Home België nieuws Belgische Darts Bond zal na 2018 ophouden te bestaan met grote gevolgen

Belgische Darts Bond zal na 2018 ophouden te bestaan met grote gevolgen

De problemen met het bestuur van de Belgische Darts Bond hebben inmiddels geleid tot een drastisch gevolg. Vanaf 31 december 2018 zal de Belgische Darts Bond namelijk ophouden te bestaan.

Dit is maandag noodgedwongen besloten tijdens een vergadering van de bond toen bleek dat er te weinig sollicitaties zijn ingediend om de het statutair bepaald minimum van 5 bestuursleden te halen.

Alle aanwezigen betreuren dat dit besluit genomen moest worden aangezien hier grote gevolgen aan zijn verbonden. 

De Belgische Darts Bond zorgde namelijk voor zaken als een Belgisch team afvaardigen naar de diverse internationale toernooien waaronder de WDF Europe Cup, de WDF World Cup, de Winmau World Masters en de Lakeside (play-offs).

Ook de Belgische dartscompetities en ranking vallen onder de verantwoordelijkheid van de Belgische Darts Bond dat zal komen te vervallen.

Daarnaast heeft dit ook mogelijk gevolgen voor toernooien als een Open België, Open Antwerpen en Open Brugge waar punten te halen zijn voor de BDO ranking.

Voor nu is er uitgesproken dat de aanstaande editie van de WDF Europe Cup in Hongarije, dat over één maand zal plaatsvinden, gewoon zal doorgaan voor het Belgisch team.

Ook de Belgische spelers die zich hebben geplaatst voor de Winmau World Masters en de Lakeside play-offs zullen de aanstaande editie gewoon kunnen deelnemen, alsmede ook de spelers die zich plaatsen voor de Lakeside 2019.

De diverse competities die onder de Belgische Darts Bond vallen zullen ook worden aangevangen en worden afgewerkt zoals gebruikelijk.

De Beker van België en de BDB-ranking zal daarentegen niet meer worden georganiseerd aankomend seizoen. 

De komende maanden zal uitwijzen of er alsnog een doorstart mogelijk is of dat er een definitief einde komt aan de Belgische Darts Bond.

Voor een uitgebreide verklaring van het huidig bestuur van de Belgische Darts Bond en de provinciebesturen klik hier.