Dennis Engelen wint SV CHC dinsdagranking, Van Engeland 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis Engelen wint SV CHC dinsdagranking, Van Engeland 2e

Dennis Engelen wint SV CHC dinsdagranking, Van Engeland 2e

De Dinsdagavond Ranking was alweer toe aan de tweede ranking van de tiende cyclus. Op deze Dinsdagavond Ranking waren, ondanks de afmeldingen door ziekte, toch nog 26 darters bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld in twee poule van drie en zes poules van 4. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van drie en vier de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging Ron Schouten en Dennis Engelen. Dennis was in deze wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en won deze vanavond dan ook met 4-1.

De tweede halve finale ging tussen Dennis Koolen en nieuwkomer Martien van Engeland. Dit was een partij die tot het uiterste ging, alle zeven legs waren nodig om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Met een 4-3 overwinning plaatste Martien zich voor de finale.

De finale ging dus tussen Martien van Engeland en Dennis Engelen. Dennis startte goed en hield zijn eigen leg, om vervolgens meerdere pijlen op de dubbel te missen om Martien te breken. Bij 1-1 mistte Martien een 111 finish om Dennis te breken, Dennis hield vervolgens zijn eigen leg met een 118 finish. De volgende legs gaan met de darts mee, bij een stand van 3-2 krijgt Martien zijn leg niet uitgegooid waarop Dennis breekt en 4-2 voorkomt. Vervolgens krijgt Martien 60 niet weggepoetst om terug te breken en gooit Dennis de zevende leg uit om 5-2 te winnen en zo zijn eerste dinsdagavond ranking te winnen van de huidige cyclus.

In de finale van de verliezersronde stonden Jan van Eck en Peter de Jong tegenover elkaar. Jan had de ronde ervoor met 3-0 van Jeoy Jansen gewonnen, terwijl Peter nipt Roy Meyer achter zich wist te houden (3-2).

In de finale komt Jan de eerste leg ruim voor, maar mist veel dubbels. Uiteindelijk gooit hij wel uit en houdt zijn eigen leg. De tweede leg zijn beide heren aan elkaar gewaagd, Peter mist echter zijn dubbel waarop Jan een break kan maken. De derde leg wint Jan ook en komt zo 3-0 voor. Jan mist vervolgens in de vierde leg 126, waarop Peter zijn eigen leg kan houden. In leg vijf krijgt Peter kansen om te breken, maar mist, waarop Jan met 4-1 de verliezersronde naar zich toe trok.

Beste dame was Annemarie van Pouderooijen, zij was op deze avond de enige dame die aanwezig was.

Hoogste finish was een mooie 170 voor Dennis Engelen, hij werd gevolgd door Terry vd Dungen die 160 uitgooide. Er werden in totaal twaalf 100+ finishes gegooid

De Mystery finish viel op 150, deze was niet gegooid, waardoor de pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Jordy Waalboer met vier stuks, hij werd gevolgd door Ron Schouten die er drie gooide. In totaal werd er vijftien keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van ruim 500 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Om 23:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn nipt gehaald.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws