Initiatief om Van Gerwen te nomineren voor Sportman van het jaar Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Initiatief om Van Gerwen te nomineren voor Sportman van het jaar

Initiatief om Van Gerwen te nomineren voor Sportman van het jaar

In 2014 werd Michael van Gerwen wereldkampioen door het PDC WK te winnen en nam tevens de nummer 1 positie van de wereld op de PDC Order of Merit over van Phil Taylor. Een nominatie voor sportman van het jaar voor het sportgala van het NOC/NSF zat er echter niet in. Sterker nog een uitnodiging voor het Sportgala ontbrak volledig.

De titel van 2015 en eerder dit jaar het PDC WK 2016 werd gewonnen door Gary Anderson. Echter is Van Gerwen sinds 2014 aaneengesloten de nummer 1 van de wereld gebleven volgens de ranking en heeft hij meerdere records doen sneuvelen. Afgelopen weekend nog verbrak hij het record van Taylor van het hoogst aantal PDC toernooien dat in 1 jaar winnend is afgesloten.

In tegenstelling tot de 2014-editie was Van Gerwen daarna wel uitgenodigd voor het Sportgala maar een nominatie blijft nog altijd uit.

Reden genoeg voor enkele dartsliefhebbers om een initiatief op te zetten op social media om aan te tonen dat ze van mening zijn dat Van Gerwen het verdient om genomineerd te worden.

Mocht je ook jouw stem willen laten gelden dan kan dit via onderstaande link:
https://www.facebook.com/Michaelvangerwensportmanvanhetjaar/

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws