Home Nederland Hoofdnieuws Danny van Trijp sterkste op 41e HW Django Moneydarts 2018

Danny van Trijp sterkste op 41e HW Django Moneydarts 2018

Woensdagavond 4 juli was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 30 deelnemers verwelkomen die konden gaan uitmaken in een poulefase wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Zoals wekelijks het geval is, stak er weer één poule in het bijzonder bovenuit. Zo leverde de poule met Jaimy van Bavel, Danny van Trijp, Nigel Dikhoff en Mitchell van Burk met de twee laatstgenoemden de finalisten van de verliezersronde af.  Waar Nigel in de knock-outfase geen leg meer afstond aan Michael Cohen (2-0), Vin Dordt (2-0) en Melissa van Puffelen (3-0), boekte Mitchell driemaal pas in een laatste beslissende de zege ten kosten van Viggo van der Kuijl (2-1), Mandy Nobel (2-1) en Wesley van Beekum (3-2).

In de poulefase was het Nigel die met een 2-1 overwinning zegevierde over Mitchell, maar in de finale waren de rollen omgedraaid. Weliswaar werd het wederom een spannende wedstrijd, maar was het nu Mitchell die het initatief te pakken had. De wedstrijd leek daarentegen wel weer af te stevenen op een beslissende laatste leg, wat de 5e beslissende laatste leg in 6 partijen zou hebben betekend voor Mitchell. Echter wist hij deze nu wel tijdig af te wenden en sleepte hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht.

 

Kwartfinale:

Vin Dordt 0-2 Nigel Dikhoff

Herman Sprangers 0-2 Melissa van Puffelen

Mandy Nobel 1-2 Mitchell van Burk

Wesley van Beekum 2-0 Rowan Peterse

 

Halve finale:

Nigel Dikhoff 3-0 Melissa van Puffelen

Mitchell van Burk 3-2 Wesley van Beekum

 

Finale:

Nigel Dikhoff 2-4 Mitchell van Burk

 

In de winnaarsronde wist Danny van Trijp zich voor de vijfde keer in zes weken tijd (2x winst) een finaleplaats af te dwingen. Zoals eerder vermeld, eindigde hij als tweede in zijn poule, hetgeen hem echter niet deerde. Twee duidelijke overwinning op Winston van de Graaf (3-1) en Berry Herks (4-0) volgde, waarna Adri Smans kansen miste op een beslissende laatste leg waar Danny dankbaar gebruik van maakte (5-3).

Aan de andere kant van het schema liet Patrick van den Boogaard zich gelden. Na een 1e plaats in de poulefase ten kosten van Adri Smans, Vin Dordt en Rowan Peterse kende hij in de knock-outfase ook geen mededogen met Gerrit Geelen (3-0), Jaimy van Bavel (4-0) en Wesley Plaisier (5-1).

In de finale schoten beide heren zeer sterk uit de startblokken en was de stand na 6 legs evenredig verdeeld, waarbij zowel Patrick als Danny tegen de 100 gemiddeld aangooide. Echter zakte het niveau iets in, waarbij Patrick ook nog enkele pijlen op de dubbel miste waar Danny dankbaar gebruik van maakte. Patrick deed nog iets terug om het verschil weer terug te brengen tot 1 leg, maar kon niet voorkomen dat Danny met zijn vijfde en zesde 180’er van de finale de wedstrijd in het slot gooide. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-4 overwinning inmiddels alweer zijn 13e eindzege wist te boeken op de 41e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:

Patrick van den Boogaard 4-0 Jaimy van Bavel

Dylan Sprangers 0-4 Wesley Plaisier

Berry Herks 0-4 Danny van Trijp

Freddy de Geus 1-4 Adri Smans

 

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 5-1 Wesley Plaisier

Danny van Trijp 5-3 Adri Smans

 

Finale:

Patrick van den Boogaard (85,70) 4-6 Danny van Trijp (87,57)

 

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 net als de dag ervoor uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 3e plaats in de verliezersronde.