Home Nederland Hoofdnieuws Gino Blom wint 6e HWDO ranking 2017-2018, Koolmees runner-up

Gino Blom wint 6e HWDO ranking 2017-2018, Koolmees runner-up

Zaterdag 20 januari werd alweer de 6e HWDO ranking van dit seizoen gehouden en waren we weer terug in MFA de Tienvoet in Heinenoord. De inschrijvingen stroomden aan alle kanten binnen tegelijk binnen, waardoor de wedstrijdtafel moeite had om alles juist te verwerken. Na hertelling van de stemmen bleken er 43 man binnen te zijn die mee wilden doen en met enig kunst-en-vlieg werk werden de laatste plooien glad gestreken en konden de deelnemers, verdeeld in 9 poules, op de 7 aanwezige banen van start, in de jacht op de winst en het vergaren van zoveel mogelijk punten.

Naast dat de gehele top-10 aanwezig was, en veel van de gebruikelijke bezoekers, mochten we ook weer een aantal debutanten verwelkomen en zelfs een paar oude bekenden die na een tijd van afwezigheid weer eens hun gezicht lieten zien.

Onder de aanwezigen één dame die wel weer zin had om mee te gooien, namelijk Stacey van der Voorden, die dit jaar voor het eerst meedeed. Na een niet onverdienstelijke poulefase, waarin zij 2 partijen won, mocht zij door naar de Winnaarsronde. Hierin was in de eerste ronde de verliezend finalist van de vorige keer Rory Goudswaard, met 3-0 te sterk voor haar.

In de verliezersronde deze keer 18 personen, waarin men dus nog flink aan de bak moest om een paar extra punten te verdienen en de schade daarmee enigszins te beperken. Om de finale te bereiken moest er eerst drie keer gewonnen worden. Simon Overkleeft lukte dat achtereen volgens van Jacob van Hattum, Ronald van Ruiven en Ger Boekee, allen moesten er met 2-1 aan geloven en dus een finale voor Simon. De andere finalist werd Jeroen Brussé, die wist in de onderkant van het schema te winnen van Michel van Ruiven, John Schipper en Bo Agterdenbos, waarbij alleen John een leg van hem wist af te snoepen.

In de best-of-5 finale ontbrak de kracht bij Simon om het Jeroen lastig te maken. Hij wist nog wel een leg te winnen, maar Jeroen pakte de meeste kansen en won uiteindelijk met 3-1.

In de Winnaars ronde genoten 7 van de 9 poulewinnaars van een bye, namelijk Glenn Krijger, Lars van de Erve, Jeffrey Krijger, Arjan Brussaard, Gert-Jan Resoort, Patrick Luijendijk en Marcel Koolmees.

Alleen de 2 poulewinnaars uit de kleine poules, Marcel van Verk en Gino Blom moesten direct aan de bak. Bij de laatste 16 direct een verrassing, want koploper Arjan Brussaard moest direct het onderspit delven na een 3-1 nederlaag tegen Mark van der Voorden, en dus de kans voor de rest om in te lopen. Mark won daarna nog van Jeffrey Krijger, maar in de halve finale was Gino Blom met 4-1 te sterk. Nummer twee Gert-Jan Resoort wist ook tot aan de halve finale te komen, maar daarin liep hij tegen een 4-3 tegen nederlaag aan tegen Marcel Koolmees.

Twee finalisten dus, die we daar dit jaar niet eerder hebben gezien, dus in ieder geval een nieuwe naam in het lijstje toernooiwinnaars. Gino mocht beginnen aan de partij, die wat nerveus begon aan beide kanten, met niet al te hoge scores. Gino leek zijn leg te behouden, maar miste enkele dubbels waarna Marcel in de herkansing direct wist te breken. In de tweede leg het zelfde beeld, niet veel hoge scores, maar nu was het Marcel die miste en Gino die er van profiteerde en weer gelijk maakte. Vanaf de derde leg ging het niveau omhoog en wist Gino met gemak zijn leg te behouden, en was het Marcel die daarna zijn eigen leg wist te behouden en er 2-2 van maakte. Nadat Gino ook weer zijn eigen leg wist te behouden, begon bij Marcel het scoren wat te haperen, terwijl Gino juist meer goede triples ging gooien en zo een goede uitgangspositie voor zichzelf creëerde en als eerste op een dubbel kwam en deze kans ook direct aanpakte en dus op 4-2 kwam . Gino schoot in de 7e leg direct uit de startblokken en Marcel was niet bij machte om hem bij te houden, waardoor ook in deze leg Gino als eerste op een finish kwam. Met het opgebouwde vertrouwen in de partij was ook de beslissende dubbel geen probleem voor hem en hij gooide dan ook direct uit en pakte daarmee met 5-2 de winst van de avond en snoept daarmee wat van de achterstand op de koploper af.

Er waren 11 mensen die een 180-score wisten te gooien. Van de in totaal 15 gegooide maximum scores wist Gino er met 3 de meeste van alle deelnemers te gooien.

Hoewel er geen concurrentes aanwezig waren, had Stacey automatisch de hoogste finish van de avond als dame; haar beste uitworp was 60.

Bij de heren waren er 11 finishes van boven de 100 gemeld, waarvan de 155 van Gino Blom veruit de hoogste van de avond bleek te zijn.

De volgende ranking is een week verplaatst en zal nu worden gehouden op zaterdag 24 februari. Locatie blijft ongewijzigd en is café Het Krijgertje in Oud-Beijerland.

Inschrijven kan dan weer tot 19.30, waarna de loting zal plaatsvinden.