Nederlandse Darts Bond verandert opzet en regels NDB Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlandse Darts Bond verandert opzet en regels NDB Ranking

Nederlandse Darts Bond verandert opzet en regels NDB Ranking

Op 20 januari zal in Den Haag, de bakermat van het Darts in Nederland, het NDB rankingseizoen weer van start gaan! De NDB en haar lidorganisaties hebben, het syteem en de regels, gedeeltelijk aangepast om het rankingcircuit nog aantrekkelijker en toegankelijker voor u te maken. Hiermee hopen we voor alle deelnemers een leuker toernooi te creëren waarbij iedereen op zijn of haar niveau kans maakt om in de prijzen te vallen! Tevens hopen we door deze aanpassing dat de opkomst tijdens de mooie rankingtoernooien weer zal stijgen.

Hieronder zijn de positieve veranderingen voor het komende seizoen weergegeven:

Aparte toernooien voor amateurs en gevorderden
Om beter in te kunnen spelen op het niveau van verschillende darters zal er tijdens de NDB rankings onderscheid worden gemaakt tussen gevorderden en amateurs. Men zal zich op 20 januari kunnen inschrijven voor de categorie Heren A of de categorie Heren B. Beide categoriën kennen een eigen prijzenverdeling en speelformat. Zo zal er in de Heren A categorie vanaf de laatste 64 best of 7 worden gespeeld en speelt de Heren B categorie in pouls zolang de aantallen dit toelaten. De ranking van de Heren A categorie zal aan het einde van het seizoen bepalend zijn voor het vormen van een selectie. Daarnaast ontvangen de hoogst geklasseerden zoals altijd geldprijzen. De hoofdprijs bij de ranking van de Heren B zal een compleet verzorgd VIP weekend voor de Dutch Open Darts zijn! Alle heren zijn vrij om in te schrijven in de categorie die hun voorkeur heeft. Wel mag men maar één keer per jaar overstappen van de ene categorie naar de andere en mag men de laatste 3 NDB rankings van een seizoen niet meer wisselen.

Versoepeling kledingvoorschrift
Ook het kledingvoorschrift zal per 20 januari versoepeld worden. Naast een pantalon zal het voortaan ook toegestaan zijn om in andersoortige broeken deel te nemen, bijvoorbeeld spijkerstof. Wel moeten de broeken altijd gedekt zijn (slechts één kleur). Voor selectiespelers en tijdens de podiumfinales geldt het kledingvoorschrift wel. Voor het volledige nieuwe kledingvoorschrift klikt u hier.

Let op: dit kledingvoorschrift is alleen van kracht tijdens NDB rankings. Voor alle overige evenementen (bv. SuperLeague, LaCo, Finaledagen, etc.) geldt het algemene kledingreglement.

Jeugddeelname gratis!!
Om onze prachtige dartssport zoveel mogelijk te promoten onder de jeugd en om de jongsten onder ons zoveel mogelijk te stimuleren voor de dartssport kan alle jeugd (dus alle aspiranten, meisjes en junioren) zich vanaf nu kosteloos inschrijven voor de NDB rankings!

Voor alle overige zaken blijven de NDB rankingtoernooien vergelijkbaar met vorige seizoenen. De totale prijzenpot per NDB ranking bedraagt nog steeds maar liefs €4.000,-!

Agenda eerste half jaar 2013:
20 januari: Open Den Haag, Houtrusthallen te Den Haag.
23 maart: Open Rivierenland, Sporthal de Spil te Lent.
14 april: Open Almere, locatie volgt.

Meer informatie volgt spoedig op www.ndbdarts.nl
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws