OSR 9: Ruud Kuijten verrassend dagwinnaar, Streden weer runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR 9: Ruud Kuijten verrassend dagwinnaar, Streden weer runner-up

OSR 9: Ruud Kuijten verrassend dagwinnaar, Streden weer runner-up

Nu driekwart van de Oranjebar Super Ranking is gespeeld begint de top 16 zich langzaam af te tekenen. Tijd dus om te zorgen dat je erin blijft als je erin staat en proberen om er alsnog bij te komen als je er niet in staat was het devies voor de deelnemers die deze speelavond in Mariahout aanwezig waren.

In de groepsfase bleek al snel dat de belangen groot waren voor een aantal spelers en waren met name de toeschouwers de grote winnaars. Het waren deze week Davy van der Zande, Hermie van Orsouw, Erwin Jansen, Oswin Streeden, Ed van de Aa, Ruud Kuijten, Johnny Vos en Dave van Lee die de kwartfinales wisten te bereiken.

Ook in de kwartfinales was er weer te genieten van het nodige dartgeweld en werden de toeschouwers getrakteerd op een fiks aantal 110+ finishes (9x) en de nodige maximale scores. Voor Ed, Johnny, Dave en Hermie was het allemaal teveel van het goede zodat Erwin, Ruud, Oswin en Davy als spelers voor de halve finale overbleven.

In de halve finale tussen Erwin Jansen en Ruud Kuijten werd al snel duidelijk dat deze avond grote plannen had en met maar liefst 4-1 gaf hij Erwin het nakijken. Hoe anders ging het in de partij tussen Davy en Oswin; Davy van der Zande was weer lekker bezig en was verantwoordelijk voor 5 van de in totaal 15 180-scores deze avond evenals voor de hoogste finish (155) van de avond. Toch was het allemaal niet genoeg want het was Oswin Streden die met een 4-3 overwinning aan het langste eind trok.

De finale tussen Ruud Kuijten en Oswin Streden werd de zoveelste partij deze avond die strak stond van de spanning omdat beide mannen elkaar niets toe wilde geven. Een zwaar bevochten 5-4 zege voor Ruud Kuijten betekende echter zijn eerste dagzege en voor Oswin bleef alleen de zoveelste tweede plaats over.

Uitslag van speeldag 9: 1. Ruud Kuijten 2. Oswin Streden 3. Davy van der Zande en Erwin Jansen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende Oranjebar Super Ranking 9 wordt gespeeld op dinsdag 10 december 2013. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws