Dennis van der Steen wint 4e finaledag ten koste van Richard de Bie Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Dennis van der Steen wint 4e finaledag ten koste van Richard de Bie

Op dinsdagavond15 november was het alweer tijd voor de vierde finaledag van de Schutskamp Dinsdagavond Ranking. De eerste twee finaledagen werden gewonnen door Leo Hendriks en de derde finaledag werd gewonnen door Kevin Mast. Leo Hendriks was voor deze avond als eerste geplaatst was, maar kon niet aanwezig zijn, waardoor Dennis van der Steen de hoogst geplaatste speler was, op de voet gevolgd door Richard de Bie.

Zestien darters mochten uit gaan maken wie er uiteindelijk de vierde ranking kampioen zou worden en beslag zou gaan leggen op de eerste prijs. De spelers waren geseed voor de finaledag en de volgende spelers hadden zich geplaatst (1 t/m 16): Dennis van der Steen, Richard de Bie, Sylvano de Bie, Roy Muurmans, Niels Veldhuizen, Roy Chambon, Terry van den Dungen, Jan Chambon, Peter de Jong, Quang van Elderen, Jeffrey Henraat, Ferry van den Heuvel, Gabriël van Woelderen, Randy Hendrick, Bennie van Herpen en Edwin van Goor.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken na de poules waren de volgende kwartfinales in de winnaarsronde bekend.

Na een goede wedstrijd van zowel Dennis van der Steen als Gabriël van Woelderen was het uiteindelijk Dennis die de halve finale met 5-2 wist te winnen in een partij waarin hij drie keer 180 gooide.

De andere halve finale was er een tussen vader en zoon de Bie. Een gelijk opgaande partij, waarin Sylvano matchdarts niet wist te benutten en Richard 5-4 kon maken voor de overwinning op zijn zoon.

De finale tussen Dennis en Richard ging aanvankelijk gelijk op. Richard kon in de derde leg Dennis breken met een 115-finish voor een 2-1 voorsprong. Daarna kwam hij er echter niet meer aan te pas tegen de sterk spelende Dennis, die vervolgens vijf legs op rij te wist te winnen voor een 6-2 overwinning. Zodoende is Dennis de winnaar van de vierde rankingcyclus, waar hij in de winnaarsronde alleen in de problemen kwam in de kwartfinale, waarin Randy Hendrick een 3-1 voorsprong uit handen gaf en meerdere matchdarts miste om Dennis uit te schakelen.

Uitslagen winnaarsronde:
Kwartfinale:
Dennis van der Steen – Randy Hendrick 4-3.
Gabriël van Woelderen – Terry van den Dungen 4-3.
Richard de Bie – Ferry van den Heuvel 4-0.
Sylvano de Bie – Peter de Jong: 4-1.

Halve finale
Dennis van der Steen - Gabriël van Woelderen 5-2
Richard de Bie - Sylvano de Bie 5-4

Finale
Dennis van der Steen - Richard de Bie 6-2

Ook in de verliezersronde werd door iedereen gestreden voor wat hij waard was. De finale ging tussen vader en zoon Chambon. Net als bij de vader-zoon clash in de winnaarsronde, bleek ook in deze partij de vader de betere speler en werd Jan met 4-1 de winnaar van de verliezersronde.

Uitslagen verliezersronde:
Jan Chambon – Jeffrey Henraat: 3-0.
Niels Veldhuizen – Quang van Elderen: 3-1.
Bennie van Herpen – Roy Muurmans: 3-1.
Roy Chambon – Edwin van Goor: 3-1.

Jan Chambon – Niels Veldhuizen: 4-3.
Bennie van Herpen – Roy Chambon: 1-4.

Finale
Jan Chambon - Roy Chambon 4-1

Er werden in totaal negen 180’ers gegooid, waarbij Dennis van der Steen de meeste had met 4 stuks. Er werden ook 7 100+ finishes gegooid, waarbij Peter de Jong de hoogste had met 125.

Met het eind van dit toernooi was tevens de vierde ranking cyclus afgesloten. In totaal hebben er 63 verschillende darters meegedaan. Er waren in totaal 168 180’ers gegooid, waarbij Dennis van der Steen de meeste had met 31 stuks. Er waren in totaal 87 100+ finishes gegooid. Kevin den Ouden en Kevin Stolzenbach hadden de hoogste met 160.

De mystery finish viel op 107 welke niet gegooid is, dus wordt de pot van € 108,- meegenomen naar de volgende rankingcyclus. Hetzelfde geldt voor de 9-darter pot, die ook nog niet gegooid is en staat op € 220,25.

De volgende cyclus start op 22 november 2016. Inschrijven is dan wederom tot 19.30 en de speelweken zullen weer wekelijks zijn.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl (kopje Schutskamp), Facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.

Tekst en foto: Jeffrey Henraat