Hendriks wint 1e SV CHC Dinsdagavond Ranking, Waalboer 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Hendriks wint 1e SV CHC Dinsdagavond Ranking, Waalboer 2e

Hendriks wint 1e SV CHC Dinsdagavond Ranking, Waalboer 2e

De Dinsdagavond Ranking gaat alweer met zijn tiende cyclus beginnen. Doordat Sportcafé de Schutskamp stopte met de horeca, moest er een nieuwe locatie gevonden worden. Met Sv CHC was een goed alternatief gevonden; 500 meter van de oude speellocatie, 8 tot 10 banen en een spotgoedkope bar.

Op de eerste Dinsdagavond Ranking van de tiende cyclus waren 27 darters bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld in een poule van drie en zes poules van 4. Zoals gewoonlijk gingen in de poules van drie en vier de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden…

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Leo Hendriks en nieuwkomer Dennis Koolen. Ondanks een 180, kreeg Dennis direct een break van Leo te verwerken. Dennis hersteld zich echter goed en pakte, mede door een volgende 180, drie legs op rij om 3-1 voor te komen. Hierna was het echter weer de beurt aan Leo om de versnelling in te zetten, hij pakte de volgende twee legs om een laatste leg af te dwingen die Dennis mocht beginnen. Dennis zette hem netjes weg op 48, Leo wist echter een 115 finish te produceren om zo de partij naar zich toe te trekken.

De tweede halve finale ging tussen Jordy Waalboer en nieuwkomer Remco van Gool. Bij Remco wilde de triple niet meer vallen als in de partijen ervoor. Jordy profiteerde hier optimaal van en boekte een comfortabele 4-1 overwinning.

De finale ging dus net als afgelopen zaterdagavond tussen Jordy Waalboer en Leo Hendriks. De finale startte direct goed; Leo wist 76 niet weg te werken waarop Jordy Leo direct brak met een 132 finish op de bull. Leo brak direct terug nadat hij een 153 finish miste, en hield zijn eigen leg om 2-1 voor te komen. Jordy hield zijn eigen leg en profiteerde van het missen van dubbels van Leo om wederom te breken, en hield vervolgens wederom zijn eigen leg om 4-2 voor te komen. Leo hield vervolgens zijn eigen leg en brak Jordy om 4-4 te maken, en zo de negende en beslissende leg zelf te mogen beginnen. Leo startte goed met 140, maar Jordy wist halverwege de leg 180 te produceren om als eerste op een dubbel aan te mogen leggen. Jordy mistte maar liefs 5 pijlen om de partij naar zich toe te trekken, waarop Leo het toernooi met zijn eerste match dart, op dubbel 16, naar zich toe trok.

In de finale van de verliezersronde stonden nieuwkomer Wesley Kradolfer en Roy Chambon tegenover elkaar. Wesley had de ronde ervoor met duidelijke cijfers van Jeffrey Roos gewonnen 3-0, terwijl Roy Chambon nipt, met 3-2, van Dimitry van Boxel had gewonnen.

De finale was eenrichtingsverkeer; Wesley had in de verliezersronde nog geen leg verloren en dat deed hij nu ook niet, met 4-0 werd Roy Chambon opzij gezet en won Wesley dus de verliezersronde.

Beste dame was Jacqueline vd Hoven, in een onderling duel met de enige andere dame wist zij, bij de laatste 16 van de verliezersronde, van Annemarie van Pouderooijen te winnen.

Hoogste finish werd door Peter de Jong met 140 gegooid, hij bleef hiermee nipt Jordy Waalboer voor die 138 uitgooide. Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid

De Mystery finish viel op 146, deze was niet gegooid, waardoor de pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Leo Hendriks met vier stuks, hij werd gevolgd door Dennis van de Steen en Dennis Koolen die er drie elk gooiden. In totaal werd er eenentwintig keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van bijna 500 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Om 23:30 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn nipt gehaald.

De organisatie hoopt op de volgende ranking op dinsdagavond 27 februari dezelfde en nieuwe gezichten te zien.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws