Een laaiende Van der Voort noemt analist Co Stompe een lul PDC
PDC

Een laaiende Van der Voort noemt analist Co Stompe een lul

Een laaiende Van der Voort noemt analist Co Stompe een lul

Zondag wist The Dutch Destroyer Dave Chisnall te verslaan tijdens het PDC World Championship, de 42-jaar Noord-Hollander won met 3-0 in sets waarbij Fast Vinnie de beslissende set met 3-0 won. Na afloop sprak het AD met de Nederlander die fors uithaalde naar RTL analist Co Stompe. Stompe zou de rugklachten regelmatig als excuus gebruiken, Van der Voort heeft vaker met kritiek te maken van mensen die de Nederlander al lang hebben afgeschreven.

The Dutch Destroyer speelde vele majors bij zowel de BDO als de PDC. Zijn hoogste TV gemiddelde was 104.86 tijdens de Players championship finals van 2014, in dat zelfde jaar wist de man uit Purmerend ook PDC Euro tour Austrian Darts Open te winnen. In totaal kwam Van der Voort 6 keer in actie tijden het BDO wereldkampioenschap waar hij in 2005 de kwartfinale wist te bereiken. Na zijn overstap naar de PDC stond de Nederlander maar liefst 11 keer op het PDC World Championship waar hij twee keer de kwartfinale wist te bereiken. (2011 en 2015) In het Brabantse Nuland wist van der Voort een perfecte leg te gooien tijden Players Championships nummer 11. Met in totaal 17 wk deelnames waarbij de WDF World Cups niet eens meetellen maar waar Van der Voort wel in 2005 goud wist te pakken is de boomlange Noord-Hollander een vaste waarde in het Nederlandse darten.

Tegen het AD verklaarde Van der Voort “Mensen mogen kritiek hebben. Maar Co riep dingen die gewoon niet klopten. Iedereen weet hoeveel ik er voor doe en hoeveel ik er voor laat. Weet je? Analyseren is zo makkelijk, gewoon zomaar iets roepen in een praatprogramma. Maar goed analyseren, met kennis over iemand, is iets heel anders. Kijk, ik ben goed bevriend met Michael van Gerwen. Als wij van elkaar vinden dat de ander iets verkeerds doet, dan zeggen we dat tegen elkaar. Co is meer achterbaks. Dat kan ik niet waarderen.”

De Nederlander doet er alles aan om zijn zwakke plek te sparen, zo is hij 4 uur per dag in de sportschool te vinden om zijn spieren sterker te maken. Van der Voort heeft last van twee hernia’s. “Dat Stompe loopt te verkondigen dat ik mijn rugklachten als excuus gebruik, vind ik echt laag-bij-de-gronds. Co is een lul. En dat mag je gerust opschrijven” aldus strijdvaardige Vincent van der Voort tegen de verslagever van het AD.

De Noord-Hollander zit zelf ook regelmatig aan tafel bij RTL7 als analist, zoals we Van der Voort kennen zal hij zijn onvrede ook kenbaar maken bij mede analist Stompe.

Dartfreakz sprak Van der Voort maandag morgen om zelf ook te vernemen of de uitspraken aan het AD klopte wat Van der Voort positief heeft bevestigd aan onze redactie.

Bron quotes het AD.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws