Achter de Oche met The Lightning uit Oss, Levy Frauenfelder algemeen nieuws
algemeen nieuws

Achter de Oche met The Lightning uit Oss, Levy Frauenfelder

Achter de Oche met The Lightning uit Oss, Levy Frauenfelder

Vorige week stelden we je voor Kyana Frauenfelder en als slotvraag vroegen we wie ze graag de volgende keer terug zag in het item 'Achter de Oche'. Natuurlijk kon ze haar grote broer niet voorbij gaan en daarom spraken wij met haar 'grote' broer Levy Frauenfelder die door menig dartspeler toch echt als 'klein ventje' wordt gezien. Maar dat deze aspiranten het de grote heren flink moeilijk kunnen maken wordt in onderstaand interview dat wij hadden met Levy nogmaals bevestigd. Maak kennis met Levy Frauenfelder uit Oss.

Naam: Levy Frauenfelder
Bijnaam: The Lightning
Opkomstnummer: Garth Brooks met Thunderrolls
Geboortedatum: 18-06-2001
Woonplaats: Oss

Ben je verliefd: Nee, ik ben niet verliefd.

Wat zijn je hobby's naast darten: Naast darten ga ik graag voetballen en drummen.
Op welke school zit je: Ik zit op de Mettegeupelschool in groep 7.

Wat is je favoriete eten: Mijn favoriete eten is friet met gehaktballen.

Met welke pijlen gooi je: Ik gooi met mijn eigen Levy darts van 23 gram. Deze hebben mijn ouders voor mij laten maken.
Ben je tevreden over je pijlen: Ja, natuurlijk! Ze zijn precies op mijn vingers gemaakt.

Wissel je regelmatig van pijlen: Nee, nu niet meer sinds ik deze heb. Ik gebruik deze nu ongeveer 2 á 2,5 jaar.
Welk dartsbord heeft jouw voorkeur: Het liefst gooi ik op een Target Pro Tour of een Blade 3.

Hoe ben je met darten in aanraking gekomen: Mijn papa zat een keer darten te kijken op televisie en toen heb ik gevraagd of ik dat misschien ook kon en zo ben ik dat gaan proberen.
Hoe lang speel je al: Ik was 6 jaar toen ik mijn eerste Jeugd Dutch Open gooide en ik was ongeveer 5,5 toen ik begon met gooien tegen andere kinderen. Dus ongeveer 5,5 jaar gooi ik nu.

Gooi je liever toernooien of rankings: Ik gooi liever rankings vanwege de druk. Lukt het nu niet dan hopelijk wel met de volgende ranking denk ik dan altijd.
Wie is je favoriete dartspeelster: Carla Molema
Wie is je favoriete dartspeler: Gino Vos

Hoe vaak train je: Ik train ongeveer 3 keer per week zonder toernooien en rankings meegerekend.
Hoe train je meestal: Vaak gooi ik 501 tegen de computer of train ik uit mijn hoofd vanaf 170 of 121.
Met wie train je meestal: Als ik train is dat vaak met mijn vader, moeder of mijn zusje. Ook speel ik regelmatig tegen de computer.
Hoeveel uren besteed je gemiddeld per week aan darten: Ik denk ongeveer 6 tot 7 uur per week met toernooien en rankings erbij.

Wat is je favoriete dubbel: Het liefst gooi ik dubbel 18.
In welke team speel je: Helaas ben ik nog te jong om competitie te gooien. Alleen in het zomer dartspetakel in Beuningen mag ik met de Mini Muppets meedoen.
Bij welke bond en divisie is dat: Dat is bij de RDB in Beuningen en via deze bond gooi ik ook de NDB rankings en OHDC in Oss.
Op welke locatie dart je het meest: Meestal gewoon thuis, 1 keer per week in de Wiek in Oss en minimaal 1 keer in de maand ook in Beuningen.

Wat is je mooiste hoogtepunt in je dartscarrière tot nu toe: Dit zijn er voor mij eigenlijk 2 want ik kan niet echt kiezen. Dit gaat namelijk om de finale van de Champions League of Darts in 2010 en de 3e plaats tijdens de Dutch Open in 2011.
Wat is je leukste darts gerelateerde herinnering: Dat was een mooi toernooi in Lichtevoorde, het Westerlaan Open. Ik haalde daar de laatste 8 in de verliezersronde tussen allemaal grote heren en hierdoor werd ik op het podium geroepen om in het zonnetje gezet te worden tijdens een demopartij tussen Gary Anderson en Darryl Fitton. Ik kreeg een gesigneerd dartsbord met grote namen erop en daar waren toen ook Eric Bristow, Bobby George, Tony en Steve West en Gary Robsen bij.

Wat is je ambitie binnen de dartssport: Allereerst om van mijn darteritus af te komen en dan hoop ik het hoogst haalbare te bereiken en wat dat is, dat zien we nog wel.
Waar hoop/wil je over 1 jaar staan: Dan hoop ik hoog in de aspirantenranking van de NDB te staan.
Wie wil je nog bedanken: Graag bedankt ik mijn ouders voor hun steun en vertrouwen in mij en verder iedereen die mij steunt.
Wil je nog een website promoten: Ja graag noem ik www.tamarasdartsoss.nl, www.marksdartbanen.nl en natuurlijk www.dartfreakz.nl.

Aan wie wil je het stokje overdragen voor de volgende Achter de Oche: Ik wil het stokje graag doorgeven aan Eimardo van Engelen.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws