Richard de Bie wint 1e zomer woensdagavond toernooi bij CHC Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Richard de Bie wint 1e zomer woensdagavond toernooi bij CHC

Richard de Bie wint 1e zomer woensdagavond toernooi bij CHC

Op woensdag 30 mei vond het eerste toernooi plaats van een nieuwe reeks woensdagavondtoernooien bij CHC in Den Bosch. Deze keer geen ranking, maar om de week een los toernooi met steeds een ander spelformaat. Deze eerste avond betrof een singles 501 toernooi. Er waren 24 deelnemers, verdeel over 6 poules van 4, waarvan de helft naar de winnaarsronde en de helft naar de verliezersronde ging.

In de winnaarsronde plaatste Richard de Bie zich voor de halve finale door 3-0 te winnen van Ron van Keulen en 4-1 van Roy Kivit. Hierin mocht hij het opnemen tegen zijn zoon Sylvano die de ronde ervoor won van John Tolk, die daarvoor 3-0 van Joeri van Ham won. Richard wist Sylvano met 4-1 te verslaan en plaatste zich zo overtuigend voor de finale.

In de andere halve finale stond Wesley Kradolfer na een hardbevochten 4-3 overwinning op Erwin van Gool, die daarvoor nog 3-2 van Jordy Waalboer won. Hij trof in de halve finale Dennis Kolen, die ervoor 3-0 van Roy Chambon won en in een spannende partij 4-3 van Toon Greebe. In de halve finale was het Dennis Kolen die de sterke speler bleek en 4-2 won van Wesley.

De finale werd een spannende. In een best of 9 legs was het Dennis die sterk uitliep naar een 4-2 voorsprong. In legs en 8 kreeg Dennis 8 matchdarts, maar wist het hierin niet af te maken. In de beslissende leg was het Richard die als eerste de kans kreeg om de wedstrijd binnen te halen vanaf 56 en benutte direct zijn eerste matchdart en zo werd Richard de Bie de winnaar van de dag.

In de verliezersronde staan in de eerste halve finale teamgenoten Roy Brands en Jozef de Queljoe tegenover elkaar. Ondanks een matige start van beide spelers weet Roy deze wedstrijd met 3-1 te winnen.

In de andere halve finale stond Jan van den Broek tegenover Richard Kroon. In een spannende partij kwam Jan er met 3-2 als winnaar uit.

Roy en Jan stonden dus tegenover elkaar in de finale. Ondanks wat kansen op een dubbel, gunde Jan Roy geen leg en won met 4-0 de verliezersronde

Er werden 12 180 scores gegooid, waarvan Jan van den Broek, Wesley Kradolfer, Toon Greebe en Richard Kroon er de meesten gooiden met ieder 2 stuks.

De hoogste finish van de avond was 144 op naam van Richard Kroon.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws