Donderdag wordt het Nederhemert Darts Trophy 2014 gehouden Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Donderdag wordt het Nederhemert Darts Trophy 2014 gehouden

Donderdag wordt het Nederhemert Darts Trophy 2014 gehouden

Komende donderdag, 31 juli, staat de Nederhemert Darts Trophy 2014 op het programma. Het toernooi wordt dit jaar voor het eerst op een donderdag gehouden en is onderdeel van de Nederhemert Darts Weken waarin ook de L&L Masters en Open L&L de komende twee weken worden georganiseerd. Inschrijven is mogelijk tot18:45 uur aan de wedstrijdtafel. Er wordt gestart in poules.

De wisselbeker in Nederhemert is iets bijzonders. Er zijn namelijk maar twee exemplaren van in de wereld. De ene is handen van Gary Anderson, die de laatste winnaar van de IDL is en de andere is dus de wisselbeker van het Open Nederhemert en staat momenteel op naam van Michael van Gerwen. Voorheen ging de Nederhemert Darts Trophy door het leven als het Heineken Open Nederhemert.

In 2006 vond de eerste editie plaats, waarin Michael v Gerwen in de finale te sterk was voor Jelle Klaasen. Een jaar later verloor Klaasen de finale van de altijd gezellige Leon de Geus. In 2008 was het Gino Vos die Toon Greebe versloeg en in 2009 was het dan eindelijk Klaasen die de finale won tegen de winnaar van het jaar daarvoor, Gino Vos. In 2010 ging de finale tussen Michael van Gerwen en Fabian Roosenbrand.

Van Gerwen won hier zijn 2e Open Nederhemert. In 2011 was het wederom Van Gerwen die de winst binnensleepte door Klaasen in de finale te verslaan. In 2012 won Kim Huybrechts (BE) de finale van Leon de Geus. Vorig jaar was het Kevin Mast die, in wellicht het sterkste deelnemersveld, Jermaine Wattimena versloeg en de grote beker omhoog mocht houden.

Meer informatie op www.sterkdarts.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws