Home Nederland Hoofdnieuws Laatste kwalificatiedag OSR#33 gespeeld, dagzege Yoeri Duijster

Laatste kwalificatiedag OSR#33 gespeeld, dagzege Yoeri Duijster

Deze dinsdag was de laatste kwalificatieavond van de 33e Oranjebar Super Ranking waar de deelnemers, die eerder minimaal drie kwalificatiedagen hadden meegedaan, de kans hadden om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag. Het werd een bijzondere avond waarop een aantal favorieten vroeg sneuvelde en waarbij, ondanks meerdere 100+ finishes (o.a. 157 van Davy van der Zande en 3x een 100+ finish van John Maesen), de Mysterie Box gesloten bleef omdat het winnende getal (116) niet viel. Het aantal maximale scores bleef beperkt tot dertig waarvan Timo van den Elshout er maar liefst zeven voor zijn rekening nam.

Na de schifting in de groepsfase bleven deze week alleen mannen over voor de kwartfinales en konden de overige deelnemers het beste van hun spel laten zien in de verliezersronde. Voordat de kwartfinales konden beginnen moest er nog even een tussenronde worden gespeeld als gevolg van het beginnen met vijf groepen; Tinus van Tiel en Peter van den Broek werden de slachtoffers. Na de kwartfinales bleven Timo van den Elshout, Jeroen van Peeren Yoeri Duijster en Danny Schellekens over voor de dagzege, voor Joey Greijn, Marvin Massuger, Kenny Koelewijn en Gian van Veen betekende het dat ze klaar waren deze avond. De halve finales tussen respectievelijk Jeroen en Yoeri (1-4) en Timo en Danny (4-0) betekende dat er twee ex-winnaars van dagzeges eerder in de 33e OSR tegenover elkaar zouden komen te staan. In afwachting van de finale konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

Hierin waren het Davy van der Zande en John Maesen die in de finale tegenover elkaar stonden na eerder gewonnen te hebben van respectievelijk Kestutis Bulota (3-1) en Dennis van Steen (0-3). Davy bleek deze avond ook een maatje te groot voor John alhoewel het verschil maar minimaal was en greep met een 4-3 overwinning de troostprijs.

In de finale van het hoofdtoernooi was Yoeri Duijster net even scherper als zijn tegenstander Timo van den Elshout. Het werd een spannende wedstrijd die de volle negen legs in beslag nam. In de beslissende leg sloeg Yoeri echter toe en eiste hiermee de zoveelste OSR dagzege voor zich op.

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Yoeri Duijster 2. Timo van den Elshout 3. Jeroen van Peeren en Danny Schellekens.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag komende dinsdag 22 september aanstaande. Zij zullen door de organisatie worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen;

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag komende dinsdag 22 september aanstaande. Zij zullen door de organisatie worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen

Oswin Streden

 

Lincy Gloudemans

Yoeri Duijster

 

Paul Hendrix

Timo van den Elshout

 

Wouter Vaes

Davy van der Zande

 

Kevin Lens

Gian van Veen

 

Danny Schellekens

John Maesen

 

Marvin Massuger

Jermaine Wattimena

 

Dennis van Steen

Peter van den Broek

 

Jeroen van Peeren

 
 
 

Reserves

 
 

Bram van Leuken

 
 

Roland Stokmans

 
 

Aankomende week wordt dus de finaledag van de Oranjebar Super Ranking #33 gespeeld. Het wordt zoals altijd weer een prijzenfestijn want naast de prijzen voor plaats 1 t/m 3 van de kwalificatielijst/ranking zal er tijdens de finaledag ook nog eens €500,= worden verdeeld tussen de 16 geplaatste deelnemers. Ook aan niet gekwalificeerde spelers is op deze dag gedacht en overige dartliefhebbers zijn vanzelfsprekend welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 34 wordt gespeeld op dinsdag 29 september 2020. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.