Home Nederland Hoofdnieuws Van Duivenbode sterkste Winners Zomerranking, Van Milligen 2e

Van Duivenbode sterkste Winners Zomerranking, Van Milligen 2e

Vrijdagavond 21 juli stond Winners Café te Numansdorp weer in het teken van het 7e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Met 48 deelnemers kon de organisatie wederom spreken van een goede opkomst. Zoals gebruikelijk konden we rond de klok van 20:00 van start in een poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

Dankzij enkele zware poules waren onder andere Jisse de Boer, Patrick van den Boogaard en Wesley van Trijp veroordeeld tot de verliezersronde. De twee laatstgenoemden moesten in hun poule Nigel van Milligen en Zereso Zeverboom voor zich laten gaan, terwijl Jisse 3e eindigde achter Danny van Trijp en Stefano van Engelen. Echter wisten geen van hun de finale te behalen in tegenstelling tot  Mike de Kruijff en Jeffrey van Ginneken. Waar Mike in de knock-outfase geen genade kende met Maurice de Keijzer, Wesley van Beekum en Patrick van den Boogaard, versloeg Jeffrey achtereenvolgends Maurice Burgemeester, Melissa van Puffelen en Jisse de Boer, die even daarvoor nog verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Wesley van Trijp.

Waar Mike in de verliezersronde tot nu toe iedereen wist te verassen met sterk spel, zette hij dit ook door in de finale. Met 4-1 versloeg hij Jeffrey en sleepte daarmee de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:

Wesley van Beekum 0-2 Mike de Kruijff

Caitlin Stavast 1-2 Patrick van den Boogaard

Jeffrey van Ginneken 2-1 Melissa van Puffelen

Jisse de Boer 2-1 Wesley van Trijp

Halve finale:

Mike de Kruijff 3-1 Patrick van den Boogaard

Jeffrey van Ginneken 3-2 Jisse de Boer

Finale:

Mike de Kruijff 4-1 Jeffrey van Ginneken

In de winnaarsronde mocht Mike van Duivenbode zich opmaken voor zijn 3e finale op rij. Na overwinningen op Mike Kaptein, Danny van Trijp, Zereso Zeverboom en Rudi Minnebach wachtte in de finale Nigel van Milligen, die op zijn pad te sterk voor Patrick Meeus, Jos Solleveld en Dennis van Genderen.

Waar Nigel in zijn vorige finale nog met 6-0 verloor van Danny van Trijp, ging het ditmaal wederom niet voortvarend. Mike kende een sterke start en liep al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Vanaf dat moment begon de machine bij Mike letterlijk te haperen en maakte Nigel daar uitstekend gebruik van. Met sterk spel kwam hij terug tot 4-4, waarna de dubbels niet meer vielen en Mike alsnog kon doordrukken. Met een 6-4 overwinning schreef hij zodoende het 7e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam.

Laatste 16:

Dave Roelse 1-3 Michael van der Veer

Dennis van Genderen 3-1 Ricardo Hofman

Nigel van Milligen 3-0 Patrick Meeus

Jos Solleveld 3-1 Stefano van Engelen

Wesley Schols 2-3 Peter Klein

Rudi Minnebach 3-0 Luciano Patiradj

Danny van Trijp 1-3 Mike  van Duivenbode

Kenny Rebel 0-3 Zereso Zeverboom

Kwartfinale:

Michael van der Veer 0-4 Dennis van Genderen

Nigel van Milligen 4-3 Jos Solleveld

Peter Klein 2-4 Rudi Minnebach

Mike van Duivenbode 4-2 Zereso Zeverboom

Halve finale:

Dennis van Genderen 2-5 Nigel van Milligen

Rudi Minnebach 1-5 Mike van Duivenbode

Finale:

Nigel van Milligen 4-6 Mike van Duivenbode

Daarnaast hadden Nigel van Milligen en Zereso Zeverboom met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers en kwam de hoogste finish van 170 uit handen van Mike van Duivenbode. Beste dame werd Melissa van Puffelen met net als de week ervoor een 5e plek in de verliezersronde.

Vrijdag 28 juli kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 8e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!