Van der Zande pakt weer OSR, alle deelnemers finaledag zijn bekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van der Zande pakt weer OSR, alle deelnemers finaledag zijn bekend

Van der Zande pakt weer OSR, alle deelnemers finaledag zijn bekend

Met 24 deelnemers kon afgelopen dinsdag worden begonnen aan de laatse kwalificatie avond van de Oranjebar Super Ranking #16. Onder de deelnemers waren weer een aantal nieuwe gezichten die de sfeer kwamen proeven. Een van hen, Luc van Lieshout, wist tijdens zijn debuut een maximum score en een 140 finish te produceren.

Een aantal van de aanwezige spelers waren, met oog op kwalificatie voor de finaledag, afhankelijk van het resultaat dat zij deze avond zouden halen. Leuk was het om te zien dat de benjamin van het stel, Mike Brands, zijn plaats voor de finaledag wist veilig te stellen en dit met slechts 5 deelnames.

Na de schifting in de groepsfase bleven Martijn van de Berg, Levy Frauenfelder, Barry Zander, Davy van der Zande, Bjorn Brans, Michel van de Horst, Wim Donkers en Bobby Biemans over voor de kwartfinales en konden de overige deelnemers het beste van hun spel laten zien in de verliezersronde.

Na de kwartfinales bleven Michel, Barry, Davy en Wim over voor de dagzege en na de halve finales tussen respectievelijk Davy en Barry (4-1) en Michel en Wim (4-2) werd de finale dus een wedstrijd op SLN Hoofdklasse niveau. In afwachting van de finale konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

Hier waren het Roel Donkers en Ruud Tuijtelaars die in de finale tegenover elkaar stonden. Roel wist in de halve finale met 3-0 van Mike Brands te winnen en Ruud was in zijn halve finale te sterk voor Luc van Lieshout. In de finale bleek Roel deze avond een maatje te groot voor Ruud en pakte redelijk eenvoudig met een 4-1 overwinning de troostprijs.

In de finale van het hoofdtoernooi was Davy van der Zande (9x 180 deze avond) net even scherper als zijn tegenstander Michel van der Horst. Ondanks dat Michel deze avond goed was voor 6x 180 en zes 100+ finishes (161-132-112(2)-107-104) kwam hij in de finale te kort tegen Davy die hiermee de zoveelste dagzege en dagprijs in de 16e editie van de OSR greep.

Na het verwerken van de uitslag konden dan eindelijk de spelers die zich eind gekwalificeerd hebben voor de finaledag van komende dinsdag 03 november bekend worden gemaakt;

Davy van der Zande Erik van de Berg
Roel Donkers Mike Brands
Kevin Verbakel Martijn van de Berg
Bjorn Brans Niels Jansen
Hermie van Orsouw Wesley van Hout
Oswin Streden Randy Oosterbruggen
Wouter Vaes Wim Donkers
Ruud Tuijtelaars Peter van den Broek

De reserves zijn: Vinnie Besselaar en Erik van Engeland

Uitslag kwalificatie dag 16: 1. Davy van der Zande 2. Michel van der Horst 3. Barry Zander en Wim Donkers.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aankomende week wordt dus de finaledag van de Oranjebar Super Ranking #16 gespeeld. Ook aan niet gekwalificeerde spelers is op deze dag gedacht en ook overige dartliefhebbers zijn welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 17 wordt gespeeld op dinsdag 10 november 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws