Home Nederland Hoofdnieuws Van Trijp sterkste op 9e Winners Zomerranking, Van Milligen 2e

Van Trijp sterkste op 9e Winners Zomerranking, Van Milligen 2e

Vrijdagavond 4 augustus werd er in de sfeervolle ambiance van Winners Café te Numansdorp weer aangevangen met het 9e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Ditmaal een relatief rustig avondje met 26 deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. Om klokslag 20:00 uur konden we van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde, waarin er weer volop werd gestreden om de punten en de euro’s.

In de verliezersronde vonden we de runner-up van vorige week terug. Wesley van Trijp slaagde er namelijk niet in om zich bij de beste 2 van de poule te scharen door toe doen van Nigel van Milligen en Patrick van den Boogaard, waarna hij in de verliezersronde weliswaar geen leg meer afstond aan Claudia van Driel en Mike Kaptein. Zijn tegenstander in de finale werd Shaties Hoebdar, die in de poulefase nog de nodige opstartproblemen kende en geen leg wist te pakken, maar zich vervolgens goed revancheerde tegen Julie Koenen, Hobie Verburg en Maurice de Keijzer.

In de finale wist Shaties dan eindelijk Wesley zijn eerste leg tegen te geven, maar daar bleef het dan ook bij. Wesley deed wat er van hem werd verwacht en met een 4-1 overwinning sleepte hij de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:

Michel Bunk 1-3 Mike Kaptein

Wesley van Trijp 3-0 Claudia van Driel

Hobie Verburg 2-3 Shaties Hoebdar

Melissa Arendse 1-3 Maurice de Keijzer

Halve finale:

Mike Kaptein 0-3 Wesley van Trijp

Shaties Hoebdar 3-0 Maurice de Keijzer

Finale:

Wesley van Trijp 4-1 Shaties Hoebdar

In de winnaarsronde wist Nigel van Milligen na overwinningen op Tommy Bouma, Zereso Zeverboom en Freddy de Geus voor de derde keer op rij de finale te behalen. Hierin mocht hij proberen zijn winst van vorige week gevolg te geven door in de finale af te rekenen met Danny van Trijp, die op zijn beurt te sterk was voor Davy van Hulst, Jisse de Boer en Patrick van den Boogaard.

Waar de laatste finale tussen deze 2 heren nog een 6-0 whitewash eindigde in het voordeel van Danny, was het deze keer een stuk spannender. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij een laatste beslissende leg bij een stand van 5-5 de doorslag moest geven. In tegenstelling tot vorige week lukte het Nigel ditmaal niet om aan het langste eind te trekken en mocht Danny met een 6-5 overwinning het 9e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam schrijven.

Kwartfinale:

Nigel van Milligen 4-1 Zereso Zeverboom

Freddy de Geus 4-3 Rudi Minnebach

Jisse de Boer 3-4 Danny van Trijp

Patrick van den Boogaard 4-2 Dennis van Genderen

Halve finale:

Nigel van Milligen 5-2 Freddy de Geus

Danny van Trijp 5-3 Patrick van den Boogaard

Finale:

Nigel van Milligen 5-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 7 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish bleef steken op 116, welke uit handen kwam van Nigel van Milligen en Zereso Zeverboom. Beste dame werd Melissa Arendse, die bij haar eerste toernooi direct een 5e plek in de verliezersronde wist te bemachtigen.

Vrijdagavond 11 augustus kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 10e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl.

Tot dan!