Home Nederland Hoofdnieuws Dagzege OSR voor Yoeri Duijster, Mark Giepmans pakt troostprijs

Dagzege OSR voor Yoeri Duijster, Mark Giepmans pakt troostprijs

Mede dankzij de immer eerlijke loting kregen de 22 deelnemers van deze week deze week bijna allemaal een goede kans op een hoge notering dan wel de dagzege. Alle zogenaamde kanonnen zaten verdeeld over twee groepen wat inhield dat de wat mindere goden deze keer mee konden voor de kwartfinales.

In de kwartfinales mochten Erik van Manen, Paul Hendrix, Yoeri Duijster, Gian van Veen, Barry Hubers, Tharsissia Werinussa, Taco van de Boogaard en Tom Mulder uitmaken wie verder gingen naar de halve finales. Het waren Tharsissia, Tom, Gian en favoriet Yoeri die zich hiervoor wisten te plaatsen.

De verliezersronde is inmiddels een belangrijk onderdeel van de Oranjebar Super Ranking en wordt door steeds meer spelers die uitgeschakeld worden in de groepsfase aangegrepen om te strijden voor de troostprijs en de kans op een hoge finish waarmee zij de inhoud van de Mysterie Box kunnen winnen. Het winnende getal (125) werd echter deze avond niet gefinished zodat de Mysterie Box gesloten bleef.

In de halve finales van de verliezersronde stond Mark Giepmans vervolgens tegenover Kathy Geeraerts wat hem een 3-1 overwinning opleverde. De andere halve finale bracht Vincent Maas en Peter van den Broek tegenover elkaar en eindigde in in 2-3 overwinning voor Vincent. In de aansluitend gespeelde finale om de troostprijs ging de winst met 4-2 naar Mark Giepmans.

In de halve finale van het hoofdtoernooi versperde Yoeri Duijster met 4-1 de weg naar de finale voor Gian van Veen. In de andere halve finale werden de toeschouwers getrakteerd op een thriller; Tharsissia Werinussa wilde niet van opgeven weten maar moest toch met 3-4 buigen voor tegenstander Tom Mulder. Vervolgens was Yoeri meedogenloos in de finale om de dagzege waarin hij Tom trakteerde op een 5-0 whitewash nederlaag. Een overwinning waarop niets viel af te dingen want Yoeri ging de hele avond al als een kampioen te keer getuige o.a. zijn 11 maximale scores die hij wist te produceren.

Uitslag kwalificatie dag 04; 1. Yoeri Duijster 2. Tom Mulder 3. Tharsissia Werinussa en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 16 januari 2018 wordt de vijfde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 25 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.