Roel Donkers is de baas tijdens 1e speelavond OSR 17, V/d Zande 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Roel Donkers is de baas tijdens 1e speelavond OSR 17, V/d Zande 2e

Roel Donkers is de baas tijdens 1e speelavond OSR 17, V/d Zande 2e

De eerste kwalificatie avond van de Oranjebar Super Ranking 17 werd begonnen met 22 deelnemers. Een nieuwe ranking, dus nieuwe kansen op de met 50% verhoogde dagprijzen en niet te vergeten voor de hoge finishers een kans op de mysterie box.

Het was weer eens een avondje met veel voor weinig oftewel veel wedstrijden voor weinig inschrijfgeld en twee toernooien. De beste acht van de dag waren Nico Thissen, Bobby Biemans, Kevin Verbakel, Hermie van Orsouw Roel Donkers, Anneke Kuijten, Davy van der Zande en Oswin Streden. De overige deelnemers konden vanaf dit moment verder met het spelen van de verliezersronde.

In de kwartfinales werd door Kevin, Roel, Nico en Davy afgerekend met hun tegenstanders zo dat zij zich verzekerden van een plaats in de halve finale. De wedstrijden hierin waren Nico Thissen versus Roel Donkers en Davy van der Zande versus Kevin Verbakel. In de eerste wedstrijd nam Roel vanaf de start het heft in handen en kon Nico slechts een leg afsnoepen waarmee Roel dus een 1-4 overwinning boekte. In de wedstrijd tussen Davy en Kevin was het een stuk spannender maar was het Davy die toch de beslissende break wist te plaatsen en met 4-2 aan het langste eind trok.

In de verliezersronde werden intussen ook de halve finales gespeeld waarin Martijn van de Berg met 3-1 te sterk was voor Thomas Tijs en Erik van Engeland met dezelfde cijfers wist te winnen van Davey van den Broek. In de aansluitend gespeelde finalen moesten alle legs worden gespeeld voordat Martijn zich met 5-4 winnaar wist van de troostprijs.

De finale tussen Roel Donkers en Davy van der Zande was deze keer geen afspiegeling van het dartgeweld tijdens de wedstrijden van afgelopen weken die tussen deze twee spelers werden gespeeld. Roel was een stuk constanter als zijn tegenstander Davy (die deze avond nog wel 8x 180 produceerde) en boekte een redelijk eenvoudige 5-2 zege.

Het aantal hoge finishes was deze avond beperkt en het was de 154 van Wim Donkers die als hoogste bleef staan. Voor de Mysterie box werd het getal 137 getrokken die niet was gegooid waarmee de Mysterie box dus blijft staan en volgende week weer wordt aangevuld met €1 per deelnemer.

Uitslag kwalificatie dag 1: 1. Roel Donkers 2. Davy van der Zande 3. Kevin Verbakel en Nico Thissen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 17 november 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws