Home Nederland Hoofdnieuws Avond darts, maar geen TV? Zo kan je het alsnog volgen

Avond darts, maar geen TV? Zo kan je het alsnog volgen

Ook tijdens jouw vakantie gaan de verschillende sportevenementen (de Tour de France en  Wimbledon) gewoon door. Soms heb je geluk en kun je die voetbalwedstrijd of die etappe van de Tour de France wel ergens in het buitenland volgen, soms moet je d avondje darts op de buis echter missen omdat je simpelweg niet de beschikking hebt over een televisie. Met behulp van een mp4 speler  kun je echter vaak nog wel iets van darts volgen en zien of Michael van Gerwen de doubles en triples nog zo gemakkelijk gooit.

De volgende generatie mp3 spelers

Mp4 speler? Ja, dat is gewoon de volgende generatie mp3 speler, een opnieuw verbeterde versie uiteraard. Een mp4 speler is niets meer of minder dan een portable mediaspeler met verschillende opties. Zo kan een mp4 speler muziek en films afspelen, iets dat gebeurt op AMV formaat. Doorgaans kun je met behulp van een mp4 speler ook foto’s laten zien. Voordeel van een mp4 speler is dat je er ook radio mee kunt luisteren, waardoor je dus alsnog op de hoogte kunt blijven van het verloop van de dartwedstrijden met favoriet Van Gerwen.

Met touchscreen, extra opslagruimte en de optie om films op af te spelen

Het scherm van een mp4 speler is tussen de 1,4 en 2,4 inch groot (tot maximaal 6,1 centimeter) en beschikt over een touch screen. Op een mp4 speler sla je tussen de 1 GB en 32 GB op. Grootste verschil met een mp3 speler is de aanwezigheid van een kleurenscherm en de mogelijkheid die geboden wordt om films af te spelen. Ook een verschil is het touchscreen, de grotere opslagruimte en de prijs, want voor een mp4 speler betaal je meer. En dat mag gezien de extra functionaliteiten die het ten opzichte van de mp3 speler te bieden heeft ook.

Kwaliteit wordt steeds beter

De kwaliteit van de mp3 en nu dus mp4 speler is de afgelopen jaren sterk verbeterd, met name door de veel stabielere chipsets die er tegenwoordig zijn. Wat betreft de comprimering, die bestaat uit vier pixels per byte. Het formaat AMV ondersteunt resoluties 96×96 tot aan 208×176, zo tussen de twaalf en zestien beelden per seconde dus. Heb je een film van een half uur, dan zal die zo’n 100 mb zijn als je uitgaat van een resolutie van 160 bij 120. En voor nu: Let’s play darts!