Home Nederland Hoofdnieuws Lorna Croft Friendship Cup 2013 gewonnen door Nederland

Lorna Croft Friendship Cup 2013 gewonnen door Nederland

Nadat gisteren de teamwedstrijden en de koppels waren gespeeld, stonden vandaag de singles op het programma bij de Lorna Croft Friendship Cup in het Duitse Erkrath. Er werd gestart met poule wedstrijden en vervolgd met knock-out. Vijf Nederlandse heren en vijf Nederlandse dames wisten de kwartfinales te bereiken te weten Dennis te Kloese, Jeffrey de Graaf, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker en Wesley Harms. Bij de dames waren dit Sharon Prins, Anneke Kuijten, Tamara Schuur, Anca Zijlstra en Rilana Erades.

Dennis te Kloese won overtuigend van Colin Rice met maar liefst 4-0 en Jeffrey de Graaf liet nog twee legs liggen maar wist wel te winnen met 4-2. Jeffrey de Zwaan deed hetzelfde als de Graaf en won dus ook met 4-2 en Wesley Harms won in een Nederlands onderonsje met 4-1 van Jan Dekker.

Dit betekende dat er maar liefst vier Nederlandse heren in de halve finales stonden en er dus ook zeker een Nederlandse winnaar zou komen. Jeffrey de Zwaan en Wesley Harms strijden tegen elkaar in een mooie partij. De Zwaan krijgt een kans op 170 terwijl Harms op 24 staat te wachten voor 3-3. De Zwaan raakt twee keer tripple 20 maar mist de dubbel bull op een haartje. Harms gooit vervolgens niet de 24-finish waarop De Zwaan de wedstrijd beslist met 4-2. In de andere halve finale heeft Jeffrey de Graaf al vanaf het begin het heft in handen tegen Dennis te Kloese en weet de partij met 4-2 te winnen.

De dames finale tussen Rilana Erades en Sharon Prins was een spannende partij. Prins komt als eerste op een voorsprong maar het is Erades die vervolgens uitloopt naar 1-3. De strijd gaat daarna gelijk op en Erades mist een aantal matchdarts maar beslist de wedstrijd uiteindelijk met 5-3 in haar voordeel.

De heren finale tussen Jeffrey de Zwaan en Jeffrey de Graaf start gelijk goed met een 10-darter van Jeffrey de Zwaan. Hier haalt hij direct kracht uit om door te stomen naar 3-0 voorsprong. De Graaf komt dan nog terug in de wedstrijd tot 3-2 maar het is de Zwaan die via een 4-2 voorsprong uiteindelijk met 5-3 weet te winnen.

In het team onderdeel zijn de Nederlandse dames met 115 tegen 106 de sterkste. Hiermee winnen zij voor de 6e keer de Lorna Croft Friendship Cup en gaat de beker, nadat hij de afgelopen twee jaar door de Duitse vrouwen werd gewonnen, deze keer weer mee naar Nederland. De Nederlandse heren winnen met 134 tegen 76 de aller eerste titel voor de heren tijden de Lorna Croft Friendship Cup.

De Nederlandse Darts Bond feliciteert Jeffrey de Zwaan en Rilana Erades met hun knappe prestaties en natuurlijk ook het Nederlandse heren- en dames team, coaches en begeleiding met het winnen van de Lorna Croft Friendship Cup 2013. 

Heren
Kwartfinales
Dennis te Kloese – Colin Rice 4-0
Jeffrey de Graaf – Robert Allenstein 4-2
Jeffrey de Zwaan – Rene Pohl 4-2
Jan Dekker – Wesley Harms 1-4

Halve finales
Dennis te Kloese – Jeffrey de Graaf 2-4
Jeffrey de Zwaan – Wesley Harms 4-2

Finale
Jeffrey de Graaf – Jeffrey de Zwaan 3-5

 

Dames
Kwartfinales
Sharon Prins – Steffi Luck 3-0
Anneke Kuijten – Tamara Schuur 0-3
Heike Jenkins – Anca Zijlstra 3-2
Rilana Erades – Irina Armstrong 3-2

Halve finales
Sharon Prins – Tamara Schuur 4-3
Heike Jenkins – Rilana Erades 1-4

Finale
Sharon Prins – Rilana Erades 3-5

Bron: NDBdarts.nl