"Een Belg op het hoogste schavot" Geert de Vos aan het woord algemeen nieuws
algemeen nieuws

"Een Belg op het hoogste schavot" Geert de Vos aan het woord

"Een Belg op het hoogste schavot" Geert de Vos aan het woord

8 jaar geleden zagen we voor het laatst een zuiderbuur op het hoogst haalbare dartspodium. In 2003 was het 'the sheriff' Erik Clarijs die het schopte tot de laatste 8 van de Lakeside BDO World Championship darts. Toen in 2003 was het de Nederlander Raymond van Barneveld die met 5-1 de droom van Clarijs uiteen liet spatten. 'The man' won in 2003 overigens de Lakeside titel in de finale van Richie Davies. (6-3) Clarijs schitterde vervolgens nog in 2004 en 2006 tijdens het PDC World Championship. Nu in 2011 acht jaren na het optreden van 'the sheriff' in Frimley Green zal er weer een Belg afreizen naar het dartsmekka the Lakeside. Dartfreakz sprak met Geert de Vos die de Lakeside totaal niet op zijn lijst had staan voor 2011. de Vos speelde alleen toernooien in Belgie en had geen intentie het circuit te gaan aflopen. Enkele weken geleden terwijl de Vos aan het werk was werd bekend dat hij definitief geplaatst was voor de Lakeside World Championship darts. Gespannen hield de Belg het internet in de gaten. "" aldus een trotse Geert de Vos. Samen met een 15 tal vrienden gaat de Vos de oversteek maken naar Frimley Green.

"Tot en met april heb ik enkel Open Nederland (5de plaats) en Open Duitsland (5de plaats) gespeeld. Vanaf toen stond ik redelijk goed op de ranking en heb ik besloten om meerdere toernooien te gooien. Vanaf juni ben ik er dan volop tegenaan gegaan met Open Zwitserland, British International en Open Engeland. Verder heb ik ook aan de Engeland Masters en British Classic deelgenomen. Vanaf Open België is het echt goed gegaan want heb ik altijd punten gehaald aan welk toernooi ik ook meedeed. Speciale training heb ik niet gedaan, gewoon mijn wekelijkse dingen" aldus Geert de Vos die eigenlijk geheel niet van plan was de toernooien af te gaan lopen. Na de World Cup in Ierland waar de Vos een 5de plaats wist te behalen begon de Belg te geloven dat de Lakeside haalbaar zou zijn. Tijdens het open Frankrijk en Roemenië behaalde hij belangrijke punten.

Vanaf 9 december is Geert de Vos ook te zien op het televisie podium van de Zuiderduin Masters in Egmond aan Zee. Had je de Wildcard voor de Zuiderduin Masters verwacht? "Nee echt niet want er stonden veel goeie spelers na mij in de ranking. Deze wildcard heeft me echt wel verbaasd wat niet wil zeggen dat ik apetrots ben dat ik terug mag deelnemen. Hierbij wil ik ook de organisatie bedanken voor dit schitterend geschenk" In 2008 was de Vos ook een van de Zuiderduin spelers, na het open België stond de Vos op een 17de plaats. Jan Dekker stond op 16 en was al geplaatst. "ik dacht laten we de ranking gewoon één plaatsje opschuiven en ik sta weer op Zuiderduin". In 2008 begon de Vos met een 11 darter het Zuiderduin toernooi wat toch wel zijn mooiste Zuiderduin herinnering is. Toen in 2008 trof je Alan Norris en Martin Adams in de poule, je verloor met 5-1 en 5-2 had je last van podium vrees? "Toen had ik niet echt last van vrees al is het natuurlijk in het begin wat onwennig maar ik had de goede vorm op dat moment niet te pakken en dan ga je tegen zo'n topspelers wel onderuit" .

De 30 jarige Geert de Vos heeft een betere vorm te pakken dan in 2008. Door meer trainingen is de Belg constanter gaan spelen, "Dit is een goede voorbereiding voor het komende WK en ik hoop dat ik dit jaar op het podium eens kan laten zien wat ik waard ben en wat ik kan" aldus een trotse de Vos.

Lucas Meubelen en Loft interieur zijn twee sponsoren die de Vos gaan ondersteunen. Geert wil samen met zijn sponsor het Belgische darts in de spotlight krijgen. De Vos is woonachtig in het Belgische Aalst en woont samen met Nam. Hij dart nu ongeveer 20 jaar en wist tijdens het open Denemarken een perfecte 9-dart finish te gooien.

Klik hier om direct kaarten te bestellen voor de Zuiderduin Masters in hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Kom genieten van drie dagen topdarts op Nederlandse bodem.

Binnenkort een uitgebreide achter de oche met Geert de Vos.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws