Home Nederland Hoofdnieuws Jermaine Wattimena pakt tussen WK-wedstrijden dagzege OSR

Jermaine Wattimena pakt tussen WK-wedstrijden dagzege OSR

Op de laatste Oranjebar Super Ranking kwalificatiedag in 2017 waren maar liefst 24 dartfanaten afgekomen die via zes groepen op jacht gingen naar de zo belangrijke punten om zo hoog mogelijk op de ranking te eindigen en zo in aanmerking te komen voor een WildCard die recht geeft op deelname aan de Top Player Competition 2018.

Na de groepsfase waren het Erik van Manen, Marjolein Nooijens, Ruud Tijssen, Gian van Veen, Paul Hendrix, Jermaine Wattimena, Mark Giepmans en Yoeri Duijster die overbleven voor de beste dag resultaten. Na de kwartfinales bleven daar Ruud, Yoeri, Gian en Jermaine van over.

Vervolgens rekende laatst genoemde af met Yoeri (4-3) waarmee hij zich plaatste voor de dag finale. Zijn tegenstander daarin werd Ruud Tijssen die een mooie overwinning op Gian boekte (2-4).

De verliezersronde werd deze week gewonnen door Oswin Streden die in de finale met 0-4 won van Mario Caris na eerst in de halve finale Ricardo Tiebosch met 3-0 van de och te hebben gestuurd. Mario Caris was in zijn halve finale met 3-2 te sterk voor Lincy Gloudemans.

De finale voor de dagzege tussen Jermaine Wattimena en Ruud Tijssen kende weinig spanning daar het kwaliteitsverschil wel erg groot was. Met 5-0 walste Jermaine over zijn tegenstander heen en hij kan zich nu gaan opmaken voor zijn volgende wedstrijd in het PDC WK.

Vermeldenswaardig zijn wel nog wat cijfers; Jermaine Wattimena was goed voor acht maximale scores wat bij lange na niet genoeg was om in de buurt te komen van Yoeri Duijster die maar liefst 13x 180 scoorde en eveneens 121-116-113 en 102 finishte. De hoogste finish van de dag ging met 170 naar Ruud Tuijtelaars. De 142 die nodig was om de Mysterie Box te openen werd niet gegooid.

Uitslag kwalificatie dag 02; 1. Jermaine Wattimena 2. Ruud Tijssen 3. Yoeri Duijster en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

In verband met de kerstdagen wordt er komende week niet gespeeld. Dinsdag 02 december 2018 wordt de derde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 25 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.