Home Nederland Hoofdnieuws Brussaard wint 3e HWDO ranking 2017-2018, Van Verk runner-up

Brussaard wint 3e HWDO ranking 2017-2018, Van Verk runner-up

Zaterdag 11 november vond in café Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland de 3e ranking van dit seizoen plaats. Een nieuwe locatie op de kalender, en dus ook weer wat andere nieuwe gezichten die zich richting de Greup hadden begeven. Met 31 mannelijke deelnemers, verdeeld over 7 poules werd begonnen aan de poulefase, waarna de gebruikelijke schifting plaatsvond voor winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde mochten de 13 minder gelukkigen uit de poulefase gaan proberen alsnog wat glans aan hun avond te geven en nog wat extra punten bij elkaar te schrapen. Gert Kooi en Gerard Verburg wisten hierin de finale te behalen. Gert had na een vrijloting eerst wielrenner Arne Merkus naar het schrijfbord verwezen, waarna ook Dominique Kudret er aan moest geloven.

Gerard had een extra partij nodig om in de finale te komen en dit deed hij door eerst Ken Uiterwijk met 2-0 te verslaan en daarna Pascal den Tuinder met dezelfde cijfers van zicht af hield. In de halve eindstrijd pakte Pieter Schipper nog wel een leg, maar moest wel met 2-1 het hoofd buigen.

De finale ging over maximaal 5 legs, waarin Gerard sterk begon en snel op 2-0 kwam, maar Gert wist terug te komen tot 2-1. In de vierde leg wist Gerard een paar goede scores te noteren en kon Gert niet aanhaken en wist Gerard daarmee ook snel de winst te pakken met 3-1.

In de winnaarsronde 18 heren die voor de hoofdprijs van de avond gingen, waarbij er in de kwartfinales 4 leuke partijen op het programma stonden. Marcel van Verk ontdeed zich met 3-0 van Richard van den Boogaart, en wist ook Gino Blom met deze cijfers te winnen. Hij deed dat van Pim Steenhouwer. Aan de onderkant van het schema wist Patrick Luijendijk met 3-1 te winnen van Ali Komurcu. In de laatste partij stonden Arjan Brussaard en Gert-Jan Resoort tegen over elkaar. Beide teamgenoten gaven elkaar geen duimbreed toe, maar het was Arjan die in de vijfde leg toesloeg en met 3-2 won.

Beide halve finales werden vrij vlot afgewerkt, want Marcel van Verk liet Gino slechts één leg toe te winnen en pakte met 4-1 winst een finale plaats. Patrick Luijendijk liet de kans liggen om koploper Arjan Brussaard wat dichter te naderen en kon met 4-0 gaan zitten.

Kwart over twaalf werd aangevangen met de finale, in de gebruikelijke best-of-9 opzet, waar Marcel mocht beginnen. Beide heren kwamen niet echt soepel uit de startplekken en met matige scores werd richting een finish gewerkt. Arjan profiteerde direct van enkele missers van Marcel en nadat hij ook zijn eigen leg wist te behouden stond Arjan met 2-0 voor. Marcel kwam maar niet in zijn spel een ook de derde leg werd hij gebroken en met 3-0 op het bord leek de wedstrijd gespeeld. Marcel wist echter het vizier wat scherper te zetten en scoorde ook beter, al bleef Arjan wel in het spoor. Na een misser van Arjan wist Marcel nu wel te profiteren kwam terug in de partij tot 3-1. Nadat Marcel zijn eigen leg weer wist behouden plaatste hij ook weer een break en bracht met 3-3 de wedstrijd weer helemaal in evenwicht. Arjan was echter niet van zijn stuk gebracht en herpakte zich weer en leek hard op weg om weer op voorsprong te komen, alleen wist hij niet direct uit te gooien waardoor Marcel de kans kreeg om op voorsprong te komen. Na missers over en weer was het Arjan die uitgooide en op 4-3 kwam. In de volgende leg wist Marcel weer niet altijd lekker te scoren en kon Arjan profiteren van die wisselvalligheid, na wederom eerste gemist te hebben gooide hij wel uit en was met 5-3 de 2e toernooioverwinning een feit voor Arjan Brussaard.

Er waren deze avond genoeg dames aanwezig, maar die waren niet van plan een pijltje te werpen en genoten van een gezellige avond door vanaf de zijlijn het mannelijk schoon om hen heen aan te moedigen.

Van de 9 gegooide 180-ers nam Arjan Brussaard er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening. Er werd 7 maal een 100+ finish gemeld. Marcel van Verk had met 127 de hoogste uitworp van de avond.

Door de winst verstevigd Arjan zijn koppositie in de stand. Hij wordt achtervolgd door Gert-Jan en Gino. De rest van het deelnemers veld volgt daar op gepaste afstand.

Volgende ranking is op zaterdag 9 december in café het Krijgertje in Oud-Beijerland, alwaar men zich tot 19.30 kan aanmelden.