TGV Te Kloese wint van sneltrein Krassenberg op Euro League avond Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

TGV Te Kloese wint van sneltrein Krassenberg op Euro League avond

TGV Te Kloese wint van sneltrein Krassenberg op Euro League avond

Woensdag 4 december was het tijd voor alweer de 8e league avond bij het altijd gezellige Bousema te Lochem. Met een flink aantal darters en een hoog niveau kon er begonnen worden met het spelen van de poules. Er zaten een aantal loodzware poules bij en dat resulteerde er dan ook in dat Roy Fleer, Jasper Schutten en Joris ten Brinke zich moesten melden in de verliezersronde. Het voorgaande trio werd aangevuld met Kevin Bats om de halve finale te completeren. Mike die voor de eerste keer deelnam mocht aantreden tegen Roy Fleer. Later zou blijken dat dit het eindstation was voor de man uit Ruurlo Kevin Bats, want Roy won met 2-0. De andere halve finale ging tussen 2 stadsgenoten van elkaar, namelijk Jasper Schutten en Joris ten Brinke.

Het werd hier een close game, want er moest een beslissende leg gespeeld worden om te bepalen wie Roy mocht gaan uitdagen. Uiteindelijk was het Jasper die de beslissende leg wist binnen te halen en daarmee de finale van de verliezersronde wist te bereiken. In deze finale moest Jasper, de nummer vijf in de tussenstand zien af te rekenen met de man die derde staat in de tussenstand van de league Roy Fleer. De hoogst geplaatste wist deze finale te winnen met 3-1. Voor Roy betekende deze winst, dat hij zijn derde plaats behoudt en voor Jasper was er met deze 2e plaats een kleine stijging (van de vijfde naar de vierde plaats).

In de eerste ronde van de winnaarsronde vlogen er gelijk een aantal kanshebbers uit. Harvey de Riemer mocht het in deze ronde uitvechten met Dennis te Kloese. Het was de man uit Aalten die de in vorm zijnde Harvey wist te verslaan. Ook Bram Flierman wist deze ronde niet te overleven, hij moest het afleggen tegen Jos Timmerije met 3-2. Jasper Wansink uit Ruurlo nam voor de eerste keer deel aan een league avond en mocht het gelijk tegen favoriet Yordy Krassenberg opnemen. Hier moest Jasper zijn meerdere erkennen in Yordy die erg goed stond te spelen. Stefan Nales wist in deze ronde te winnen van Eric van Leeuwen in een alles beslissende 5e leg. Hiermee zat voor Eric de avond erop, maar wist wel een grote sprong te maken in het algemeen klassement. Na zeer mooie partijen te hebben aanschouwd, werd het tijd voor de halve eindstrijd. Hierin mocht Jos Timmerije het opnemen tegen Yordy Krassenberg. Yordy liet zien dat zijn spel de juiste was voor het behalen van de finale, hij liet Jos met 4-0 achter zich. Daarna was het de beurt aan Stefan Nales en Dennis te Kloese om halve finale te spelen. Ook hier werd het een 4-0 partij, en dan in het voordeel van Dennis.

Het was Jasper niet gegund om een leg te pakken, terwijl er wel kansen waren. Voor de finale was een snelle rekenaar en schrijver een vereiste, want beide heren (Dennis en Yordy )wisten wel raad met de klok. Roy Fleer offerde zich op om deze partij te schrijven. Door de hoge scores en het hoge tempo was het een waar spektakelstuk om naar te kijken. Beide heren wisten leg om leg te pakken, totdat Dennis in de 7e leg een break wist te plaatsen en de leg erna de break wist te verzilveren. Het werd 5-3 voor Dennis te Kloese, die hiermee zijn koppositie wist te verstevigen. Voor Yordy betekende deze finaleplaats een grote sprong in de tussenstand, namelijk van de zestiende naar de zevende plaats.

Bij deze wil ik graag iedereen bedanken voor hun sportieve en gezellige bijdrage. De volgende league avond wordt in het nieuwe jaar gespeeld en wel op woensdag 15 januari. Dit zal voor velen een mooie warming up zijn voor het Bousema open dat op 17 en 19 januari wordt gehouden in Lochem. Wil je hieraan deelnemen dan kan je je inschrijven via www.bousemaopen.nl of contact opnemen met Richard Scharft op 06-14121135.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws