WMP: Bunting via Mission Impossible langs White en Gurney nipt langzij Brown algemeen nieuws
algemeen nieuws

WMP: Bunting via Mission Impossible langs White en Gurney nipt langzij Brown

WMP: Bunting via Mission Impossible langs White en Gurney nipt langzij Brown

Dinsdagavond was een erg spannende avond in Blackpool tijdens de World Matchplay. Vandaag zullen de tegenstanders van Michael Smith, James Wade, Mervyn King en Glen Durrant bekend worden. Wie dat gaan worden, leest u hier in het liveverslag.

De avondsessie werd afgetrapt door Daryl Gurney. Hij nam het op tegen Keegan Brown. In de tweede leg brak SuperChin en tot 9-7 was dat de enige break geweest. Brown wist de re-break te plaatsen, maar Gurney pakte toch nog de overwinning want Brown bezweek toen hij een verlening kon afdwingen.

Vervolgens mocht Stephen Bunting zijn rentree maken op de Matchplay. Hij speelde tegen Ian White die uitstekend aan de partij begon. Bunting bleef echter wel bij hem in de buurt in het begin, maar White wist wel uit te lopen tot 9-4. Bunting had niets meer te verliezen en ging lekker losjes gooien, wat succes opleverde. Hij wist zelfs een verlenging af te dwingen en zo begon deze wedstrijd op een typische White-wedstrijd te lijken. In de ontketende verlenging wist White meer matchdarts te missen en Bunting profiteerde van elke kans en sleepte de winst uit het vuur.

Daarna maakte Rob Cross zijn rentree maken op het bloedhete podium in de Winter Garders, waar het alles behalve winter was. Hij nam het op tegen Krzysztof Ratajski die de eerste twee legs won, maar vanaf dat moment kreeg hij last van de warmte. Daardoor wist Rob Cross maar liefst negen legs op rij te winnen en deze grote voorsprong gaf hij niet meer af.

De laatste partij van de tweede ronde ging tussen Peter Wright en Simon Whitlock. Wright schoot uit de startblokken en kwam al snel 5-0 voor. In de tweede sessie breidde hij dit nog zelfs uit en ging hij naar 9-1 en vervolgens werd het stuivertje wisselen en zo pakte Wright de 11-2 overwinning in deze One-man-show.

Hieronder kunt u deze spannende wedstrijden live volgen met het verslag. Of u kunt het later teruglezen.

Daryl Gurney (93,44/30,56%) 11 - 9 Keegan Brown (92,44/29,03%)

SuperChin mocht deze laatste avond van de tweede ronde aftrappen. Via dubbel 2 wist Daryl Gurney zijn eigen eerste leg te houden. Gurney wist in de tweede leg direct een break te pakken door dubbel 18 te gooien, waarmee hij op 2-0 kwam. De Noord-Ier wist ook weer in de derde leg te profiteren van het mindere spel van Brown en kwam zo op 3-0. Maar Gurney was nog erg slordig op de dubbels die hem pas fataal werden in de vierde leg, want toen gooide The Needle 88 uit. De laatste leg voor de onderbreking ging via een 109-finish naar Daryl Gurney die de dubbel dus nu wel direct gooide.

Brown kwam ijzersterk uit de pauze, maar ging plotseling ook vele dubbels missen. Maar Gurney miste ook dubbels, waarna de Engelsman de zesde leg toch pakte. In de zevende leg gooiden beide heren tweemaal 180'er, waardoor er daardoor maar liefst 200 pond naar UK Parkinson werd gedoneerd door de spelers. Gurney gooide echter nu de finish wel toen hij wederom slechts een dart kreeg op tops vanaf 76. Leg acht ging ook met de darts mee en zo werd het 5-3. In leg negen wist Daryl Gurney wederom een gat van drie legs te slaan via een 106-finish. De tiende leg werd, achtervolgende scores van 180 en 174 en dubbel 16, gewonnen door Keegan Brown die de tweede korte mini sessie daarmee afsloot met een 10-darter.

De elfde leg werd gepakt door de nummer drie geplaatste Daryl Gurney die dubbel vier gooide en zo wederom drie legs voor kwam; 7-4. De leg erna liet Brown de kans liggen om op 7-5 te komen, maar Gurney wist niet te profiteren en de partij al zo goed als in het slot te gooien. De Noord-Ier pakte echter wel de dertiende leg en zo kwam hij via tops op 8-5. De Engelsman uit Newport wist weer de eigen leg te behouden en zo was de break uit de tweede leg tot nu toe beslissend geweest. Maar een leg later was het dan zover en profiteerde van twee gemiste darts op de dubbel en hierdoor stond het nu in breaks weer gelijk. Een leg later kon Brown weer helemaal overnieuw beginnen, want er werd een re-break geplaatst door SuperChin. Nadat er wat breaks wat gevallen, ging de zeventiende leg met de darts mee en kwam Gurney op 10-7 en dus op matchpoint. The Needle begon goed met het een poging tot het afdwingen van de verlenging, want hij profiteerde van een bouncer vanaf 72 van Gurney. De man van The Isle of Whight wist dat goed te vervolgen door zelfs een break te plaatsen en op 10-9 te komen en was nog maar één leg verwijderd van een verlening, terwijl hij met de rug tegen de muur stond. Maar Brown wist de daaropvolgende eigen leg niet binnenboord te houden en daardoor pakte Gurney dan toch de winst.

Stephen Bunting (92,82/51,85%) 14 - 12 Ian White (94,63/27,91%)

De man die nog geen leg verloor dit toernooi mocht zijn tweede partij beginnen tegen man, die al een thriller achter de rug heeft. De nummer 10 geplaatste Ian White hield zijn eigen leg en daarmee pakte hij zijn elfde leg op rij in dit toernooi. In de tweede leg kwam Bunting weg met een gemiste pijl op een single en wist de leg nog te pakken via dubbel 16. Met zijn derde 180'er wist White de voorsprong wederom te houden en deed dat via dubbel 7. The Bullet trok de stand een leg later weer gelijk via dubbel 4. In de vijfde leg pakte White niet zijn kans voor zijn derde voorsprong, waardoor Bunting direct instapte en 3-2 maakte.

Na een korte pauze wist Diamond White uit de startblokken te schieten in 12-darts en gooide een 100-finish voor deze re-break. Het was de oudste van het stel die de voorsprong weer terugpakte via dubbel 20 naar 4-3. Zijn derde leg op rij wist White uit te gooien in maar liefst 11-darts en kwam op 3-5. Bunting pakte de break niet terug in de negende leg, waardoor White een verschil van drie legs maakte. Bunting wist een leg later de schade een beetje te beperken en kwam op 4-6 via een 84-finish.

Het was wederom White die goed uit de pauze kwam, want hij wist 80 uit te gooien voor een 7-4 voorsprong. Ian White wist daarna nogmaals een leg bij te schrijven en zo kwam hij via tops op 8-4. De zevende leg van de laatste acht legs wist Diamond ook nog te winnen en zo zat hij in de ideale uitgangs positie om de kwartfinale te gaan halen. De BDO Wereldkampioen van 2014 wist nog wel een leg te sprokkelen en kwam op 5-9. En Bunting wist zelfs een break terug te pakken via een 67-finish en kwam zo terug tot 9-6. Bunting wist nogmaals een leg op het scorebord te zetten en kwam met zijn derde leg op rij op 9-7. Hoe gek het ook klinkt wist Stephen Bunting vier op een rij te pakken en zo kwam hij op 8-9 en stond in breaks weer gelijk. Doordat Bunting een kans liet liggen om 9-9 te maken, wisy White 10-8 te maken en kwam hij nu plotseling op matchpoint. White miste matchdarts en daardoor pakte Bunting zijn kans om weer een break te plaatsen en White weer op de hielen te zitten. In de twintigste leg miste White zijn vierde en vijfde matchdart en wederom stapte Bunting in. White was zo dus weer de oude White die nerveus is richting het einde van een televisie wedstrijd.

Een verlening moest dus aangeven wie er doorging naar de laatste acht. De eerste leg van deze verlenging waren de nerveuze tikjes weer weg bij White en kwam zo gewoon weer op voorsprong via dubbel 16; 11-10. White had zich een leg later geparkeerd op 48 en toen wist Bunting zijn 100+ finish te gooien door 110 te finishen om de verlenging voort te laten duren; 11-11. The Bullet was dood en begraven, maar wist na een 3-2 voorsprong zijn eerste voorsprong weer te pakken in de 23ste leg door 84 uit te gooien; 12-11. Ian White was een leg daarna de spanning de baas en gooide een 60-finish voor de re-break. Deze ontketende verlening naderde zijn einde, waarin White dubbels miste om nogmaals op matchpoint te komen. Bunting wist te profiteren en maakte 13-12. De 26ste leg werd de laatste leg en dat was goed nieuws voor Stephen Bunting die daarmee via een bijna onmogelijke comeback Ian White uitschakelde.

Rob Cross (98,47/57,89%) 11 - 5 Krzysztof Ratajski (94,45/50%)

De Pool mocht de partij beginnen tegen de Wereldkampioen van 2018 en wist de eerste leg te houden in 14 darts voor de 1-0 voorsprong. Met een finish van maar liefst 160 wist Ratajski de stand op 2-0 te brengen en pakte dus direct een break tegen de nummer twee van de Wereld. Die break wist Voltage direct weer ongedaan te maken door 56 uit te gooien voor de 1-2. Cross wist de stand gelijk te trekken door 100 uit te gooien en zo begon de partij min of meer opnieuw. Na zes perfecte darts wist Cross met een 11-darter te produceren om de pauze in te gaan met een 3-2 voorsprong.

Na de korte onderbreking wist Cross de zesde leg te pakken en daarmee had hij via dubbel 10 een gaatje van twee legs. Ook de zevende leg wist Cross om te toveren naar zijn vijfde leg op rij en zo pakte hij na de 2-0 stand gemakkelijk de voorsprong. Met een ijzersterke 74-finish liep Voltage nogmaals een leg uit van zijn tegenstander die het erg 'hot hot hot' had en zijn vorm van de eerste twee legs compleet verloren had. Het kon nog gekker, want hij pakte via een 124-finish ook nog de 7-2 voorsprong en zo zat de Engelsman in de ideale positie om de winst te pakken. Ook in de tiende leg was Cross heer en meester en zo kwam hij met een 90-finish op 8-2 en ging hij heerlijk de pauze in.

In de elfde leg ging Rob Cross lekker door en wist nogmaals een break te plaatsen. Hij wist dubbel 8 namelijk te gooien, terwijl Ratajski sinds lange tijd wel weer een kans had. Een leg later was het dan zover dat de Pool weer eens een leg pakte en daarmee brak hij Cross ook nog en was de comeback misschien wel on. Hij verkleinde het gat in ieder geval wel naar vijf legs door 68 uit te gooien. Rob Cross wist ook weer zijn eigen leg te houden en zo kwam hij via een 67-finish op 10-4 en zelfs al op matchpoint. Via een 68-finish wist de Pool de partij nog wel even te verlengen naar 10-5. In de zestiende leg wist Voltage deze partij in het slot te gooien en daarmee ging hij veilig door naar de kwartfinale.

Peter Wright (103,01/50%) 11 - 2 Simon Whitlock (87,42/40%)

Snakebite mocht laatste partij van de tweede ronde aftrappen tegen The Wizard. De hoogstgeplaatste speler van de twee wist de eerste eigen leg te houden via dubbel 10. De Schot wist in de tweede leg een break te pakken via zijn nieuwe favoriete dubbel tops. Wright wist zijn voorsprong uit te breidden naar 3-0 doordat hij dubbel 15 gooide. Zo had hij al een goede voorsprong opgebouwd, terwijl Whitlock niet slecht speelde. En een leg later wist Peter Wright zijn voorsprong uit te breidden via een magistrale 170-finish naar de magistrale 4-0. Via dubbel 8 wist de Schot in de vijfde leg Whitlock nog verder in zijn nachtmerrie te brengen en ging met een 5-0 stand de pauze in.

Whitlock kwam goed uit de pauze en wist via dubbel 19 zijn eerste leg op het scorebord te toveren. Via een 65-finish kwam Peter Wright wel weer op 6-1 en zo bleef hij een voorsprong van vijf legs hebben. Een leg later werd die tussenstand alleen maar groter en wist hij er 7-1 van te maken en zo kon het bijna niet meer mislopen voor Snakebite. De man uit Schotland liet The Wizard helemaal niks bespaart en wist er ook nog 8-1 van te maken via een 62-finish op tops. Wright vond een stand van acht tegen één nog niet gek genoeg en maakte er via dubbel 19 nog even 9-1 van net voor de tweede onderbreking.

Whitlock wist net zoals uit de vorige pauze de eerste leg erna te pakken. Ditmaal wist hij via een 120-finish de 9-2 en een break op het bord te zetten. Maar die break wist de nummer elf van de wereld geen vervolg te geven en zo kwam Wright via dubbel 1 op 10-2 en dat betekent matchpoint. Met een 11-darter wist Peter Snakebite Wright de elfde leg te pakken en miste in die dertiende leg nog een 9-darter op de achtste dart.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws