Home Nederland Hoofdnieuws Alle uitslagen en verslagen Landelijke Competitie speelweek 10

Alle uitslagen en verslagen Landelijke Competitie speelweek 10

We gaan richting het einde van het reguliere LaCo seizoen. Na deze ronde zijn de eerste teams zeker van de play-offs, maar er strijden ook nog diverse teams voor een felbegeerd plekje op de LaCo finaledagen in het voorjaar. Vele wedstrijden gingen dit weekend gelijk op waardoor er diverse beslissende captainsgames zijn gespeeld.

Bij de heren in poule A was het een bizar spannende speelronde. Bij beide wedstrijden moest er een alles beslissende solo aan te pas komen. In de wedstrijd tussen DBA en DVK stond het na de singles 5-4 voor de DVK, na de koppels was het verschil nog steeds slechts 1 punt (7-6) en na de trio’s stond het zelfs weer gelijk (8-8). Er moest dus een beslissende captainsgame gespeeld worden om een winnaar te bepalen. In deze wedstrijd nam René Admiraal het namens DVK op tegen Marcel Steenhorst van DBA en geheel in stijl van deze wedstrijd stond het na 6 legs wederom gelijk (3-3) en moest er een alles beslissende leg gespeeld worden. Het was uiteindelijk de DVK die deze wedstrijd in de allerlaatste leg naar zich toe trok en met 9-8 wist te winnen! Maar ook in de andere wedstrijd in poule A was het wedstrijdverloop bijzonder spannend. In deze wedstijd namen de mannen uit Apeldoorn (DVS) een 5-4 voorsprong na de singles, maar kwam de SDC sterk terug en stond het na de trio’s gewoon weer 8-8. In de beslissende captainsgame nam Sander Boers het namens SDC op tegen Roberto Di Natale namens de DVS. Roberto wist deze captainsgame uiteindelijk te winnen en hiermee alsnog de overwinning binnen de slepen voor de DVS. De stand in poule A is er na deze mooie wedstrijden nog spannender op geworden. De DBA, VDO en DVS staan nu gezamenlijk met 5 overwinningen bovenaan de ranglijst. De DBA is momenteel de koploper, maar de nummers twee en drie hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

In poule B kon koploper DBMN zich met een overwinning plaatsen voor de play-offs. Het waren echter de mannen uit Rivierenland die sterk aan de wedstrijd begonnen en een 5-4 voorsprong pakten na de singles. Deze voorsprong gaven ze daarna ook niet meer uit handen en wisten met een 10-7 overwinning de DBMN haar eerste nederlaag te bezorgen. De andere wedstrijd in poule B ging tussen de DVO en DBBR. De mannen van de DVO begonnen sterk aan de wedstrijd en pakte en 5-4 voorsprong na de singles. Het waren echter de mannen uit de Bollenstreek die in het tweede gedeelte van de wedstrijd de overwinning naar zich toetrokken met een ruime 12-5 overwinning. De DBBR komt hierdoor in punten gelijk met de nummer twee DOGD.

In poule C wist de BDC haar zesde op een volgende overwinning te boeken. Ditmaal werd DSWN met 11-6 verslagen. De BDC is hiermee het eerste herenteam dat zich dit seizoen heeft geplaatst voor de play-offs. In de strijd om de tweede plaats deed de DORA dit weekend hele goede zaken. De mannen uit Amsterdam wisten de nummer drie DOT namelijk te verslaan met 11-6. De DORA verstevigd hiermee haar tweede plaats.

Bij de dames wist in poule A de VDO haar achtste overwinning op rij te pakken. Ditmaal wist de koploper met 8-3 te winnen van de FDB. De nummer drie en vier van de ranglijst, DVK en DBA, namen het dit weekend tegen elkaar op. Het waren de dames uit Almere die een ruime 8-3 overwinning wisten te bepalen. Hierdoor wisselende beide teams van plaats in de ranglijst en is de DBA de nieuwe nummer 3. De laatste wedstrijd in poule A ging tussen de SDC en DVS. De dames uit Salland wisten deze wedstrijd met 8-3 te winnen en staan hierdoor nog maar 1 punt achter de nummer 4. De dames van de VDO zijn na deze week zeker van de play-offs.

In poule B nam koploper DBMN het op tegen de nummer twee RDB. De dames uit Midden Nederland namen een 4-1 voorsprong in de singles maar in de koppels vocht de RDB zich helemaal terug in de wedstrijd en na de teamgame stond het zelfs 5-5. Een beslissende solo moest dus bepalen of RDB de koppositie wist over te nemen van DBMN of dat de DBMN een voorsprong van 2 punten zou behalen op haar naaste concurrent. Djamilla Kroon nam het namens de RDB op tegen Anneloes Menger van DBMN. In een goede wedstrijd wist DBMN de comeback van de RDB te stoppen en alsnog met 6-5 de overwinning binnen te slepen. Ook in deze poule bij de dames namen de nummers drie en vier het tegen elkaar op. De DVO wist een ruime 7-4 overwinning te behalen op DBBR. De dames uit Hengelo komen met deze overwinning in punten gelijk met nummer drie DBBR. De laatste wedstrijd uit deze speelronde ging tussen de DOGD en DSWN. De dames uit Den Haag wisten met een 3-2 voorsprong uit de singles te komen. Het bleef echter spannend en na 10 wedstrijden stond het weer 5-5, waardoor er ook in deze wedstrijd een beslissende captainsgame gespeeld moest worden. Esther Tuller nam het namens DOGD op tegen Lisa Mc Hugh van DWSN. Het was Esther die met een 3-1 overwinning de allereerste overwinning van de DOGD binnen wist te halen. In deze poule zijn na deze week de dames van DBMN en RDB zeker van de play-offs.

De dames en heren zijn nu even vrij en komen net als de jeugd 14 maart weer in actie.