Tommy Cox neemt afscheid van het PDC Wereldkampioenschap PDC
PDC

Tommy Cox neemt afscheid van het PDC Wereldkampioenschap

Tommy Cox neemt afscheid van het PDC Wereldkampioenschap

Zojuist is ons ter oren gekomen dat Tommy Cox zijn laatste wereldkampioenschap heeft gehad. Tommy Cox is een grote man binnen de PDC, maar wellicht onbekend bij het merendeel van het publiek. Daarom informeren wij onze lezers graag over wat hij zoal gedaan heeft in het verleden. Hij is namelijk samen met Dick Allix en John Markovic mede-oprichter van de PDC, hoewel het aanvankelijk World Darts Council heette, in 1992. Vervolgens is hij sinds het begin van de PDC toernooidirecteur. Deze functie maakt hem verantwoordelijk voor de organisatie van alle toernooien, die de PDC organiseert. Zodoende is hij al meer dan 23 jaar zeer actief bij de PDC.

In 2010 werd hij dan ook opgenomen in de PDC Hall of Fame vanwege zijn rol in de oprichting en de successen van de PDC. Zijn steun, expertise en advies zijn van levensbelang geweest in de formatie van de World Darts Council.

Daarnaast is hij in het verleden ook werkzaam geweest als manager van dartspelers. Zo heeft hij onder andere Phil Taylor, Jocky Wilson, Mike Gregory, Alan Warriner, Peter Evison en Jamie Harvey onder zijn hoede gehad.

Foto: Tommy Cox' Twitteraccount

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws