Jeffrey de Graaf stormt de PDC wereldranglijst op, stijgt 49 plaatsen PDC
PDC

Jeffrey de Graaf stormt de PDC wereldranglijst op, stijgt 49 plaatsen

Jeffrey de Graaf stormt de PDC wereldranglijst op, stijgt 49 plaatsen

De Nederlandse darter Jeffrey de Graaf is met trots de lijstaanvoerder van de PDC Nordic & Baltic Tour order of merit. Dankzij een indrukwekkende reeks tijdens het Players Championship 10, waar hij de finale bereikte, is De Graaf ook op de wereldranglijst van de PDC maar liefst 49 plaatsen gestegen.

De 33-jarige Schagenaar, die sinds 2023 onder de Zweedse vlag speelt vanwege zijn Zweedse vriendin, heeft in de afgelopen twee jaar vier keer de PDC Nordic & Baltic Tour ranking gewonnen. Afgelopen dinsdag voegde hij daar een finaleplaats op de prestigieuze PDC ProTour aan toe. Tijdens het Players Championship 10 versloeg De Graaf tegenstanders als Owen Bates, Mike de Decker, Matt Campbell, Thibault Tricole, Scott Williams en Krzysztof Ratajski. Uiteindelijk moest hij zijn meerdere erkennen in Brendan Dolan, die liefkozend 'The History Maker' wordt genoemd.

Drie van zijn wedstrijden kwamen uit op een beslissende leg. Tegen de Canadees Matt Campbell wist De Graaf een spannend moment te overleven, waarbij Campbell twee kansen miste om de match te winnen. Desondanks toonde De Graaf een uitzonderlijke veerkracht en klom hij van de 140e naar de 91e plaats op de PDC Order of Merit.

Het is 'virtueel' zeker dat De Graaf voor de vierde keer afreist naar het Alexandra Palace in Londen, waar hij vorig jaar in de laatste 32 werd uitgeschakeld door Rob Cross.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws