OSR16: Roel Donkers opnieuw runner-up na verlies op Van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

OSR16: Roel Donkers opnieuw runner-up na verlies op Van der Zande

OSR16: Roel Donkers opnieuw runner-up na verlies op Van der Zande

Ondanks dat heel Brabant wilde meegenieten van de eerste UEFA Champions League deelname van PSV in 7 jaar konden er toch zeventien deelnemers worden begroet op de 6e speeldag van de Oranjebar Super Ranking. Hiermee zijn we al weer aangeland op de helft van de 16e editie.

In de groepsfase bleven twee jeugdspelers overeind in het deelnemersveld dat toch een aantal van de “betere” spelers kende. Jeugdinternational Jaimy van Bavel wist zich te plaatsen voor de kwartfinale evenals het jonkie Mike Brands die deze week veel indruk maakte door 3 keer 180 te gooien en achtereenvolgens 155, 130 en 114 te finishen. Zij kregen gezelschap van Oswin Streden, Kevin Verbakel, Martijn van de Berg, Roel Donkers, Randy Oosterbruggen en Davy van der Zande. De overige deelnemers konden gaan spelen voor de troostprijs in de B-ronde.

De halve finalisten die uit de kwartfinale tevoorschijn kwamen waren met Davy, Oswin, Roel en Kevin dezelfde namen als afgelopen week. Roel Donkers wist zich als eerste te plaatsen voor opnieuw een finale door met 4-2 te winnen van Oswin Streden. Zijn tegenstander in de finale moest komen uit de wedstrijd tussen Kevin verbakel en Davy van der Zande waarin de laatst genoemde met 2-4 de sterkste bleek.

Tegelijkertijd werden ook de halve finales in de B-ronde gespeeld. Beide wedstrijden eindigde in een 3-1 overwinning voor de latere finalisten. Wim Donkers was te sterk voor Johny Vos en Ruud Tuijtelaars versloeg Bjorn Brans. Aansluitend werd de finale tussen Wim en Ruud gespeeld die over de volle vijf legs zou duren. Het was Wim Donkers die uiteindelijk als eerste de beslisende dubbel wist te raken en er met de 3-2 zege van door ging.

In de finale tussen Roel Donkers en Davy van der Zande stonden de twee sterkste mannen van de dag tegenover elkaar. Davy was deze avond met 164 goed voor de hoogste finish en gooide ook nog 6x 180. Voor Roel bleef de teller staan op 4 maximum scores en maar liefst 4 100+ finishes deze avond. De wedstrijd zelf ging redelijk gelijk op maar op de beslissende momenten bleek Davy net even scherper waardoor hij met 2-5 de overwinning naar zich toetrok. Roel eindigde door dit resultaat voor de tweede week op rij als Runner Up.

Uitslag kwalificatie dag 6: 1. Davy van der Zande 2. Roel Donkers 3. Kevin Verbakel en Oswin Streden.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking #16 wordt gespeeld op dinsdag 22 september 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws