Jermaine Heijmans wint finaledag CHC woensdag, Schouten 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Jermaine Heijmans wint finaledag CHC woensdag, Schouten 2e

Op 14 maart werd de tweede finaleavond georganiseerd van de woensdagavond ranking bij CHC in Den Bosch. Over een serie van 7 rankings zijn er in totaal 40 deelnemers geweest. De top 16 plaatste zich voor de finaledag op 14 maart.

Door enkele afzeggingen werd er op de finaledag gespeeld met 11 personen, verdeeld over twee poules van vier en één poule van drie. Van elke poule plaatste de top 2 zich voor de winnaarsronde. Dit werden de volgende zes heren: Richard Doms, Roy Brands, Ron Schouten, Jozef de Queljoe, Jermaine Heijmans en Wesley Kradolfer.

Na een 4-1 zege over Richard Doms, trof Roy Brands in de halve finale Jermaine Heijmans. Jermaine had weinig problemen in deze wedstrijd en won met 5-0.

In de andere halve finale stond Ron Schouten, die in de kwartfinale nog Jozef de Queljoe uitschakelde met 4-1. Ron moest het hier opnemen tegen Wesley Kradolfer. Deze wedstrijd bleek minder eenzijdig dan de andere halve finale, Ron wist met 5-3 van Wesley te winnen.

Er volgde een spannende finale die tot het eind gelijk op ging. Ron Schouten kreeg in totaal 6 matchdarts, in leg 10 en 11, maar uiteindelijk was het toch Jermaine Heijmans die de gemiste kansen van Ron afstrafte en met een 6-5 overwinning de tweede woensdagranking finaledag bij CHC wist te winnen.

In de finale van de verliezersronde stond Niels Veldhuizen, na 3-0 en 4-2 overwinningen op respectievelijk Jolanda van Gelder en Jeffrey Roos, tegenover Tim Pennings, die in de halve finale won van Richard Kroon. Evenals de winnaarsronde finale, ging ook deze finale gelijk op. Uiteindelijk werd Tim Pennings met 5-4 de winnaar.

Er werden deze cyclus van 8 avonden in totaal 89 180-scores gegooid en Ron had er het meest met 21 stuks, slechts 2 meer dan Jermaine. Dit verschil werd pas op de finaledag gemaakt.

Er werden in totaal 36 100+ finishes gegooid. Ron, Jermaine en Niels gooiden er de meesten met ieder 6 stuks. De hoogste finish van de cyclus stond lange tijd op naam van Richard Doms met 154, tot Ron Schouten in de kwartfinale van de winnaarsronde van de finaledag, een 156-finish gooide.

Dankzij de bonusprijzen voor de hoogste finish en meeste 180-scores, wist Ron ondanks zijn verlies in de finale, toch nog iets meer prijzengeld te winnen dan Jermaine.

Dit is de laatste woensdagranking geweest bij CHC. De organisatie zal zich nog buigen, over een vervanger van de ranking. Zoals het er nu naar uitziet, is het waarschijnlijk dat er losse toernooien georganiseerd gaan worden. Hier zal op korte termijn duidelijkheid over komen.

Intussen is er natuurlijk sinds kort bij CHC ook een wekelijkse ranking op dinsdagavond. Net als bij de woensdagranking, wordt er in poules gespeeld, gevolgd door een winnaars- en verliezersronde en in inschrijving mogelijk tot 19.30.