PL speelweek 13: geen cadeau voor jarige Van Gerwen, Littler niet te stoppen PDC
PDC

PL speelweek 13: geen cadeau voor jarige Van Gerwen, Littler niet te stoppen

PL speelweek 13: geen cadeau voor jarige Van Gerwen, Littler niet te stoppen

Liverpool mocht speelweek 13 van de Premier League Darts 2024 organiseren. Er stonden weer mooie affiches op het programma.

Luke Littler beet het spits af tegen Gerwyn Price. Luke Humphries die met evenveel aantal punten als Littler aan kop ging op de ranglijst en Nathan Aspinall treden daarna aan de oche. Titelverdediger en de jarige Michael van Gerwen en hekkensluiter op de ranglijst Peter Wright troffen elkaar in de derde kwartfinale. Michael Smith en Rob Cross sloten de eerste ronde af.

Luke Littler was ook in deze speelweek niet te stoppen. In de finale werd Rob Cross met 6-2 aan de kant gezet. The Nuke boekte zodoende zijn derde dagwinst in de Premier League Darts en is ook weer koploper.

Voor Van Gerwen viel er niets te juichen, ook kon hij zichzelf op zijn verjaardag geen cadeau geven. Een mooie finale tegen Luke Littler was in de maak maar de Brabander moest in de semi zijn meerdere erkennen in Rob Cross.

Er worden eerst kwartfinales gespeeld, gevolgd door halve finales en de finale. De avondwinnaar verdient 10.000 pond. Er zijn punten te verdienen voor de ranglijst: vijf punten voor de winnaar, drie punten voor de runner-up en twee punten voor de halve finalisten.

De spelers strijden minstens één keer tegen elkaar in de kwartfinales gedurende de eerste zeven weken en één keer in de kwartfinales in week 9-15, waarbij in speelweek 8 en 16 wordt geloot op basis van de puntenstand. Na de 16 reguliere speelweken gaat de top vier van de ranglijst door naar de play-offs.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs cq first to 6 legs. De Premier League Darts is live te zien op ViaPlay.


Kwartfinales

Luke Littler (100.67) 6-3 Gerwyn Price (95.76)
Het 'wonderkind' begint aan de eerste partij. Hij laat zijn pijlen meteen spreken en behoudt de openingsleg met tops. Ook Price wint zijn leg. Met scores van o.a. 122,100,140 en tops komt Littler weer op voorsprong waarna The Iceman weer gelijkmaakt. Na o.a. een break komt The Nuke op 4-2. Na d10 is hij dicht bij de finale. Price steekt er nog een stokje voor met zijn 56 finish maar in de volgende leg maakt Littler het af.

Luke Humphries (99.11) 2-6 Nathan Aspinall (
Humphries gaat van start. Aspinall komt op 2-0. Met d1 is Humphries op het scorebord. Na 3-1 van Aspinall verkleint Humphries zijn achterstand weer naar 1 leg. En hier blijft het bij. Met onder meer een 106 finish wint Aspinall met 6-2.

Peter Wright (98.72) 3-6 Michael van Gerwen (92.51)
Van Gewren wint zijn leg met een 52 finish via tops en ziet Snakebite daarna gelijkmaken. Wright breekt hierna en komt op 3-1. Maar de Nederlander weet terug te komen tot 3-3 waarna hij zijn opponent geen leg meer gunt. Wright was goed voor drie 180-ers, Van Gerwen gooide er eentje.

Michael Smith (103.48) 4-6 Rob Cross (102.42)
Cross begint. De legwinst gaat om en om (1-1,2-2), totdat Voltage na de 3-2 voorsprong de eerste break noteert in leg zes. Via een 70 finish raakt hij d8. Met een 138 finish komt BullyBoy dichterbij. Na d16 staat Cross bijna in de halve finale. Smith pakt nog een vierde leg waarna Cross met de winst vandoor gaat.

Halve finale

Luke Littler (98.13) 6-5 Nathan Aspinall (94.37)
Aspinall moet meteen een break incasseren in de openingsleg. Maar hij breekt meteen terug. De twee opeenvolgende legs gaan wel met de darts mee. Met d16 is het 3-2 voor Aspinall en daarna breekt hij met een 42 finish. Na een 76 finish ligt de halve finale voor het oprapen. Maar The Nuke knokt hard terug tot 5-5 en zijn tegenstander heeft het nakijken in de beslissende leg.

Michael van Gerwen (90.00) 2-6 Rob Cross (98.00)
Voltage begint aan de tweede semi. Met d16 heeft hij zijn leg op zak. Na missers van Van Gerwen straft Cross af met tops. In de volgende leg is het Cross die zijn finish niet kan benutten en Van Gerwen breekt meteen terug. De Engelsman dendert verder naar 5-2. Van Gewren staat op de rand van uitschakeling. Hij kan niets meer betekenen. Cross benut zijn 82 finish.

Finale

Luke Littler (105.32) 6-2 Rob Cross (100.08)
Littler is Cross de baas in de finale. Met een 111 finish in de openingsleg krijgt Cross meteen een dreun. De 'dartssensatie' sprint zonder problemen naar ruim 5-0. De whitewash is aanstaande maar de voormalig wereldkampioen kan dit voorkomen door toch een leg te pakken. Ook weet hij te breken. Cross verlengt de partij verder door d6 uit te gooien maar in de volgende leg maakt The Nuke het af met d10.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws