Davy van der Zande moet in extra versnelling in finale tegen Verbakel Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Davy van der Zande moet in extra versnelling in finale tegen Verbakel

Davy van der Zande moet in extra versnelling in finale tegen Verbakel

Afgelopen dinsdag stonden de 16 voor de finale gekwalificeerde deelnemers klaar om zo veel mogelijk van het prijzengeld (€400,=) mee naar huis te nemen. Hiervoor moest eerst nog met de concurrentie worden afgerekend via een dubbel KO toernooi. De winnaar van de 16e editie, Davy van der Zande, behoorde weer tot de favorieten evenals Roel Donkers, Kevin Verbakel en Oswin Streden die op weg naar de finaledag met afstand de beste resultaten wisten te boeken tijdens de twaalf kwalificatiedagen.

Roel Donkers en Oswin Streden konden het vanavond niet bolwerken en moesten evenals Nico Thissen en Ruud Tuijtelaars genoegen nemen met een gedeelde 5e plaats. Het waren Gian van Veen, Hermie van Orsouw, Kevin Verbakel en Davy van der Zande die zich voor de halve finales wisten te plaatsen. De laatste twee spelers bleken echter veruit de beste deze avond en plaatsten zich dan ook terecht voor de finale.

De eerste finalist was Kevin Verbakel die al zijn wedstrijden direct wist te winnen. Davy volgde wel, maar moest dat doen via de herkansing, en moest dus twee keer zien te winnen om de voor de eindoverwinning in aanmerking te komen. In de eerste final over een best of 9 legs trok Davy met 4-5 aan het langste eind waarmee dus een extra finale partij werd afgedwongen. Vervolgens ging het opnieuw gelijk op tussen de twee helden van de en moest er opnieuw een negende leg worden gespeeld voor de titel. Kevin Verbakel bereikte hierin als eerste een kans op een dubbel maar miste twee matchdarts waarna Davy profiteerde en dus ook deze wedstrijd met 5-4 in zijn voordeel wist te beslissen.

Na het winnen van de finaledag van de 16e editie en nu de 17e editie is Davy van der Zande de eerste speler die twee finaledagen opeen wet te winnen. Ook werd de man uit Schijndel de 180-koning van de avond dankzij maar liefst 11 maximale scores.

Tegelijkertijd werd een zogenaamd bij-toernooi gespeeld door spelers die normaal gesproken regelmatig op dinsdags aan de OSR meedoen maar zich niet hadden weten te plaatsen voor de finaledag.

Roger Jansen bleek hier de beste mede door zes maximum scores. Hij wist Stefan Fraterman die met 135 goed was voor de hoogste finish in de finale te verslaan. Een gedeelde derde plaats was er voor Mark Giepmans en Thomas Thijs.

Komende dinsdag 23 februari 2016 zal de eerste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 18 worden gespeeld en begint iedere deelnemer weer op nul richting de finaledag. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws