Home Nederland Hoofdnieuws Bekendmaking van de eerste Mach Darts speler vanuit de IEDB

Bekendmaking van de eerste Mach Darts speler vanuit de IEDB

De samenwerking tussen de IEDB (instaeredivisiedartsbond) en Mach Darts begint steeds meer vorm te krijgen. Hierin geeft Mach Darts spelers binnen het grootste online darts platform op Instagram de mogelijkheid hun performance naar het volgende level te brengen. Dit doen ze door vanuit hun management de weg richting de PDC te gaan faciliteren en vanuit hun visie de spelers hierin te gaan begeleiden.

Zo ook Martijn Verdaasdonk, die in 2020 nagenoeg alles heeft weten te winnen binnen de IEDB en tevens het jaar afsloot met een wereldtitel. Hierin won hij de eindstrijd van Gijsbert van Malsen. Waarin 64 deelnemers vanuit heel Europa het strijdtoneel met elkaar aan zijn gegaan. Dit met een goeie diversiteit aan spelers. Waaronder Jurjen van der Velde (JDC World Champion / BDO European Champion) en tal van andere talentvolle darters.

Marco Vrolijk (Founder IEDB, mede eigenaar Mach Darts) “Martijn Verdaasdonk is een geweldige speler die perfect binnen onze visie past. Gedurende het jaar hebben we Martijn zien uitgroeien tot een geweldige speler met het vermogen aan te kunnen sluiten bij de PDC. Dit gaan wij van Mach Darts vanuit onze visie geheel faciliteren en met alles wat daar omheen nog staat te gebeuren binnen de IEDB, Martijn naar het volgende level begeleiden. We kijken dan ook erg uit naar deze samenwerking.”


Mach Darts wil de aankomende periode gebruiken om via de online IEDB toernooien op Instagram nog een talent toe te voegen aan hun team. Via dit unieke concept heeft iedereen namelijk de kans zich verder te ontwikkelen.

Martijn Verdaasdonk “Wat bij mij begon als een geintje om mezelf aan te melden bij de IEDB liep uit tot een succes. Ik baalde natuurlijk enorm dat de cafés dicht gingen (COVID-19) waardoor darten niet meer mogelijk was. IEDB zag ik toen als een mooie uitweg, waarbij ik toch met enige regelmaat een potje online kon darten.

In het begin had ik niet gedacht dat ik dit lang zou blijven doen, maar ik merkte al snel dat ik er plezier in kreeg en mijn niveau beter en beter werd. Naar verloop van tijd zijn er steeds meer betere spelers bijgekomen, waardoor het algehele niveau van IEDB dat ten goede kwam. Op het moment dat ik benaderd werd door Marco Vrolijk, werd ik meteen enthousiast van de plannen die hij samen met Ronnie Rickner heeft. Ik voelde me dan ook zeer vereerd. Dit doordat ze mij de kans geven om me bij Mach Darts verder te ontwikkelen als een betere speler. Ik kijk dan ook enorm uit naar de samenwerking en hoop op mooie resultaten in de toekomst”

Ronnie Rickner (mede eigenaar Mach Darts) “Ik heb het genoegen gehad om met Martijn diverse wedstrijden te spelen binnen de IEDB. Zeggen dat hij een briljante speler is, zou een understatement zijn. We zijn zo opgewonden dat ons merk wordt vertegenwoordigd door zo’n professionele, getalenteerde en stijlvolle speler. Ik ben er zo zeker van dat hij een begrip  kan gaan worden in de dartwereld op het hoogste niveau.We kijken ernaar uit om zijn reis op de PDC Q-school in 2022 te ondersteunen”