Magnus Caris komt deze week voor het laatst in actie na dartscarrière van 32 jaar algemeen nieuws
algemeen nieuws

Magnus Caris komt deze week voor het laatst in actie na dartscarrière van 32 jaar

Magnus Caris komt deze week voor het laatst in actie na dartscarrière van 32 jaar

De 50 jarige Magnus Caris zal na een indrukwekkende dartscarriere na de World Cup of Darts van deze week de pijlen aan de wilgen hangen.

Magnus Caris komt dit jaar samen met zijn koppelmaat Dennis Nilsson uit voor Zweden. Zij beginnen hun toernooi tegen Brazilië op de openingsdag van de World Cup, waarbij de winnaar Schotland of Denemarken in de tweede ronde treft.

Caris begon met darten in 1983 in zijn geboortestad Stockholm en serieuzer in 1987 werd 'Poker Face', zoals hij ook bekendstond, lid van de PDC 9 Dart Club toen hij in 2015 het spel speelde in Players Championship 14.

Pokerface heeft een erg lange en indrukwekkende dartscarriere achter de rug, want alleen bij de World Cup of Darts wordt dit zijn zesde deelname al. Omdat deze week de World Cup of darts op het programma staat blikken we eerst terug op de prestaties van team Zweden waar Caris deel van uitmaakte.

  • 2010: Samen met Par Riihonen behaalde Magnus Caris de tweede ronde waar ze verloren van de Verenigde Staten.
  • 2012: Het eindstation in Hamburg voor Caris en Dennis Nilsson was wederom de tweede ronde in 2012, want ze verloren van België. 
  • 2013: In 2013 verloren Caris en Riihonen in een sterke groepsfase van Schotland en Canada.
  • 2014: Met Peter Sajwani verloor Caris voor Zweden van Gibraltar in de eerste ronde.
  • 2015: Zweden ging onderuit met Caris en zijn nieuwe koppelmaat Daniel Larsson. Ze verloren in ronde 1 van Hongarije.
  • 2016: Larsson keerde samen met Caris terug maar ook nu verloor het koppel in de eerste ronde van Denemarken.
  • 2017: Voor de derde keer op rij was Zweden vertegenwoordigd met Caris en Larsson die echter wel verloor van Zuid-Afrika in de eerste ronde.
  • 2018: Vorig jaar was Nilsson weer van de partij samen met voor het eerst geen Caris, maar met Larsson. Dit leverde geen groot succes op, want ze verloren van het gastland Duitsland in de eerste ronde.

Zweden was dus niet erg succesvol op de World Cup of Darts, maar echter was Magnus Caris induvidueel wel erg succesvol op de BDO én de PDC tour. Zo speelde Caris vanaf 1987 tot 2009 bij de British Darts Organisation en vanaf 2009 probeerde hij de PDC tour. De Zweed loopt dus in totaal al ruim 30 jaar mee in het dartcircuit en dat kunnen niet veel spelers zeggen.

Daarom hebben we hieronder de beste resultaten op een rijtje gezet van de man uit het Zweedse Nacka:

BDO carrière:

Lakeside:

1988

Eerste

ronde

Rick Ney 3-1 Magnus Caris
1989 Eerste ronde Magnus Caris 3-1 Trevor Nurse
  Tweede Ronde Mike Gregory 3-0 Magnus Caris
1990 Eerste ronde Magnus Caris 3-0 Antero Rantala
  Tweede ronde Magnus Caris 3-0 Brian Cairns
  Kwartfinale Eric Bristow 4-1 Magnus Caris
1991 Eerste ronde Dennis Priestley 3-0 Magnus Caris
1992 Eerste ronde Phil Taylor 3-1 Magnus Caris
1994* Eerste ronde Magnus Caris 3-2 Wayne Weening
  Tweede ronde Magnus Caris 3-0 Leo Laurens
  Kwartfinale Magnus Caris 4-2 Martin Adams
  Halve finale Bobby George 5-4 Magnus Caris
1995 Eerste ronde Kevin Painter 3-2 Magnus Caris

*Caris is bekend van zijn halve finale wedstrijd in het Lakeside World Professionnal Darts Championship van 1994 tegen publiekslieveling Bobby George, die worstelde met een zeer slechte rug na zijn overwinning in de kwartfinale op Kevin Kenny. Caris verloor de eerste twee sets tegen George, maar won de volgende vier sets. In de derde leg van de zevende set had Caris een dart op dubbel 18 om de wedstrijd te winnen. Hij miste en George won vervolgens negen legs op rij en won met 5-4 in sets.

Winmau World Masters:

Caris speelde ook vijf keer in de Winmau World Masters. Zijn beste prestatie was in 1992, met het bereiken van de halve finale met overwinningen op John Lowe, Eric Bristow en Martin Adams, alvorens te verliezen van Mike Gregory. Caris keerde in 2009 terug naar de Winmau World Masters waar hij verloor van titelverdediger Martin Adams bij de laatste 16.

PDC carrière:

WK*:

2010 Eerste Ronde Colin Lloyd 3-1 Magnus Caris
2011 Eerste Ronde Mervyn King 3-0 Magnus Caris
2012 Eerste Ronde Steve Beaton 3-2 Magnus Caris
2013 Eerste Ronde Robert Thornton 3-0 Magnus Caris
2017 Eerste Ronde Adrian Lewis 3-0 Magnus Caris

*Caris deed 5 wedstrijden mee aan het PDC Wereldkampioenschap. Hoewel hij in de voorrondes had gewonnen, wist hij niet de eerste ronde door te komen.

De Zweed nam in 2011 aan de Grand Slam of Darts deel, waar hij als qualifier derde werd in zijn groep. Hij heeft ook de afgelopen jaren deelgenomen aan het EK en de UK Open finales.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws