DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Rico Dera wint 8e CHC dinsdaganking ten koste van Ron Schouten | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Rico Dera wint 8e CHC dinsdaganking ten koste van Ron Schouten

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔14.april 2018 11:41:52
Rico Dera wint 8e CHC dinsdaganking ten koste van Ron Schouten

De Dinsdagavond Ranking wal alweer toe aan de achtste ranking van de tiende cyclus. Het was in vergelijking met de afgelopen twee maanden een wat rustigere ranking; met 29 darters was er weer een mooi aantal spelers bij Sv CHC bijeengekomen. De darters werden verdeeld, over de 8 banen, vijf poules van vier en drie poules van drie. Zoals gewoonlijk gingen in de poules de eerste twee spelers door naar de winnaarsronde. De overige spelers van elke poule gingen naar de verliezersronde en mochten daar uit gaan maken wie daarvan de beste zou worden.

De eerste halve finale in de winnaarsronde was een spannende wedstrijd die Rico Dera uiteindelijk met 4-3 won.

De tweede halve finale was niet minder spannend; Ron Schouten kwam rap 2-0 voor, maar Leo Hendriks pakte vervolgens 3 legs op rij om 3-2 voor te komen. Ron hield zijn eigen leg en maakte 3-3. Leo mistte de laatste leg 5 matchdarts waarop Ron het met zijn laatste pijl uitgooide en zich op mocht maken voor de finale.

De finale ging tussen Rico Dera en Ron Schouten. Beide heren gaven elkaar niet veel toe en pas bij een 4-3 stand in het voordeel van Rico wist deze het verschil te maken; met een mooie 101 finish voor de wedstrijd pakte ook hij zijn eerste dinsdagavond ranking titel.

De finale van de verliezersronde ging tussen Joeri van Ham en Richard Kroon. Beide heren gaven elkaar niet veel toe, en in de laatste leg misten beide aan aantal volle handen met darts voor de winst. Uiteindelijk wist Joeri de bevrijdende dubbel te raken en won hij hiermee de verliezersronde.

Beste dames was Annemarie van Pouderooijen, zij was de enige aanwezige dame op deze avond en haalde de laatste 8 van de verliezersronde.

Hoogste finish was een 135 finish van Wesley Kradolfer, hij bleef hiermee Ron Schouten voor die 129 uitgooide. Er werden in totaal acht 100+ finishes gegooid.

De Mystery finish viel op 160, deze was niet gegooid, waardoor de maximale pot van maar liefst 250 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

De meeste 180’ers werden gegooid door Ron Schouten met vijf stuks. Hij werd gevolgd door Leo Hendriks die vier gooide. In totaal werd er negentien keer 180 gegooid.

De 9 darter was niet gegooid, dit betekend dat de pot van meer dan 550,00 euro mee gaat naar de ranking van volgende week.

Om 23:15 waren alle wedstrijden gespeeld, hiermee had de organisatie het doel om voor 23:30 klaar te zijn gehaald.

  

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

29 Jun -Dimitri Holowacky wint zevende dinsdagavondranking, Greebe tweede

21 Jun -Leo Hendriks wint zesde dinsdagranking ten koste van Rico Dera

16 Jun -Dennis Kolen en Niels Veldhuizen winnen woensdagtoernooi CHC

16 Jun -Van Zijtveld wint vijfde dinsdagranking ten koste van Toon Greebe

14 Jun -Appel wint 9e SV CHC zaterdagranking ten koste van Hendriks