Tweede dagzege OSR voor Davy van der Zande, Kevin Verbakel tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tweede dagzege OSR voor Davy van der Zande, Kevin Verbakel tweede

Tweede dagzege OSR voor Davy van der Zande, Kevin Verbakel tweede

De tweede speeldag van de 16e editie van de Oranjebar Super Ranking telde 18 deelnemers die het slechte weer hadden getrotseerd voor een stevige partij darts. Het mindere aantal deelnemers deed echter niets af aan het niveau van de wedstrijden. Zo was 156 de hoogste finish (Wouter Vaes) en werden er in totaal 27 maximum scores gegooid.

In de groepsfase liepen een aantal spelers al vroeg schade op; Wim Donkers, Jordy Terburg, Roel Donkers en Oswin Streden werden allen uitgeschakeld. Als kwartfinalisten Bjorn Brans, Gino Vos, Ruud Tuijtelaars, Davy van der Zande, Kevin Verbakel, Hermie van Orsouw, Wouter Vaes en Peter van den Broek over.

In de kwartfinale wisten Wouter, Davy, Kevin en Bjorn hun knock-out wedstrijd te winnen waarna de halve finale bestond uit een wedstrijd tussen Davy van der Zande en Bjorn Brans en een wedstrijd tussen Kevin Verbakel en Wouter Vaes. Davy was met 4-2 te sterk voor Bjorn en na een zeer spannende partij trok Kevin aan het langste eind door vlak voor de neus van Wouter de partij met 3-4 in zijn voordeel te beslissen.

Terwijl de twee finalisten van het hooftoernooi even op adem konden komen werd het aanwezige publiek getrakteerd op de finale match van de verliezersronde. Hierin namen Jordy Terburg en Wim Donkers het tegen elkaar op met als resultaat een 4-2 overwinning van Jordy die hiermee de troostprijs pakte.

Vervolgens kon de finale tussen Davy en Kevin worden gespeeld waarin naast de dagzege natuurlijk ook de ranking punten op het spel stonden. Ondanks dat Kevin de afgelopen weken laat zien met de beste mee te kunnen was het toch de meer ervaren Davy die de wedstrijd naar zich toe trok. Hij wist zal zijn eigen legs te behouden en Kevin een keer te breken zodat als einduitslag 5-2 in het voordeel van Davy kon worden genoteerd.

Uitslag kwalificatie dag 2; 1. Davy van der Zande 2. Kevin Verbakel 3. Wouter Vaes en Bjorn Brans.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking #16 wordt gespeeld op dinsdag 25 augustus 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws