Home Nederland Hoofdnieuws Rick Veugelers strikes again bij Musketiers toernooi bij de Hook

Rick Veugelers strikes again bij Musketiers toernooi bij de Hook

We gaan richting de koude wintermaanden. Michael van Gerwen verkeerd in bloedvorm en dit werkt aanstekelijk want stiekem willen we allemaal de 180 scores aaneen rijgen net als Mighty Mike. Daarnaast verbroedert darts natuurlijk ook en dit ondervinden steeds meer mensen gezien het hoge ledenaantal binnen de Weerter darts bond. Vandaag is weer zo’n dag dat de toppers van Weert aan hun trekken komen want De Fanatics Weert spelen een wedstrijd in Ermelo tegen Bosgenoegen. De Brabant cuppers spelen thuis bij Vinos Place tegen Zaandam en het Weerter Meierij cup team daagt de Tilburgse TDV’ers uit. Helaas doen de Fanatics en het Meierij cup team dit niet met het gewenste resultaat. Beide teams verliezen.

De Brabant cup zorgt wel voor een verrassing door de koploper met 14-13 te kloppen. Gemengde gevoelens dus bij de darters en hun fans maar dit mag een gezellige avond tijdens een Musketiers toernooi bij de Hook niet bederven. Alle darters die binnen druppelen komen dan ook goed gemutst binnen en helaas moeten we ook vandaag enkele voorinschrijvingen doorstrepen. Roel van Bilzen is ziek en verder nog wat mensen die toch andere plannen hebben. 88 darters die wel van plan zijn om bij de Hook te darten worden in de computer ingevoerd en even later rolt er een loting uit. 22 poules van 4 darters zijn klaar voor een lekkere dartsavond en ze komen weer van heinde en verre. Taco Boogaard is voor de 2e maal dit seizoen van de partij vanuit Eindhoven en heeft nieuwkomer Ruud van Meersbergen meegebracht. Kathy Geeraerts is een bekend gezicht en komt nog eens kijken samen met Robbie Knops. Roermond is weer goed vertegenwoordigd en verder veel spelers dus van de Weerter regio. 

Poule 1: In poule 1 zal Paul Wacanno in zijn huidige vorm de sterkste zijn en is de strijd om plek 2 een onderonsje tussen Gert Wevers en Hans Lommen. Jurgen Aspers had het beter kunnen treffen en blijft legloos. Paul maakt zijn favorietenrol waar met 3 klinkende overwinningen en Hans en Gert moeten dus inderdaad vechten om plek 2. Hans verrast Gert die met 3-2 gaat zitten en dus in de verliezersronde zijn avond zal vervolgen.  
1. Paul Wacanno 9
2. Hans Lommen 7
3. Gert Wevers 5
4. Jurgen Aspers 0

Poule 2: Ashvien Himmat en Dhanesh Misier zijn beide afkomstig uit Amsterdam en Dhanesh wist zich al ooit te plaatsen voor onze finaledag. Dit jaar probeert hij dat nogmaals te presteren en hoopt hij Ashvien ook zover te krijgen. Toevallig loten ze mekaar vandaag in poule 2 en verder spelen ze tegen Eric Smits en Rudy Niëns. Rudy kan geen potten breken en is totaal gedesillusioneerd na deze 3 wedstrijden. Eric wint 2 partijen waaronder tegen Dhanesh maar door een beter legsaldo gaat Dhanesh toch door als nummer 2 achter Ashvien die alle potten winnend afsluit. 
1. Ashvien Himmat 9 120F
2. Dhanesh Misier 7 108F
3. Eric Smits 6
4. Rudy Niëns 0

Poule 3: Glenn Thorne en Gino Franssen zijn de krachtpatsers in poule 3. Linda Snellen en Dave Martens hopen voor een stunt te zorgen. Dave begint aardig met een 3-2 nederlaag tegen Gino. Als hij daarna ook van Glenn verliest kan hij zich gaan concentreren op een vervolg in de verliezersronde. Linda Snellen weet geen enkele leg te pakken tegen Gino en Glenn. Glenn bepaalt in een sterke partij die hij met 3-0 wint van Gino de eindstand in de poule. Met een 13 darter sluit hij de poulefase met een goed gevoel af. Linda sluit haar poule ook prima af. Ze komt met 2-1 voor en moet de winst dan toch aan Dave laten maar wellicht kan ze in de winnaarsronde het geluk wel afdwingen.
1. Glenn Thorne 9 180
2. Gino Franssen 6
3. Dave Martens 6
4. Linda Snellen 2

Poule 4: Marco Knapen heeft geen al te makkelijke poule. Ralph Wetzels en Dimitri Triekels zijn geen vreemden voor Marco en beide heren zijn normaal gesproken een maatje te groot voor hem. Robbie Knops is de grote onbekende. Hopelijk valt er tegen hem iets te halen maar na de eerste pot geschreven te hebben tussen Ralph en Robbie weet Marco wel beter. Robbie wint met 3-1 van Ralph en maakt behoorlijk indruk. Ook Dimitri moet er in de laatste poulewedstrijd aan geloven tegen Robbie en zo is de partij tussen Dimi en Ralph belangrijk om plek 2. Dimitri wint en gaat naar de Winnaarsronde.
1. Robbie Knops 9 160F
2. Dimitri Triekels 7 180,180
3. Ralph Wetzels 6
4. Marco Knapen 0

Poule 5: Jeroen Vogel heeft een goede vrijdagavond achter de rug waarin hij lekker stond te prikken met de Hook 4 en overtuigend zijn single wist te winnen. Vandaag neemt hij die vorm mee want poule 5 wordt een prooi voor Jeroen. Bart Peeters, Mandy Moonen en Kathy Geeraerts worden geklopt en Jeroen doet goede zaken. Mandy heeft een zware kluif aan Kathy en moet de winst aan de Ice Queen laten. Bart Peeters kan niet tot winst komen en hoopt zaken in de verliezersronde recht te zetten. Kathy gaat met 8  gewonnen legs overtuigend achter Jeroen door naar de winnaarskant.  
1. Jeroen Vogel 9 180,148F
2. Kathy Geeraerts 8
3. Bart Peeters 5
4. Mandy Moonen 4 180,115F 

Poule 6: Een klassieker op onze toernooien bij de Hook is inmiddels wel de partij tussen Mathijs Koudijs en Etienne Nelissen. Ook vanavond staat de pot op het programma en ook ditmaal blijkt Ome Mathijs de baas over de vaste schrijver van onze Fanatics. Etienne weet ook niet tot winst te komen tegen Ashley Verspaget en Patrick Creemers en deze heren blijken ook te sterk voor Mathijs. Daarom een laatste spannende partij om de poulewinst tussen hen en Patrick legt beslag op de 1e plaats.  
1. Patrick Creemers 9
2. Ashley Verspaget 7
3. Mathijs Koudijs 3
4. Etienne Nelissen 0

Poule 7: Deveny Egging was vanmiddag al matchwinner voor de Brabant cup door de dubbel te raken in de teamronde bij de dames. Vanavond begint ze goed door 2 legs af te snoepen van Taco Boogaard. Taco staat op eenzame hoogte in deze poule met 3 overwinningen. Deveny wint haar 2e partij tegen Marcel Caris en verslaat dan ook Danique Stroek zodat zij 2e wordt. Danique en Marcel gooien om plek 3 en ditmaal pakt Marcel de driepunter. Marcel vind het na 3 poulewedstrijden wel goed en besluit niet nog aan de verliezersronde deel te nemen.
1. Taco Boogaerd 9
2. Deveny Egging 7 180
3. Marcel Caris 5
4. Danique Stroek 1

Poule 8: Manita Schmitz moest door werkzaamheden haar Meierij cup wedstrijd laten schieten en is door haar mannetje nog vlug opgehaald zodat ze vandaag toch nog wat pijltjes kan gooien. Helaas treft ze een poule waarin ze vandaag niet tot grootse daden komt. Slechts 1 leg prijkt achter haar naam na 3 partijen. Nick Stroek is al net zo teleurgesteld na 3 wedstrijden want hij verliest van Michael Dokter die poulewinnaar wordt maar ook Lorenzo van Rossum blijkt te sterk vanavond. Nick weet zijn vorm niet te vinden en ziet de andere 2 heren er vandoor gaan naar de winnaarskant.
1. Michael Dokter 9 126F
2. Lorenzo van Rossum 7
3. Nick Stroek 3
4. Manita Schmitz 1

Poule 9: Martien van Kuijk is wat verlaat en vanavond is dit geen 5 minuten maar toch vlug een half uurtje. Dit was echter bekend bij de wedstrijdleiding en bij binnenkomst is Martien niet ontevreden met zijn poule indeling. Hij begint met een stroeve 3-2 tegen Michael Timmermans maar wint dan van Ricardo Hartjes en Daphne Vleeshouwers. Michael Timmermans vergaard nog 3 legs tegen Daphne en verliest de laatste en belangrijkste pot voor hem tegen Ricardo met 3-1. Hierdoor komen Ricardo en Michael op gelijke hoogte en dan bepaald het onderling duel. Daphne is niet in staat om een potje te winnen.
1. Martien van Kuijk 9  108F
2. Ricardo Hartjes 6
3. Michael Timmermans 6 110F
4. Daphne Vleeshouwers 1

Poule 10: Nick Hendrix is in zijn eerste competitiejaar aardig op dreef en pap zal zeker trots zijn op de prestaties van zijn telg. Vanavond is Nick weer goed voor 3 overwinningen en doet hij goede zaken op weg naar een eerste finaledag. Bryan Saanen had vorig seizoen enkele mooie overwinningen op onze toernooien maar dit jaar wil het nog niet allemaal vlotten voor hem en ook vanavond weet hij de poule niet te overleven. Angelo Sonnemans wist vorig seizoen de finaledag te bereiken. Vanavond gaat hij voor de bijl tegen Tom van de Werf die ooit ook nog dartte bij Matchpoint in Nederweert waar Angelo ook zijn pijlen gooit.   
1. Nick Hendrix 9
2. Tom van de Werf 6
3. Angelo Sonnemans 5 180
4. Bryan Saanen 2

Poule 11: Yvon Graus loot enkele pittige opponenten en kan niet tot winst komen waardoor zij via de verliezersronde haar punten moet vergaren. Wichard Knoops en Jan Martens beginnen beide met een overwinning. Wichard doet dit tegen Yvon en Jan verslaat zijn neefje Bas Manders uit Thorn. Daarna spelen de kanonnen tegen elkaar en Jan laat het wederom op de dubbel liggen tegen Wichard. Hij wint vervolgens wel van Yvon en heeft dan 8 legs. Wichard verliest verrassend van Bas met 3-2 maar dit doet niets af aan de eindstand.  
1. Wichard Knoops 8 180
2. Jan Martens 8 180
3. Bas Manders 6 180
4. Yvon Graus 2

Poule 12: Poule 12 is een interessante poule met 4 sterke spelers. Mark Stultiens is de minst bekende maar wist al vaker grote namen te kloppen. Een niet te onderschatten tegenstander dus en dit knopen de anderen dus ook in de oren. Mark wordt 3 maal verslagen en eindigt op plek 4. Liesbeth Vogel is in goede doen de laatste tijd en zij wordt poulewinnaar met 3 mooie overwinningen. Naast Mark wordt ook gewonnen van Maarten Barents en Michel Beenen. Maarten verslaat Michel en weet nog 2e te worden.
1. Liesbeth Vogel 9 116F
2. Maarten Barents 7
3. Michel Beenen 6
4. Mark Stultiens 5

Poule 13: Sten Bongers gaat vanavond zijn nieuwe pijlen inwijden en kan met recht spreken van een geslaagde vuurdoop van zijn pijlen na een 3-0 nederlaag tegen Helga Snellen. Tegen Hanny van Kuijk wordt de zaak rechtgezet met een overwinning maar Eddy Rayer blijkt dan ook te sterk. Eddy wist al te winnen van Hanny en Helga en is groepshoofd. Helga weet ik de laatste wedstrijd ook van Hanny te winnen en zo zorgt zij voor een daverende verrassing door voor het eerst de poulefase op ons toernooi te overleven.  
1. Eddy Rayer 9
2. Helga Snellen 6
3. Sten Bongers 3
4. Hanny van Kuijk 2

Poule 14: Rene Egging en Paul Wijnen kennen mekaar inmiddels al een hele tijd en dit komt o.a. door hun gezamenlijke uitstapjes naar de German Open. Dat Rene niet bepaald onder de indruk is van Paul blijkt uit de eerste poulewedstrijd waarin Pollewop nipt wint van Rene. Rick Veugelers klopt in de 2e wedstrijd zijn teammaatje Rob Jacobs en vervolgens wint Rick van Rene met 3-0 en pakt Paul Rob met dezelfde cijfers. De laatste wedstrijden gaan om plek 1 en 3. Rene wint van Rob en Paul Wijnen verslaat Rick met 3-2 en weet de poulewinst te pakken.
1. Paul Wijnen 9 180
2. Rick Veugelers 8 180,180
3. Rene Egging 5
4. Rob Jacobs 1

Poule 15: Hein van den Einden is weer eens aanwezig op een Musketiers toernooi. Hij was een graag geziene gast uit de tijd dat MadMaiky, Lemson en BoemBoem Bartje ook vaak vanuit de regio Someren naar onze toernooien kwamen. Dat Hein nog steeds een pijltje kan gooien bewijst hij met overwinningen op Silke Halferkamps en Yoerie de Vries. Stephan Bernaerts blijkt te sterk. The Belt wordt poulewinnaar en Yoerie redt de eer tegen Silke. Silke is vertegenwoordigster van de Brabant cup en gaat herkansen in de verliezersronde.
1. Stephan Bernaerts 9
2. Hein van den Einden 7 180
3. Yoerie de Vries 4
4. Silke Halferkamps 1

Poule 16: Dit is met de recht de poule des doods van vanavond. Brian Meering, Colin Philippi, Corné de Vries en James Linan moeten uitvechten welke 2 heren de winnaarskant bereiken. Corné heeft een fantastisch vorig weekend achter de rug met een finaleplaats in de koppels op het Open Sevenum. Vanavond loopt hij tegen een 3-1 nederlaag aan in partij 1 tegen Colin. Colin verliest met 3-2 van Brian in pot 2 en Brian gaat met dezelfde cijfers ten onder tegen Corné in de laatste wedstrijd. James speelt vanavond geen rol van betekenis want hij wordt 3 keer verslagen. Corné legt het met 7 legs af tegen Colin en Brian die beide op 8 legs staan. Brian gooit in de poulefase de hoogste uitworp van de avond met 170.
1. Brian Meering 8 180,180,170F
2. Colin Philippi 8 180,180
3. Corné de Vries 7
4. James Linan 4

Poule 17: Patrick van Veldhoven en Jean-Marie Hendrikx zijn in poule 17 veel te sterk voor Ritchie van de Rieth en Brian Stultiens. Ritchie heeft vandaag de kans om een pijltje mee te darten aangezien de bar bemand wordt door Tom en Raquel. Er gaat al snel een handtekeningenactie rond om deze bezetting achter de bar in stand te houden. Dit heeft vast niets te maken met Ritchie. Ritchie kan echter niet tot winst komen en Jean-Marie Hendrikx doet goede zaken door Patrick te verslaan.   
1. Jean-Marie Hendrikx 9 180
2. Patrick van Veldhoven 7 180
3. Brian Stultiens 4
4. Ritchie van de Rieth 2

Poule 18: Ook in de volgende poule is de krachtsverhouding duidelijk. Johan Stals en Davy Cardinaal zijn te sterk voor Anton Saes en Dirk Smeets. Dirk die in de competitie uitkomt in dezelfde divisie als Anton wint het treffen om plek 3. Ook Johan en Davy zullen elkaar treffen in hun divisie want aanstaande vrijdag treffen beide teams elkaar al in de Eredivisie. Johan geeft zijn visitekaartje alvast af want hij wint van Davy met 3-2 en wordt poulewinnaar.
1. Johan Stals 9 180,180,117F
2. Davy Cardinaal 8 180,121F
3. Dirk Smeets 4
4. Anton Saes 1

Poule 19: Martin Hessels loopt direct tegen een 3-2 nederlaag op tegen Nick Jacobs. Gelukkig wint hij vervolgens wel in een sterke partij tegen Nicky Eerens. Hij gooit hier o.a. een 134 finish. Joop de Vries heeft dan al 2 overwinningen achter zijn naam staan en beide keren is dit met 3-1. In de laatste pot wint Joop met 3-2 van Martin. Joop komt op 9 gewonnen legs en Martin heeft er dan 7. Dit blijkt voldoende want Nick Jacobs eindigt op 6 legs daar waar Nicky Eerens het met 4 legs moet doen.  
1. Joop de Vries 9 119F
2. Martin Hessels 7 180,134F
3. Nick Jacobs 6
4. Nicky Eerens 4

Poule 20: Joey Lutjens loopt om 5 minuten over 8 nog binnen en is niet ingeschreven door Corné de Vries. Dit was blijkbaar wel afgesproken. Wedstrijdleider Tom besluit om zijn pijlen maar weer op te bergen en zijn plekje af te staan aan Joey. Na de loting is Joey niet heel gelukkig want tegenstanders zijn Martijn Soentjens, Joey Greijn en Marco Smit. Alleen tegen zijn naamgenoot pakt Joey 2 legs. Joey Greijn, die niet in zijn beste vorm is de laatste weken, doet vanavond erg goede zaken want hij wint van Tinus en Marco. Lowieke dus poulewinnaar en Marco Smit klopt Martijn om de 2e plaats. Tinus besluit om zijn bolide te starten en huiswaarts te keren. Ook Joey Lutjens kiest het hazenpad.
1. Joey Greijn 9 180
2. Marco Smit 8 180,180,180
3. Martijn Soentjens 6
4. Joey Lutjens 2

Poule 21: Poule 21 wordt in de kroeg afgewerkt. Op het gemak kunnen de 3 heren en 1 dame hun partijen spelen aangezien het in de kroeg dan nog lekker rustig is. Martijn Saes weet Niek Ophelders, Jordy Biesmans en Sandra Verheggen te kloppen. Niek Ophelders verslaat op zijn beurt Sandra en Jordy. Sandra moet dan ook Jordy Biesmans voor zich dulden maar kan ondanks 3 nederlagen toch terugkijken op een prima avond want ze gooide verdienstelijk. Helaas levert dit geen legs op.
1. Martijn Saes 9
2. Niek Ophelders 7
3. Jordy Biesmans 4
4. Sandra Verheggen 0

Poule 22: De laatste poule van vandaag is mooi verdeeld. Want 2 dames en 2 heren mogen het onderling uitmaken. Lutske Schaap en Caroline Timmermans kunnen de heren niet verontrusten maar gelukkig is de verliezersronde er nog. We mogen overigens niet klagen vanavond want de dames zijn goed vertegenwoordigd op dit toernooi. Ruud van Meersbergen is met Taco Boogaard mee gekomen en loopt in zijn eerste pot tegen een nederlaag aan. Jannick Vankan is te sterk. Vervolgens winnen beide heren van de dames en zo is de laatste poule van de avond ook beslist.
1. Jannick Vankan 9
2. Ruud van Meersbergen 7 180
3. Caroline Timmermans 3
2. Lutske Schaap 2

Martijn Soentjens, Marcel Caris, Angelo Sonnemans, Nicky Eerens en Joey Lutjens hebben het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Daardoor in de verliezersronde 10 partijen in de tussenronde.
Van 10 dames en heren zullen we dan ook afscheid nemen en zijn luisteren naar de namen Lutske Schaap, Etienne Nelissen, Manita Schmitz, Rob Jacobs, Bryan Saanen, Sandra Verheggen, Ritchie van de Rieth, Silke Halferkamps, Jurgen Aspers en Daphne Vleeshouwers
Laatste 64 verliezersronde:
Jordy Biesmans – Lutske Schaap 2-0
Manita Schmitz – Anton Saes 0-2
Etienne Nelissen – James Linan 0-2
Rudi Niëns – Rob Jacobs 2-1
Bryan Saanen – Mark Stultiens 0-2
Caroline Timmermans – Sandra Verheggen 2-0
Danique Stroek – Ritchie van de Rieth 2-1
Mandy Moonen – Silke Halferkamps 2-0
Jurgen Aspers – Hanny van Kuijk 1-2
Daphne Vleeshouwers – Yvon Graus 0-2

In de winnaarsronde hebben we 44 darters die de strijd om de winst in het toernooi met elkaar aanbinden. Er zullen er 12 moeten afvallen om op 32 uit de komen en dus spelen we 12 wedstrijden in een tussenronde. Dit betekend dat 24 darters moeten spelen en Martijn Saes en Jannick Vankan zijn de pechvogels die als nummer 1 van hun poule moeten spelen tegen de 22 nummers 2 die automatisch uitkomen in deze ronde. Voor Martijn betekend dit dubbel pech want hij sneuvelt tegen Ruud van Meersbergen. Ook zijn poulegenoot Niek Ophelders verliest. Verder weinig grote verrassingen in deze ronde. Dat betekend niet dat er geen sterke spelers al vroegtijdig uitgeschakeld zijn. Dimitri Triekels verliest van Marco Smit en Dhanesh Misier gaat ten onder tegen Rick veugelers.  
Winnaarsronde laatste 64:
Dimitri Triekels – Marco Smit 0-3
Martijn Saes – Ruud van Meersbergen 0-3
Lorenzo van Rossum – Davy Cardinaal 108F 1-3
Ashley Verspaget – Colin Philippi 0-3
Dhanesh Misier – Rick Veugelers 0-3
Tom van de Werf – Maarten Barents 180 1-3
Gino Franssen – Martin Hessels 3-0
Jannick Vankan – Niek Ophelders 3-0
Deveny Egging – Patrick van Veldhoven 180 0-3
Kathy Geeraerts – Hein van den Einden 3-1
Hans Lommen – Helga Snellen 3-0
Ricardo Hartjes – Jan Martens 0-3

Door de afmeldingen een onvolledig veld bij de laatste 32 in de VR. Slechts 13 wedstrijden i.p.v. 16 en daardoor hebben Linda Snellen, Rudi Niëns en Ralph Wetzels een vrijloot. De meeste favorieten laten geen steken vallen en bekeren een ronde verder. Gert Wevers, Michel Beenen, Corné de Vries, Nick Stroek, James Linan en Mark Stultiens winnen allen. Eric Smits verliest van Dirk Smeets van de Stuiterbal. De overwinning van Mathijs Koudijs op Caroline Timmermans kan ook wel als verrassend bestempelt worden maar Mathijs heeft inmiddels bewezen een echte verliezersronde strijder te zijn.
Verliezersronde laatste 32:
Gert Wevers – Brian Stultiens 2-0
Michael Timmermans – Marco Knapen 1-2
Bart Peeters – Jordy Biesmans 2-0
Sten Bongers 180 – Anton Saes 2-0
Dave Martens – Nick Jacobs 2-1
Bas Manders – James Linan 1-2
Yoerie de Vries – Mark Stultiens 1-2
Eric Smits – Dirk Smeets 0-2
Mathijs Koudijs – Caroline Timmermans 2-1
Rene Egging – Danique Stroek 2-0
Michel Beenen – Mandy Moonen 2-0
Nick Stroek – Hanny van Kuijk 2-0
Corné de Vries – Yvon Graus 2-0

In de winnaarsronde bij de laatste 32 een slechte ronde voor de Hook 4. Hans Lommen, Stephan Bernaerts en de familie Vogel uit het toernooi. Ook de Hook 1 verliest enkele sterkhouders want Paul Wacanno verliest van Jean-Marie Hendrikx en Joey Greijn gaat met 3-0 af tegen de onbekende Robbie Knops. Johan Stals en Jan Martens van de Hook 2 doen het wel goed want zij winnen beide van een sterke opponent. Johan klopt Ashvien Himmat en Jan wint van Brian Meering. Vinos Place verliest naast Brian ook nog Eddy Rayer, Joop de Vries en Patrick Creemers in deze ronde. Joop doet dit natuurlijk om er zeker van te zijn dat hij ook maandag nog naar zijn werk kan gaan aangezien Glenn Thorne hem dit werk verschaft. Patrick van Veldhoven wint de clash tegen Paul Wijnen met 3-0 en Wichard Knoops gaat met dezelfde cijfers onderuit tegen Colin Philippi.  
Winnaarsronde laatste 32:
Paul Wacanno – Jean-Marie Hendrikx 180 1-3
Martien van Kuijk – Marco Smit 180 0-3
Jeroen Vogel – Ruud van Meersbergen 180 1-3
Eddy Rayer – Davy Cardinaal 180 0-3
Glenn Thorne – Joop de Vries 3-1
Wichard Knoops – Colin Philippi 0-3
Taco Boogaard –Rick Veugelers 180 0-3
Stephan Bernaerts – Maarten Barents 180 1-3
Ashvien Himmat –Johan Stals 2-3
Nick Hendrix – Gino Franssen 1-3
Patrick Creemers – Jannick Vankan 1-3
Paul Wijnen – Patrick van Veldhoven 180 0-3
Robbie Knops – Joey Greijn 3-0
Liesbeth Vogel – Kathy Geeraerts 1-3
Michael Dokter 180 – Hans Lommen 3-0
Brian Meering – Jan Martens 1-3

Enkele opvallende partijen bij de laatste 16 aan de verliezerskant. Marco Knapen knikkert Gert Wevers van het bord middels een 100 finish die door enkel 20, Tops, Tops wordt bewerkstelligd. Ook James Linan wordt uitgeschakeld. Dave Martens beleefd zijn hoogtepunt van de avond door dit klaar te spelen. Linda Snellen wint zeer verrassend van Dirk Smeets en gaat nog een rondje verder. Mathijs Koudijs vind Rene Egging een echte kl**tzak want Rene gooit zomaar even 111 uit voor de wedstrijd. Onderin het schema 2 mooie potten waarin Ralph Wetzels het aflegt tegen Michel Beenen en Nick Stroek verliest van Corné de Vries.
Verliezersronde laatste 16:
Gert Wevers – Marco Knapen 100F 1-2
Bart Peeters – Sten Bongers 2-0
Dave Martens – James Linan 2-1
Rudi Niëns – Mark Stultiens 1-2
Dirk Smeets – Linda Snellen 0-2
Mathijs Koudijs – Rene Egging 111F 1-2
Ralph Wetzels – Michel Beenen 0-2
Nick Stroek – Corné de Vries 1-2

Bij de laatste 16 WR knikkert Jean-Marie Hendrikx onze gedeelde ranking leider Marco Smit uit het toernooi en wel met klinkende cijfers. Ook Ruud van Meersbergen strandt in deze ronde. Eveneens tegen een Fanatic want Davy Cardinaal is te sterk. De Fanatics score sowieso 100% bij de laatste 16 want ook Rick Veugelers en Patrick van Veldhoven winnen. Jannick Vankan kan ondanks een 160 uitworp niet voorkomen dat Patrick van hem wint. Kathy Geeraerts loot haar reispartner Robbie Knops. De uit Heusden, provincie Oost-Vlaanderen, afkomstige Robbie wint met 3-0 en lijkt een geduchte concurrent voor de eindzege. Johan Stals en Jan Martens houden de eer voor de Hook 2 nog even hoog want zij plaatsen zich beide voor de laatste 16.
Winnaarsronde laatste 16:
Jean-Marie Hendrikx – Marco Smit 3-0
Ruud van Meersbergen – Davy Cardinaal 0-3
Glenn Thorne – Colin Philippi 2-3
Rick Veugelers 180 – Maarten Barents 180 3-0
Johan Stals 180 – Gino Franssen 3-1
Jannick Vankan 160F – Patrick van Veldhoven 2-3
Robbie Knops – Kathy Geeraerts 3-0
Michael Dokter – Jan Martens 180 1-3

Bart Peeters is geruisloos door het deelnemersveld geslopen en weet zich door een overwinning op Marco Knapen ook nog te plaatsen bij de laatste 4 in de verliezersronde. Voor Rene Egging geldt bijna hetzelfde en met een overwinning op Linda Snellen plaatst ook hij zich voor de halve finales. Mark Stultiens en Michel Beenen stonden in het begin van de avond bij elkaar in de poule samen met Liesbeth Vogel en Maarten Barents. Ze gingen samen de verliezersronde in en winnen nu beide overtuigend hun kwartfinalepartij. Michel doet dit door 138 uit te gooien tegen Corné de Vries. Corné komt zijn belofte na door na de nederlaag z’n broek uit te trekken en deze op zijn hoofd te plaatsen.
Verliezersronde  laatste 8:
Marco Knapen – Bart Peeters 0-2
Dave Martens – Mark Stultiens 0-2
Linda Snellen – Rene Egging 100F 0-2
Michel Beenen 138F – Corné de Vries 2-0

Nog 6 WDC’ers in de race waarvan 4 Fanatics. Colin Philippi en Robbie Knops zijn de niet WDC’ers die gaan pogen het toernooi op hun naam te schrijven. Colin kan terugzien op een goed toernooi maar sneuvelt in een spannende pot tegen Rick Veugelers. Robbie Knops excelleert op een goed moment want hij wint van Jan Martens met 3-2 middels een 140 finish in de laatste leg. Johan Stals opent sterk tegen Patrick van Veldhoven met 2 140 scores maar kan toch niet voorkomen dat Patrick met 3-0 wint. En de partij tussen Berke en Davy Cardinaal om een halve finale plek wordt door Berke gewonnen.   
Winnaarsronde laatste 8:
Jean-Marie Hendrikx – Dave Cardinaal 3-1
Colin Philippi 180 – Rick Veugelers 180 2-3
Johan Stals – Patrick van Veldhoven 0-3
Robbie Knops 180,140F – Jan Martens 180,180 3-2

Mark Stultiens en Michel Beenen zijn er op gebrand om ook deze pot winnend af te sluiten en zonder al te veel moeite lukt dit ook. Bart Peeters en Rene Egging kunnen terug kijken op een geslaagde avond waarin zijn na de poulefase nog en prima toernooi hebben gespeeld.
verliezersronde halve finales:
Bart Peeters – Mark Stultiens 1-3
Rene Egging – Michel Beenen 1-3

Halve finales in de WR waarover van alles te zeggen is. 3 Fanatics, 3 WDC’ers, 3 Belgen (Rick is reserve Belg). Ook 3 namen die we hadden kunnen verwachten in deze fase van het toernooi. Robbie Knops hadden we daar niet verwacht maar samen met Jean-Marie is hij de enige die nog geen pot verloor vanavond. Rick verloor immers al van Paul Wijnen in de poule en Van Veldhoven werd door Berke geklopt in de poule. Robbie versloeg achtereenvolgens Ralph Wetzels, Marco Knapen, Dimitri Triekels, Joey Greijn, Kathy Geeraerts en Jan Martens. Als in de halve finale ook Patrick van Veldhoven wordt geklopt moeten we serieus rekening gaan houden met een verrassende winnaar vanavond. Zijn tegenstander in de finale wordt Rick Veugelers want hij wint met 4-1 van Jean-Marie.
Winnaarsronde halve finales:
Jean-Marie Hendrikx – Rick Veugelers 180,180,180 1-4
Patrick van Veldhoven 180 – Robbie Knops 180 2-4

In het begin van de avond wist Michel Beenen nog te winnen van Mark Stultiens die geen enkele pot won in de poulefase. Na de poulefase verloren beide heren geen enkele partij meer en dan tref je mekaar dus weer in de finale van de verliezersronde. Michel komt 1-0 voor maar Mark trekt de pot in evenwicht en komt ook 2-1 voor. Michel maakt er 2-2 van en uiteindelijk moet de laatste leg uitsluitsel geven. Mark gooit de beslissende dubbel en daarmee is de winst voor hem. Tevens pakt hij het maximum aantal te halen punten door deze verliezersronde te winnen en dus doet hij nog prima zaken voor de ranking. 
Verliezersronde finale:
Mark Stultiens – Michel Beenen 3-2

De Finale winnaarskant is al 2 legs bezig als de ondergetekende aansluit. Op dat moment maakt Robbie 1-2 en begint Rick sterk middels 135 en 180. Robbie gooit deze leg ook 180 en het lijkt spannend te worden of Rick de leg nog binnenhaalt. Gelukkig voor hem trekt hij de pot in evenwicht en mag hij de 5e leg beginnen. Rick maakt 3-2 maar ook Robbie houdt zijn leg in 16 pijlen en dus is het snel weer 3-3. In leg 7 mist Robbie een 112 Finish en gooit Rick de 4-3 binnen. Leg 8 is precies een omgekeerd scenario. Rick mist 113 en Robbie staat klaar om wederom gelijk te maken. In de laatste leg wint Rick de bull en spelen beide heren een prima leg. Na 15 darts heeft Rick 54 over en zet Robbie zich weg van 115 naar 36. Rick gooit de pot middels 18 dubbel 18 uit en houdt de winst in Weert. Robbie heeft een sterkte indruk achter gelaten en moet genoegen nemen met de 2e stek vanavond.
Winnaarsronde finale:
Rick Veugelers 180 – Robbie Knops 180,180 5-4

Met zijn 2e zege in 3 toernooien weet Rick zich nu verzekerd van de eerste plek in de ranking. Hij slaat een gat met de concurrentie. Marco Smit en Jan Martens volgen op de voet en dan volgt een flinke reeks darters die kort bij elkaar zitten. Het beloofd dus nog spannend te worden in de top van de stand. Er zijn natuurlijk ook nog voldoende toernooien om punten te vergaren en ons volgende toernooi is op zondag 18 december. Aanvang dan om 14.00 uur.

Hopelijk tot dan en allen bedankt voor jullie aanwezigheid.