Home Nederland Hoofdnieuws Finaledag van van 25e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jermaine...

Finaledag van van 25e Oranjebar Super Ranking levert winst op voor Jermaine Wattimena

De organisatie van de Oranjebar kon afgelopen dinsdag terugzien op een succesvolle finaledag van de 33e editie van de Oranjebar Super Ranking. Weliswaar waren de finalespelers redelijk voorspelbaar maar de weg die beide spelers moesten afleggen in het dubbel knock-out toernooi verliep niet eenvoudig.

Een flink aantal bezoekers en deelnemers konden deze avond hun hart ophalen; naast de 16 uitgenodigde spelers en de twee reservisten waren er nog een aantal spelers afgekomen op het dartspektakel waar voor die bewuste groep extra spelers ook z.g. erlangs toernooi werd georganiseerd. Wellicht in de hoop op de inhoud van de Mysterie Box die deze keer voor Davy van der Zande was die de winnende finish (123) wist uit te gooien.

Zoals gezegd werd deze finaledag opnieuw gekozen voor een dubbel knock-out format zodat iedere uitgenodigde speler minimaal 2 wedstrijden speelde. De mannen die vanavond het beste darts lieten zien waren Jermaine Wattimena, die zich zonder te verliezen in de finale speelde en Yoeri Duijster, die een eerdere wedstrijd onderuit ging maar zich vervolgens niet meer liet verassen, o.a. ten koste van Davy van der Zande die een 5-0 whitewash om de oren kreeg nadat hij eerder nog Timo van den Elshout met 4-2 had teruggewezen. Beide laatst genoemde waren ook lekker op dreef en bleven tot het laatste moment uitzicht houden op een finaleplaats.

Het z.g. erlangs toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Kestutis Bulota die in de finale te sterk was voor Roland Stokmans die in plaats van een gedachte overwinning, een 0-4 whitewash nederlaag te verwerken kreeg. Kestutis maalde er niet om en genoot zichtbaar van zijn behaalde resultaat.

En dan de finale; Jermaine Wattimena had zich vanavond voorgenomen om snel zaken te doen en wenste geen risico te nemen om door de finale over twee wedstrijden te spelen. Hoewel het deze avond ontbrak aan een noemenswaardig aantal maximale scores of hoge finishes waren er toch veel legs die tussen in 12 en binnen de 15 darts gefinished werden. Dit was ook in de beslissende wedstrijd het geval en het was Jermaine die als een echte “Machinegun” de legs aaneen reeg ten koste van Yoeri Duijster die slechts een leg werd gegund. Met een duidelijke 5-1 eindoverwinning ging Jermaine de boeken in als winnaar van de 33e finaledag.
 

Uitslag Finaledag OSR 33;

1. Jermaine Wattimena

2. Yoeri Duijster

3. Davy van der Zande

4. Timo van den Elshout

5. Gian van Veen en Bram van Leuken

6. John Maesen en Danny Schellekens

De eerste kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 29 september 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.