SuperLeague speelweek 9 Oranjebar 1 oppermachtig tegen  DIBO darts algemeen nieuws
algemeen nieuws

SuperLeague speelweek 9 Oranjebar 1 oppermachtig tegen DIBO darts

SuperLeague speelweek 9 Oranjebar 1 oppermachtig tegen  DIBO darts

Alweer speelweek 9 van de Nederlandse Super League. Na deze week zit de helft er dus op, in totaal zullen er 18 speelweken zijn. Na 8 speelweken stond Café de Rietplas op positie één, de Rietplas was vrij vandaag en kon dus geen punten halen. In het Brabantse Mariahout treden de kampioenen van de laatste 7! jaar tegen elkaar aan. Oranjebar 1 ontvangt thuis de titel verdediger DIBO darts, de winnaar neemt de leiding in het klassement.

In seizoen 2007/2008 nam Oranjebar 1 de titel over van Real Magic uit Tilburg. Oranjebar domineerde de Super League voor vijf jaren, in het seizoen 2012/2013 kwam er een einde aan de reeks overwinningen van het Brabantse team. Dat jaar wist Kjelvik Darts wat tegenwoordig als DIBO darts door het leven gaat kampioen. Het seizoen daarna wisten de mannen van DIBO hun titel te prolongeren.

De Rietplas sprong van de koppositie naar de 3e plek, door de overwinningen van Oranjebar 1 en DSWN The Switch gingen beide Café de Rietplas voorbij. Door de whitewash schuift DIBO Darts van een gedeelde 2e positie naar de 4e plek in de hoofdklasse. Oranjebar 3 wist voor de derde keer dit seizoen gelijk te spelen, de mannen uit Mariahout hebben nog geen enkele wedstrijd weten te winnen.

DSWN The Switch mocht vandaag afreizen naar Café de Vrijbuiter, Ahmad Ahmaddy, Leroy Nieuwenhuis, Frans Harmsen en Tokan Ata kwamen vandaag in actie voor de Vrijbuiter Cashino 1. Uit Den Haag waren gekomen Jeffrey de Zwaan, Mike Zuydwijk, Marcel Blik en Vincent van der Meer. De roundrobin werd gewonnen door de mannen van Tokan, de singles gingen naar Den Haag. Alleen Leroy Nieuwenhuis won zijn single van Marcel Blik met 4-3. De Zwaan won met 0-4 van Wester, Zuydwijk met 2-4 van Ahmaddy en van der Meer met 3-4 van Frans Harmsen. In de koppels werden de punten verdeeld de Zwaan en Zuydwijk wonnen met 3-0 en 3-1 hun koppel wedstrijden. van der Meer en Blik verloren beide wedstrijden met 3-1 van Wester/ Harms en Nieuwenhuis/ Ahmaddy. Jeffrey de Zwaan moest in de solo game tegen Quin Wester de winst binnenhalen. Evenals in de single kreeg Wester geen enkele leg. Wester stond drie van de vier legs binnen 12-darts op een dubbel maar kreeg geen kans om aan te leggen op de dubbel tegen de sterk spelende Jeffrey de Zwaan.

De Uitslagen:
[hb_league_week league='Hoofdklasse seizoen 2014/2015' week='9']

[hb_teampoints_table title1='Klasse C' title2='Klasse B' title3='Klasse A' title4='Hoofdklasse' active_tab='4']

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws