Speeldag 10 Oranjebar Super Ranking 9 Erwin Jansen pakt winst Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Speeldag 10 Oranjebar Super Ranking 9 Erwin Jansen pakt winst

Speeldag 10 Oranjebar Super Ranking 9 Erwin Jansen pakt winst

Met de wetenschap dat er nog drie speelavonden zijn te gaan voordat de beslissing valt met betrekking tot de 16 gekwalificeerden voor de finaledag konden er afgelopen dinsdag 20 deelnemers worden begroet die daar graag bij aanwezig willen zijn.

Dit betekende dat in de groepsfase extra wedstrijden werden gespeeld wat een mooie uitdaging was voor de organisatie. Tien wedstrijden per groep dus waaruit 2 kwartfinalisten moesten komen en deze week werden dat Andre Steenbakker, Walter van Esh, Davy van der Zande, Erwin Jansen, Oswin Streden, Ed van de Aa, Ruud Kuijten en Fred Burger.

Andre Steenbakker was deze avond ouderwets goed bezig, hij schreef met 145 de hoogste finish op zijn naam, en wist zich als een van de eerste voor de halve finale te plaatsen. Nadat ook Oswin Streden en Erwin Jansen zich hadden geplaatst was het Davy van der Zande die zich als vierde speler plaatste en kon er met de finales begonnen worden.

Davy moest het in de halve finale opnemen tegen Andre en ondanks zijn sterke scores (hij was verantwoordelijk voor de helft van in het totaal 18 maximale scores deze avond) moest hij toch met 3-4 buigen voor Andre.

De andere halve finale ging tussen Erwin en Oswin waar al snel duidelijk werd dat Erwin deze avond een maatje te groot was. De 4-0 uitslag liet niets te raden over en hiermee gaf Erwin tegelijk een signaal af aan zijn volgende tegenstander.

Een spannende finale vervolgens tussen Andre Steenbakker en Erwin Jansen waarin Erwin ondanks de inspanningen van de goed spelende Andre toch de beslissende break wist te maken en met een 5-3 winst de dagzege voor zich opeiste en zicht heeft om zich te plaatsen bij de beste 16 spelers van de Oranjebar Super Ranking 9.

Uitslag van speeldag 10: 1. Erwin Jansen 2. Andre Steenbakker 3. Davy van der Zande en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 17 december 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws