Home Nederland Hoofdnieuws Mitchell von Schukkmann winnaar Winners Nieuwjaarstoernooi

Mitchell von Schukkmann winnaar Winners Nieuwjaarstoernooi

Vrijdagavond 5 januari was Winners Café te Numansdorp weer het sfeervolle decor van de 4e editie van het Winners Nieuwjaarstoernooi 2018. Uiteindelijk wisten 52 deelnemers zich aan te melden bij de wedstrijdtafel waar zij ook gelijk konden genieten van een heerlijk glaasje champagne. Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts vervolgens het startschot geven voor de poulefase, waarin werd bepaald wie zijn of haar geluk moest gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Nadat de traditionele shotjes weer waren uitgedeeld kon er worden gestart met de knock-outfase, waarin Ali Komurcu en Mike de Kruijff een minder begin wisten recht te trekken met het bemachtigen van een finaleplaats in de verliezersronde.

Mike wist in zijn poule een overwinning te boeken op Marco Buijks, maar moest nederlagen incasseren tegen Thom van der Herik en Corne Groeneveld, hetgeen hem een 3e plek opleverde. Dit bleek voldoende voor een bye, waarna hij geen leg afstond aan Vincent Goudswaard (2-0) en Lesley van Schijndel (3-0) om vervolgens  in de halve finale nipt aan de goede kant van de score te blijven tegen Eddy Broos (4-3).

Ook Ali werd 3e in zijn poule, al ging daar het nodige rekenwerk aan vooraf. Op basis van legsaldo moest hij Peter Langeveld en Nigel van Milligen voor zich dulden, maar eindigde hij wel boven Arjan Versendaal. Vervolgens werden Melissa Arendse en Berry Herks zonder legverlies aan de kant gezet (2x 2-0), waarna hij tweemaal in een beslissende laatste leg het hoofd koel wist te houden tegen Remco Schilperoord (3-2) en Jan Reedijk (4-3).

Ook de finale werd een spannende wedstrijd, waarbij beide heren elkaar goed in evenwicht hielden. Het leek hier dan ook wederom op een beslissende laatste leg aan te komen, maar daar dacht Ali op het laatste moment toch anders over. Bij een stand van 4-3 in zijn voordeel wist hij de wedstrijd naar zich toe te trekken en zodoende met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:

Menno Angenent 2-3 Jan Reedijk

Ali Komurcu 3-2 Remco Schilperoord

Lesley van Schijndel 0-3 Mike de Kruijff

Jaimy van Bavel 2-3 Eddy Broos

Halve finale:

Jan Reedijk 3-4 Ali Komurcu

Mike de Kruijff 4-3 Eddy Broos

Finale:

Ali Komurcu 5-3 Mike de Kruijff

In de winnaarsronde liet de winnaar van het 2e Winners Nieuwjaarstoernooi 2016, Mitchell von Schukkmann, zich weer eens van zijn beste kant zien. Een goed begin in de poulefase, waarin hij boven Luciano Patiradj, Jan Reedijk en Melissa van Puffelen wist te eindigen, werd beloond met een bye, waarna hij sterk spel liet aantekenen tegen achtereenvolgens Wesley van Trijp (3-0), Fabian de Groot (4-0) en Jisse de Boer (5-2).

Aan de andere kant van het schema liet Erik van Rijswijk, de winnaar van het vorige open HW Dartstoernooi ‘Open De Stoof Singles 2017’, zien nog steeds over goede vorm te beschikken. Ook hij zag een goed begin in de poulefase, waarin hij Kyra van Genderen, Dennis van Genderen en Michel Bunk onder zich liet, beloond worden met een vrije ronde. Vervolgens rekende hij in 2 sterke partijen af met Tonny Veenhof (3-1) en Thom van der Herik (4-1), waarna hij in uiterst spannende halve finale afrekende met Nigel van Milligen (5-4).

Net als tijdens de finale van Open De Stoof Singles was het Erik die zich als eerste op een goede voorsprong wist te zetten. Toen wist hij direct verder uit te lopen, maar nu was het Mitchell die hem een halt toe riep en met sterk spel langzij wist te komen. Waar Mitchell tijdens de 2e editie in de finale nog een beslissende laatste leg nodig had om zich te ontdoen van Elvin Geerlof, wist hij ditmaal de wedstrijd tijdig naar zich toe te trekken. Met een 6-3 overwinning schreef hij het 4e Winners Nieuwjaarstoernooi 2018 op zijn naam en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe met €160,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:

Fabian de Groot 3-0 Danny van Trijp

Mitchell von Schukkmann 3-0 Wesley van Trijp

Jisse de Boer 3-2 Ricardo Vrijhof

Wesley van Beekum 3-2 Leroy Spil

Erik van Rijswijk 3-1 Tonny Veenhof

Thom van der Herik 3-0 Dylan van Schijndel

Jurgen Watson 2-3 Nigel van Milligen

Wesley Plaisier 2-3 Remco van Buren

Kwartfinale:

Fabian de Groot 0-4 Mitchell von Schukkmann

Jisse de Boer 4-3 Wesley van Beekum

Erik van Rijswijk 4-1 Thom van der Herik

Nigel van Milligen 4-0 Remco van Buren

Halve finale:

Mitchell von Schukkmann 5-2 Jisse de Boer

Erik van Rijswijk 5-4 Nigel van Milligen

Finale:

Mitchell von Schukkmann 6-3 Erik van Rijswijk

Daarnaast had Mitchell von Schukkmann met 7 stuks het grootste aandeel in de 49 door Winners Café beloonde 180’ers, terwijl de hoogste finish door 2 man werd gegooid; zowel Ricardo Vrijhof als Eddy Broos wist de hoogst mogelijke finish van 170 uit te gooien. Beste dame werd Kyra van Genderen met een 17e plaats in de winnaarsronde.

Ons volgende open-toernooi staat gepland op zondag 14 januari in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam met de 1e editie van de Open ’T Hof 501/TT/CH Koppels 2018. Zoals de naam al luidt zal dit toernooi worden afgewerkt in een 501, Tactic en Choice format. Tevens zullen de winnaars met minimaal €150,- huiswaarts keren!

Alle aanvullende informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!