks zijn zeer sterke finishes 2-4 achter. Hij komt nog terug tot 3-4 maar zit er niet in aangezien Montgomery het vervolgens afmaakt en dus met 5-3 wint.

Trina Gulliver - Deta Hedman 3-4

De dames weten er helaas niet de wedstrijd van te maken die werd verwacht. Wel houden ze elkaar in evenwicht en moet een laatste en beslissende leg de beslissing gaan houden. Deta Hedman weet zich hierin het sterkst staande te houden en wint daarmee de laatste leg en dus ook de wedstrijd, 4-3.

Wesley Harms - Dean Winstanley 3-5

In een gelijk opgaande partij overheerst aan de zijde van Wesley Harms het bittere gevoel van de gemiste kansen. Sparky kreeg pijlen om 3-1 voor te komen tegen Winstanley maar hij benutte de mogelijkheden niet. Dean maakte dankbaar gebruik van deze vrijgevigheid en liep uit naar 4-2. Harms wist de zevende leg nog te pakken maar daarna was over en uit. Met 5-3 wint Winstanley de 11e wedstrijd van de middagsessie.

Alan Norris - Tony O'Shea 5-3

De partij begint goed voor Tony die de eerste leg binnensleept maar vervolgens beet Alan Norris zich vast in de partij en liet hem niet meer los. de heren kwamen nog op gelijke hoogte na vier legs maar Alan was vastberaden om de partij winnend af te sluiten. Nog 1 leg was er voor Tony O'Shea maar meer zat er voor Silverback niet in. De laatste wedstrijd van de middagsessie wordt dus met 5-3 gewonnen door Alan Norris.

.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws