Home Nederland Hoofdnieuws Selectiebeleid voor seizoen 2020-2021 bekend gemaakt voor NDB

Selectiebeleid voor seizoen 2020-2021 bekend gemaakt voor NDB

Zondag 15 september begint het NDB Rankingcircuit 2019-2020. Dit betekent dat het selectiebeleid voor aankomend seizoen, en dus bepalend voor de selecties 2020-2021, ook bekend is. 

In de selectiereglementen zijn een aantal wijzigingen aangebracht. Vanaf het seizoen 2019-2020 heeft de NDB nieuwe selectiebepalingen om de topspelers tegemoet te komen in de overvolle agenda.

Daarnaast bieden de nieuwe selectieregels de NDB de mogelijkheid om ervaren spelers, die hoog op de internationale ranglijst staan, toe te voegen aan de Nederlandse selectie. Ook tracht de NDB tot een betere doorstroming te komen van jeugdspelers naar senioren speler.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Herenselectie

  • De beste vier Nederlandse spelers van de BDO Ranking op 1 juli plaatsen zich voor de selectie. Deze spelers dienen wel tenminste bij de beste 32 te staan.
  • De nummers 1 t/m 4 van de ranking plaatsen zich straks direct voor de selectie.
  • De beste juniorenspeler uit de top 4 van de eindranking die te oud is om in aanmerking te komen voor de jeugdselectie schuift door naar de herenselectie.
  • Er zal geen apart kwalificatietoernooi gehouden worden voor de top 8 spelers uit de Superleaque hoofdklasse. Deze spelers zullen deelnemen aan het reguliere kwalificatietoernooi bij de heren.
  • De plek vanuit het kwalificatietoernooi en de aanwijsplekken vanuit de technische staf blijven gewoon bestaan.

Damesselectie

  • De beste twee Nederlandse spelers van de BDO Ranking op 1 juli plaatsen zich voor de selectie. Deze spelers dienen wel tenminste bij de beste 32 te staan.
  • De nummers 1 t/m 3 van de ranking plaatsen zich straks direct voor de selectie.
  • De plek vanuit het kwalificatietoernooi en de aanwijsplekken vanuit de technische staf blijven gewoon bestaan.

Voor de jeugdselectie en paradartsselectie zijn geen belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Kwalificatietoernooi
Jaarlijks organiseert de NDB een kwalificatietoernooi voor de dames, heren en jeugdselecties. Een verandering ten opzichte van afgelopen seizoen is dat de top 8 van de SuperLeague niet meer onderling strijden voor een selectieplek. De top 8 wordt toegevoegd aan het reguliere kwalificatietoernooi bij de heren.

Ook dit jaar mogen de lidorganisaties weer 2 heren en 2 dames afvaardigen naar het kwalificatietoernooi.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.