Column "Zoveel publiciteit halen met zo een beperkte erelijst" Columns
Columns

Column "Zoveel publiciteit halen met zo een beperkte erelijst"

Column "Zoveel publiciteit halen met zo een beperkte erelijst"

Bij All stars of Darts in Steenwijk viel me nog iets op. Al jaren gaat mijn aandacht uit naar de meer kleurrijke spelers. Zoals ik bij tennis meer liefhebber was van McEnroe en Conners, ben ik dat bij het darten van Hankey en George. Soms gaan zulke spelers te ver! Dat hoort er een beetje bij. McEnroe en Conners vloekten af en toe een scheids- of lijnrechter helemaal verrot, Hankey ging vaak duidelijk te ver met zijn vertragingen en gescheld naar het publiek. Bobby George heeft dit volgens mij nooit gedaan en toen ik in een documentaire van de BBC zag, dat hij zijn eigen huis heeft gebouwd, was ik helemaal fan van hem.

‘George Hall’ is een kasteelachtig huis met visvijvers en ligt met zijn 12 hectares glooiend tussen de bossen. Als Bobby weer wat geld overhield aan toernooitjes of demonstraties, werd dit in zijn huis gespendeerd. George Hall staat inmiddels te koop voor 3,5 miljoen pond, dit om jullie even een idee te geven van Bobbies kasteeltje. Bobby geeft regelmatig commentaar bij darten op de BBC. Bobby heeft het goed voor elkaar.

De opkomst van Mister Glitter duurde in Steenwijk lang, erg lang en toen hij eindelijk het eerste trapje was afgestrompeld, liep hij langzaam, uiterst langzaam. Het werd voor de opkomstdames een balanceerwedstrijd om bij dit tempo op de hoge hakken het evenwicht niet te verliezen. Ze konden echt niet langzamer en nog was de voorsprong op Bobby meer dan 10 meter. De kaarsen van de kandelaar waren nep, op een batterijtje. Dit was maar goed ook. Bobby de oude bankdrukker en armworstelaar is verbleekt tot een moeilijk lopende oude man, die het gewicht van de kandelaar maar nauwelijks aan lijkt te kunnen. Ook zijn darten ging traag, erg traag, dit tot ergernis van sommige tegenstanders en dat bij een demonstratie. De grappen en grollen van de entertainer van weleer werden niet of slecht begrepen. Ik vond het een beetje zielig.

Bobby heeft alles uit zijn carrière gehaald wat er in zat. Ik denk niet dat het ooit een andere darter gaat lukken om met zo een beperkte erelijst, zoveel publiciteit te halen. En dit verdient lof, heel veel lof… Maar we hebben het er eerder over gehad, als je houdbaarheidsdatum verstreken is, moet je gaan. Met opgeheven hoofd op een door jezelf bepaald moment. Maar ga niet over je datum heen. Bobby, blijf lekker commentaar geven bij de BBC, ga vissen met vrienden en vertel hun je sterke verhalen, laat ze lachen om je grappen en grollen. Je verhalen mogen op waarheid berusten, maar dit hoeft niet. Vermaak ze, doe waar je goed in bent. Schenk jezelf en je vrouw Marie een heerlijk glas wijn in en geniet. Verdien nog een zakcentje bij met het verkopen van dartborden, pijlen en andere merchandise, maar klim het podium niet meer op. Besmeur mijn herinneringen niet. Breek mijn beeld van King of Bling niet verder af.

© Harm Mol
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws