WK Darts dag 11: Van der Voort onderuit, Wade maakt comeback, Dolan ook door algemeen nieuws
algemeen nieuws

WK Darts dag 11: Van der Voort onderuit, Wade maakt comeback, Dolan ook door

Het WK darts gaat weer verder met op dag 11 een middagsessie en een avondsessie. In de middagsessie net zoals in de avondsessie aandacht voor de derde ronde partijen. In dit artikel vindt u alles over de middagsessie, waarin onder andere Vincent van der Voort en James Wade in actie komen.

Voordat we overgaan naar de drie partijen van vanmiddag, besteden we natuurlijk eerst even tijd aan de veiling van vandaag. U kunt vandaag veilen op het boek van Arjan van der Giessen. Klik hier op deel te nemen.

Als eerst in de middag kwam meteen de Nederlander Vincent van der Voort in actie tegen Chris Dobey. Dobey begon sterk, maar Van der Voort bleef in de buurt. Uiteindelijk kwam er een beslissende set aan te pas die met een 74-finish werd gewonnen door de jonge Engelsman.

Daaropvolgend kwam Brendan Dolan aan de och en nam het op tegen Mervyn King. Dolan pikte de eerste set af. King kreeg in de tweede set ergens last van, waardoor Dolan ook deze set won. King leek te zijn genezen toen hij uit de pauze kwam en kwam knap terug tot 2-2. De vijfde set ging naar Dolan met 3-2 en ook set zes eindigde in diezelfde uitslag, waarmee Dolan zich plaatste voor de volgende ronde.

De laatste partij van de middag ging tussen James Wade en Keegan Brown. Brown begon goed en wist in de eerste twee sets de vijfde en beslissende Legs te pakken, waardoor hij 2-0 voor kwam. Wade kwam daarna terug tot 1-3. Vervolgens wist hij 2-3 te maken en in de zesde set kon Brown de beslissende klap niet uitdelen aan Wade en kreeg die klap zelf om de oren toen Wade er nog een beslissende set uitsleepte. Deze laatste set werd een prooi voor Wade die met een 101-finish de wedstrijd in het slot gooide.

Hieronder kunt u het live verslag van de partijen in de middagsessie nog eens rustig terug lezen:

Vincent van der Voort (93,43) 3 - 4 Chris Dobey (97,87)

1-3, 3-2, 0-3, 3-2, 3-0, 0-3, 1-3

De jonge Engelsman mocht de middag aftrappen tegen The Dutch Destroyer. De Nederlander begon in de eerste leg sterk met scores van onder andere 180 en 140. Hij wist vervolgens de leg van Dobey af te snoepen in 13 darts via dubbel 16. In de tweede leg brak Dobey direct weer terug via dubbel 16. Met een 86-finish wist Chris Dobey via een 11-darter zijn eigen leg te houden. Via dubbel 8 wist Dobey de eerste set te pakken met 3-1.

De tweede set was de set van Van der Voort en wist de eerste leg in 14 darts te pakken via tops. Vervolgens wist ook Dobey zijn eigen leg te houden via dubbel 16 en kwam daarmee op 1-1. In de derde leg wist Dobey dubbel 16 uit te gooien nadat de man uit Purmerend een finish van 120 had gemist. Via een 74-finish wist de Nederlander direct terug te breken naar 2-2. De vijfde leg werd via een 76-finish een prooi voor Van der Voort, waardoor hij ook de set pakte met 3-2.

Set 3 was de set van de Engelsman en die begon deze set flitsend met een 11-darter voor de 1-0 voorsprong. De tweede leg ging door zes dure missers van Van der Voort op de dubbels, naar Dobey via dubbel 15. Via dubbel 16 wist Hollywood zijn eigen leg te behouden en daarmee wist hij deze derde set met 3-0 te winnen.

Vincent van der Voort mocht de vierde set tegen Dobey beginnen. In de eerste leg wist Van der Voort nog net zijn eigen leg te houden, ondanks dat Dobey een pijl op 95 op dubbel 126 miste voor de break. De tweede leg was de leg van Dobey en de Engelsman zette zich met een 180'er op dubbel 10, maar Van der Voort gooide 87 uit via de bull. Dobey wist vervolgens de break ongedaan te maken via dubbel 16 en op 2-1 te komen. Doordat Dobey tops gooide, wist hij er 2-2 in de set van de Nederlander van te maken. Inb de vijfde leg wist Van der Voort Dobey van zich af te slaan en tops te gooien voor zijn tweede set winst.

De vijfde set was de set van Chris Dobey. In de eerste leg wist Van der Voort een knappe 88-finish op dubbel 7 uit te gooien voor een break. The Dutch Destroyer hield ondanks een wat mindere leg toch nog zijn eigen leg via een 104-finish. Met een 12-darter wist de Nederlander de set met 3-0 binnen te hengelen.

De zesde set was de setvan Van der Voort en zou dus in theorie de winst in deze set kunnen pakken. Maar Dobey wist direct een break te plaatsen via dubbel 8 en daarmee op een 1-0 voorsprong te komen. Ondanks dat Dobney wat darts op de dubbel miste, gooide hij toch nog met zijn laatste pijl dubbel 6 voor de 2-0 voorsprong. Doordat Van der Voort een 140-finish miste op tops, wist Dobey de dubbel te gooien die hem de zesde set opleverde.

De laatste en zevende set was de set van de Engelsman en had daarmee dus het inititief in de partij terug. Dobey miste een kans voor de 1-0, maar ook Van der Voort miste twee darts op de dubbel, waarna Dobey de dubbel in de herkansing wel gooide. Met een 106-finish op dubbel 16 wist ook The Dutch Destroyer zijn eigen leg in de laatste set te behouden. Met een 13-darter op dubbel 16 wist Dobey op matchpoint te komen. Via een 74-finish wist de Engelsman de wedstrijd te winnen en de Nederlander naar huis te sturen.

Brendan Dolan (95,73) 4 - 2 Mervyn King (92,22)

3-1, 3-2, 2-3, 1-3, 3-2, 3-2

Mervyn King mocht de partij tegen The King beginnen, want hij had het bullen achter de coulissen gewonnen. De eerste leg ging met mee darts mee in 13 pijlen op dubbel 12 voor King. Ook Dolan wist zijn eigen leg te houden, want hij gooide een 14-darter via dubbel 16. Door een 116-finish van Dolan wist hij de eerste break van de partij te plaatsen. Met een 14-darter wist The History Maker op dubbel 16 de eerste set af te pakken van The King.

De tweede set mocht worden begonnen door de Noord-Ier, maar doordat Dolan een 101-finish niet uitgooide, wist King zijn kans vanaf 104 te pakken. Via een 126-finish op de bull wist Dolan direct weer terug te breken naar 1-1. King miste in leg drie een aantal kansen, maar doordat Dolan 78 niet uitgooide finishte hij toch nog dubbel 8 die 'onmogelijk' leek, door een blokkade van de eerste twee darts. Dolan wist weer terug te breaken en op 2-2 te komen via tops, terwijl het erop ging lijken dat King ergens last van had. Brendan Dolan wist hiervan te profiteren en pakte via dubbel 4 de tweede set met 3-2.

Set drie mocht worden begonnen door Mervyn King. King kwam goed uit de pauze en stond na 12 darts op 32, maar miste drie darts op de dubbel. Vervolgens kreeg hij nog een nieuwe kans die nu wel viel. Dolan wist via een 117-finish gelijk te maken door zijn eigen leg te houden. King miste in de derde leg een 103-finish, maar gooide in de herkansing dubbel 8 voor de 2-1 voorsprong. Met een 85-finish op dubbel 5 maakte de Noord-Ier er 2-2 van in de set van King. De laatste leg ging met de darts mee en dus eindigde deze set in 3-2 voor de ervaren Engelsman.

De vierde set was de set van Dolan en wist zijn eigen leg gemakkelijk te winnen via dubbel 16. Via een 46-finish wist King ook zijn eigen leg te houden. Door wat dure missers van Dolan, wist King te breaken naar 2-1 via een dubbel-dubbel finish van 48. King wist zijn eigen leg gemakkelijk te houden en pakte daarmee de set en de 2-2 gelijke stand in sets.

De vijfde set was de set van King en had het voordeel dus weer in eigen handen. Maar Dolan wist direct een break te plaatsen via dubbel 16 voor de 1-0 voorsprong. In een goede tweede leg wist The History Maker 70 uit te gooien voor een 14-darter op dubbel 8 waarmee hij op setpoint kwam. Via een 89-finish wist King de set nog even te verlengen naar 1-2. King wist er zelfs nog 2-2 van te maken, want hij finishte 80 op de bull. In de beslissende leg van de set, die King mocht beginnen, wist Dolan een 12-darter te produceren met daarin tweemaal 140, een 180 en een 41-finish voor de 3-2 voorsprong in sets.

Brendan Dolan mocht de zesde set beginnen die hem de overwinning kon gaan brengen. Met een 107-finish wist Dolan de eerste leg al te pakken via dubbel 18. Via een 72-finish op dubbel 6 wist King de stand wederom gelijk te trekken. In de derde leg wist Dolan 105 uit te gooien en daarmee op matchpoint te komen tegen de Engelsman. Met zijn laatste pijl in de hand wist Mervyn King dubbel 8 te gooien om op 2-2 te komen. In een goede vijfde leg wist de Noord-Ier de partij via dubbel 16 in het slot te gooien en zich te plaatsen voor de laatste 16.

James Wade (94,71) 4 - 3 Keegan Brown (91,01)

2-3, 2-3, 3-1, 0-3, 3-0, 3-2, 3-1

James Wade mocht de partij aftrappen tegen zijn landgenoot. Wade wist dubbels te missen en moest nog even wennen aan het boe-geroep. Brown pakte zijn kans en gooide 81 uit voor de break. Ook de tweede leg ging naar The Needle via dubbel 6 en kwam daarmee op 2-0. De derde leg was een goede leg van James Wade, die na 9 darts op 41 stond en er een 11-darter van maakte. Doordat Brown 100 niet uitgooide, wist Wade te profiteren via een 74-finish en maakte er daarmee 2-2 van. Met zijn laatste pijl in de hand wist Keegan Brown dubbel 4 te gooien en de set toch nog te pakken, terwijl hij twee setdarts tegen had gekregen.

De tweede set was de set van Keegan Brown en begon deze set goed met een 140, 180 en 145 score, waarna hij dubbel 18 gooide voor een 10-darter om 1-0 voor te komen. Via een 68-finish op dubbel 20 wist Brown er wederom 2-0 in een set van te maken. Doordat Brown een setdart te miste, wist Wade er via een break toch nog 1-2 van te maken in de set. Met een 93-finish maakte Wade er wederom 2-2 van in de set net zoals in set één. Doordat Wade zich op tops had geparkeerd, moest de 80 van Brown uit en gooide die ook uit met zijn laatste pijl op tops voor de set.

De derde set was de set van ervaren Engelsman. Wade wist zijn eigen leg met een gelukje ook te houden via dubbel 10. Vervolgens ging ook leg twee met de darts mee, voor de verandering, via een 77-finish op dubbel 10. De derde leg ging met een 122-finish naar James Wade en kwam daarmee weer op voorsprong in set 3. Wade wist daaropvolgend 76 uit te gooien via zijn geliefde tops en trok daarmee de set naar zich toe.

Keegan Brown was de man die de darts in handen had in set nummer vier. Brown wist 117-finish te gooien en noteerde daarmee ook zijn eerste 100+ finish van de wedstrijd om op 1-0 te komen. Doordat Wade dubbels miste, pakte Brown zijn kans en gooide de dubbel wel en kwam daardoor op 2-0. Ook de derde leg van de set ging naar Brown en daarmee wist hij de vierde set met maar liefst 3-0 te winnen en kwam daarmee op matchpoint.

James Wade mocht set vijf aftrappen en die set heft hij hard nodig om nog in het toernooi te blijven. Hij begon in ieder geval goed en gooide 64 uit via tops voor een 1-0 voorsprong. Wade kwam in leg twee goed weg, doordat Brown wat rommelig deed en de leg niet wist te houden. Nadat Brown de vorige set dus met 3-0 had gewonnen wist The Machine dat kunstje nu te flikken via dubbel 10.

De zesde set was de set van Keegan Brown en het moest in deze set dus gebeuren voor The Needle. Met een 72-finish begon de jonge Engelsman in ieder geval goed en kwam daarmee op 1-0. Wade wist gemakkelijk weer gelijk te maken via tops; 1-1. Via dubbel 8 wist Brown weer snel de dubbel te gooien en kwam daarmee op 2-1 in de set die hem de overwinning kon brengen. Door een knappe 111-finish van Wade wist hij de stand in de set weer gelijk te trekken. Wade wist de vijfde leg te pakken en daarmee de set via een 72-finish naar zijn bezit te grijpen ondanks het fanatieke boe-geroep van het publiek.

De zevende set was de set van James Wade en had dus het inititief weer helemaal terug in de partij en pakte de eerste leg via een 76-finish onder druk van Brown die op tops stond. Wade wist een 13-darter te gooien op het moment dat het moest voor hem. Hij brak dus via tops naar 2-0 in Legs en nu stond Wade dus op matchpoint. Brown wist te profiteren van slechts één matige score van Wade en pakte via dubbel 7 de re-break. Via een 101-finish op dubbel 12 wist James Wade de leg van Brown af te pakken en daarmee had hij de partij toch nog gewonnen met een comeback.

Door: Marcel Bus