"Niet nomineren van Michael is gebrek aan erkenning en waardering" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

"Niet nomineren van Michael is gebrek aan erkenning en waardering"

"Niet nomineren van Michael is gebrek aan erkenning en waardering"

De Nederlandse Darts Bond (NDB) heeft besloten te reageren op het feit dat Michael van Gerwen niet genomineerd is, aangezien dit talrijke vragen op riep in onder andere de landelijke media en hun achterban.

De reactie van de NDB is als volgt: ''De Nederlandse Darts Bond (NDB) heeft met teleurstelling vernomen dat darter Michael van Gerwen niet genomineerd is voor ‘sportman van het jaar’ t.b.v. het NOS/NOC*NSF Sportgala 2016. Dit ondanks zijn record brekende prestaties, behaalde titels, dominantie in de absolute wereldtop en ‘impact’ op de sportwereld en sportminded (televisie) publiek in het afgelopen jaar. Precies de argumenten waarom de NDB, als aangesloten sportbond, in november jl. Michael met veel vertrouwen heeft voorgedragen. Na het WK 2016 heeft Michael alle (!) acht major toernooien gewonnen waaronder het Europees Kampioenschap en de Premier League, naast 17 andere aansprekende titels. Een absoluut record en in onze ogen unieke prestatie, in navolging op fantastische prestaties in 2015 en zijn wereldkampioenschap in 2014.

Het niet nomineren van Michael voelt voor de NDB, hoe spijtig dit ook is, als gebrek aan erkenning en waardering van de dartssport en Michael van Gerwen als fantastisch sporter. Uiteraard wenst de NDB de fantastische sporters en coaches die wel genomineerd zijn ontzettend veel succes.''

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws